Jump to content


Bilde

Briedināta gaļa

briedināta gaļa briedinātas gaļas receptes kas ir biedināta gaļa

  • Lai atbildētu ienāc saitā
6 atbildes šajā tēmā

#1 OFFLINE   kotu

kotu

    Jauniņais

  • Biedrs
  • 17 ieraksti
  • Atrašanās vietaStende

Izveidots 20 marts 2014 - 22:12

 

kautķermeņi ir izturēti 2-4C grādu temperatūrā 30mit dienas, iegūstot briedinātu/nogatavinātu gaļu, kad gaļas saistaudi ir dabīgi sairuši radot izteiktu gaļas mīkstumu ...

 

izlasiju: fotoreceptes.lv

Hmm. 2-4° tak ir ledusskapī un diezvai man jēla gaļa mēnesi nostāvētu nesabojājusies. ( a varbūt nav tik maz tomēr ledusskapī)

 

nesen gāja pa TV "piedzīvojums dabā" tur stāstīja 5-7 dienas


  • 0

#2 OFFLINE   Ivo

Ivo

    Ivo

  • Administrators
  • 2 374 ieraksti
  • Atrašanās vietaSalaspils lauki

Izveidots 20 marts 2014 - 22:02

kautķermeņi ir izturēti 2-4C grādu temperatūrā 30mit dienas, iegūstot briedinātu/nogatavinātu gaļu, kad gaļas saistaudi ir dabīgi sairuši radot izteiktu gaļas mīkstumu ...

 

izlasiju: fotoreceptes.lv

Hmm. 2-4° tak ir ledusskapī un diezvai man jēla gaļa mēnesi nostāvētu nesabojājusies. ( a varbūt nav tik maz tomēr ledusskapī)


  • 0

#3 OFFLINE   kotu

kotu

    Jauniņais

  • Biedrs
  • 17 ieraksti
  • Atrašanās vietaStende

Izveidots 20 marts 2014 - 21:47

kautķermeņi ir izturēti 2-4C grādu temperatūrā 30mit dienas, iegūstot briedinātu/nogatavinātu gaļu, kad gaļas saistaudi ir dabīgi sairuši radot izteiktu gaļas mīkstumu ...

 

izlasiju: fotoreceptes.lv


  • 0

#4 OFFLINE   klops_G

klops_G

    Lietotājs

  • Biedrs
  • 94 ieraksti
  • Atrašanās vietaLv

Izveidots 20 marts 2014 - 15:33

 

...Ne mazāk svarīgi zināt, kā lopiņš nonācis gaļas kombinātā - vai nav sastresojies, novārdzis un izbadināts, jo arī no tā mainās gaļas kvalitāte. Labas gaļas iegūšanas priekšnoteikums ir gaļas nobriedināšana - pēc nokaušanas gaļai, atkarībā no liellopa vecuma jākarājas uz āķa no 14-21 diena labi vēdinātā telpā plus 2 grādu temperatūrā. Taču ne zemnieki, ne lielie gaļas kombināti to nedara, jo šajā procesā tiek aizņemtas telpas, iet laiks, gaļai nobriestot, tā zaudē mitruma saturu un tātad arī svaru, bet kombināts - krietnu daļu peļņas.

 Izvilkums no http://www.diena.lv/...s-gala-10391829

 

Jāpaskatās vecie medību pieraksti, ja kko tur atradīšu vairāk iemetīšu! ;)


  • 0

#5 OFFLINE   klops_G

klops_G

    Lietotājs

  • Biedrs
  • 94 ieraksti
  • Atrašanās vietaLv

Izveidots 20 marts 2014 - 15:31

Ja pareizi saprotu tad briedināšana = nogatavināšana. Pa lielam, ja dzīvnieks ir miris stresa apstākļos- piem, dzinējmedības, kur dzīvnieks tiek dzīts un ir stresā, kautuvē utt, tad viņš ir sasprindzis, gaļa nav tik kvalitatīva. Nogatavināšana notiek noteiktos grādos, noteiktu laiku, kur kautķermenis pie zemas temperatūras 2-4 grādi pēc celsija vienkārši karājas- nogatavinās. Neprotu daiļrunīgi izteikties, bet ceru , ka pa lielam doma skaidra...


  • 0

#6 OFFLINE   usis

usis

    Lietotājs

  • Biedrs
  • 51 ieraksti

Izveidots 20 marts 2014 - 15:29

cik tur dienas notur nemainīgā temperatūrā, precīzus datus tikai prof tehnologs, konkrētam produkta veidam.


  • 0

#7 OFFLINE   Ivo

Ivo

    Ivo

  • Administrators
  • 2 374 ieraksti
  • Atrašanās vietaSalaspils lauki

Izveidots 20 marts 2014 - 14:32

Vai lūdzu nepastāstītu, ko nozīmē briedināta gaļa?

Pievienotais fails  briedināta gaļa.JPG   41,72K   0 reizes lejupielādēts


  • 0






Brīva vieta reklāmai (pozīcija Nr.8)