Jump to content


Bilde

Zuši - kā gatavot.


  • Lai atbildētu ienāc saitā
6 atbildes šajā tēmā

#1 OFFLINE   benders

benders

    Jauniņais

  • Biedrs
  • 4 ieraksti
  • Atrašanās vietaUk . Ipswich

Izveidots 10 marts 2016 - 23:01

Esmu jau tajā mazajā esmu jau kūpinājis pāris reizes vienkārši ieliekot zuti uz augšējās restes kā desas lunķi  :)

Tāpēc būvēšu vertikālo zušiem un skumbrijām  :)


  • 0

#2 OFFLINE   Bums

Bums

    Aivars

  • Super Moderators
  • 3 534 ieraksti
  • Atrašanās vietaJūrmala Usma

Labs cilvēks

Izveidots 10 marts 2016 - 09:16

Zušus kūpinu 40min -1 h /atkarībā no lieluma/95*C temperatūrā Skapis elektrisks ar dūmu ģenerātoru Skaida melnalksnis.

Aprīlī sāksies pirmais kāpums Tad jau akan būs jākūpina :)

Tajā kūpinātavā kura ir Tavās bildēs zuši būs jādala gabalos Maķenīt par mazu pareizāk teikt par īsu :)


  • 0

#3 OFFLINE   benders

benders

    Jauniņais

  • Biedrs
  • 4 ieraksti
  • Atrašanās vietaUk . Ipswich

Izveidots 09 marts 2016 - 22:46

Sveiks Bum .  Cik ilgi kūpinājās tas zušu bariņš un vai savā mucā kūpināji ? 

 

Pats pašlaik kūpinu šijā vistuPievienotais fails  IMG_1421.JPG   201,12K   1 reizes lejupielādētsPievienotais fails  IMG_1419.JPG   216,11K   1 reizes lejupielādētsPievienotais fails  IMG_1422.JPG   250,92K   1 reizes lejupielādēts meistardarbā . Bet ir doma būvēt ko līdzīgu tavai mucai tikai 30cm diametrā un ap1.2 metru augstumā , bet tikai kurināt ar mazo gāzes plītiņu 


  • 1

#4 OFFLINE   Bums

Bums

    Aivars

  • Super Moderators
  • 3 534 ieraksti
  • Atrašanās vietaJūrmala Usma

Labs cilvēks

Izveidots 01 janvāris 2014 - 23:21

Sastāvdaļas "Undzju":

    [*]Zutis (kūpināts) — 300gr
    [*]Rīsi (Garo un savvaļas maisījums) — 1 glāze.
    [*]Ola — 1 gb
    [*]Piens — 50 ml
    [*]Sojas mērce— 50 ml
    [*]Меdus — 2 karotes.
    [*]Greifrutu sula — 3 karotes
    [*]Zaļie loki  (servešanai)
    [*]Augu eļļa (cepšanai)
    [/list]

Gatavojam

Kūpināta zuša gabaliņu uzliekam uz pergamenta papiraun uzsildam Liekam 180* uzsildītā krāsniņā uz 20-25 min

Rīsus novāram līdz gatavībai

Pannā uzkarsējam sojas mēci ,liekot klāt medu,un greifrutu sulu ,maizam labi uzkarsēt 

[color=#000000;]Gatavo mērci lejam uz izvārītā rīsa[/color]

[color=#000000;]Olu sakuļam ar pienu apsālam Pannā uzkarsēt eļļu Lejam kulteni uz pannas cepam[/color]

[color=#000000;]Omleti sagriežam un sarullējam aplīšos[/color]

[color=#000000;]Uz šķivīša liekam rīsus tālāk zuša gabaliņus Apkārt omletes riņķīšus Un viss Cmuki un garšigi[/color]

Pievienots(ie) fails(i)

  • Pievienotais fails  272859.jpg   179,07K   1 reizes lejupielādēts
  • Pievienotais fails  1z.jpg   60,65K   0 reizes lejupielādēts
  • Pievienotais fails  2.z.jpg   80,35K   0 reizes lejupielādēts
  • Pievienotais fails  3z.jpg   39,51K   0 reizes lejupielādēts
  • Pievienotais fails  4z.jpg   55,78K   0 reizes lejupielādēts
  • Pievienotais fails  5z.jpg   64,39K   0 reizes lejupielādēts
  • Pievienotais fails  6z.jpg   59,03K   0 reizes lejupielādēts

  • 1

#5 OFFLINE   Bums

Bums

    Aivars

  • Super Moderators
  • 3 534 ieraksti
  • Atrašanās vietaJūrmala Usma

Labs cilvēks

Izveidots 24 decembris 2013 - 19:22

Pavasarī/aprīlī/ man paprasīsi ja gājiens būs zušus ēdīsim :D


  • 1

#6 OFFLINE   Ivo

Ivo

    Ivo

  • Administrators
  • 2 353 ieraksti
  • Atrašanās vietaSalaspils lauki

Izveidots 24 decembris 2013 - 19:16

Gardi gan, tikai reti sanāk noprovēt


  • 0

#7 OFFLINE   Bums

Bums

    Aivars

  • Super Moderators
  • 3 534 ieraksti
  • Atrašanās vietaJūrmala Usma

Labs cilvēks

Izveidots 24 decembris 2013 - 16:14

1. Jānoķer zutis

2. tad viņš ir jānogalina /jāiedod pa ķobi/

3. tālāk ņemam verdošu ūdeni un uzmanīgi noplaucējam nost gļotu Sāli nelietojam jo tad zutis zaudēs savu skaisto brūno krāsu Būs kā tirgū melns :DD Atlikušo gļotu noslaukam ar drānu

4.ķidājam Griezienu taisam 3-4 cm zem anālās atveres Tur atrodās gļotu dziedzeris ja to neizņem kūpinājums paliek sīvs

izspiežam asinis no žaunu vāku vietas Ar īkšķi uzspiežot iznāk asiņaina substance

5. kad viss izdarīts neko nesālot un ar savādākām garšvielām nemaitājot liekam kūpināt 

6. Es parasti zuti nosienu ar desu šņori un karinu 

7.kūpināt vajag uzmanīgi Kad aste ir aiz taukuma uzpampusi var ņemt nost Ja aste plīst tad tas jau ir par dzudz 

8.Noņemot no kūpiņa ļaujat zutim nedaudz atdzist un tad tikai apberat ar sāli Es lietoju stingu sālsūdens maisījumu/apslaku/

Pievienots(ie) fails(i)


  • 3






Brīva vieta reklāmai (pozīcija Nr.8)