Tā, kā Bauskā visi ķer vimbas, es ar tepat Salaspilī reņģītes
20150328_1700241.jpg 86,78K 2 reizes lejupielādēts 20150328_1700111.jpg 67,46K 1 reizes lejupielādēts
Joks
Izveidots 31 marts 2015 - 10:23
Tā, kā Bauskā visi ķer vimbas, es ar tepat Salaspilī reņģītes
20150328_1700241.jpg 86,78K 2 reizes lejupielādēts 20150328_1700111.jpg 67,46K 1 reizes lejupielādēts
Joks
Izveidots 15 marts 2015 - 15:07
Reņģem ikri cauru gadu vai kā ? Tagad tīriju reņģes no tirgus,dafiga ar ikriem. Moška jau gatavas nārstam ?
Pavasarī nārsto maijā-jūnijā. Nārsts sākas 1-5 m dziļumā 2-4°C ūdens temperatūrā, vēlāk pārvietojas jūras virzienā līdz 6-20 m. Rudenī nārsto augustā-oktobrī 3-25 m dziļumā uz sēkļiem.
Tas no ( Latvijas zivis ).
Izveidots 15 marts 2015 - 13:39
nu kā, ja pēc kāda mēneša nārstos tad loģiski ka tagad ir ikrainas...
bet cauru gadu pērkot reņgi tiešām ikri ir gandrīz vienmēr, vairāk vai mazāk, cik saprotams nārsto 2x gadā un ne visas iznārsto, tāpēc laikam tā...
Izveidots 15 marts 2015 - 13:11
Reņģem ikri cauru gadu vai kā ? Tagad tīriju reņģes no tirgus,dafiga ar ikriem. Moška jau gatavas nārstam ?
Ja nu kas cena 0,65-,0,75
Izveidots 11 marts 2015 - 09:12
Tiem, kam negribas kolhozu - pagājšgad 19. aprīlī saulkrastos no laivas ~3 stundās spainis (vnk apnika). nedēļu vēlāk braukājām, meklējām - 3 reņģītes
Izveidots 10 marts 2015 - 22:54
Kad tā reņģ sāk nākt pie daugavas moliem? Kaut kādos konkrētos mēnešos vai pec ūdens grādiem?
Baigi patika tāda plezīra cope.
Domāju, ka ātrāk par aprīļa vidu, maija sākumu tur nebūs ko darīt, bet kas to zin! Mēnesi atpakaļ veči pa kādai stintei dabūja. Par ūdens t nepateikšu. Šeit nedaudz vairāk info
Izveidots 10 marts 2015 - 22:29
Izveidots 15 maijs 2014 - 09:22
jā...šorīt saķerot 5kg.reņģu tika apgāzta leģenda,ka spīdot divām saulēm zivis neķeras...vai arī tieši otrādi, šodien sagadīšanās pēc ķērās!Uzmini nu!
vakar vakarā analogi bija divas saules un arī ķērās pa pirmo.
p.s. man te viens saka ka kā reņģēs būš prom varēš buļļus skaldīt, jo tagad šie reņģū ikrus pierijušis, a tad būšot uz ok.
Izveidots 15 maijs 2014 - 09:17
jā...šorīt saķerot 5kg.reņģu tika apgāzta leģenda,ka spīdot divām saulēm zivis neķeras...vai arī tieši otrādi, šodien sagadīšanās pēc ķērās!Uzmini nu!
Izveidots 15 maijs 2014 - 09:12
Tikko zvanīju uz Bolderājas molu...dotajā brīdī varētu padomāt,ka mēs ar ( silpeivu) šorīt ielecām aizejošā vilcienā,jo kaimiņiene,kurai nodevām ,,stafeti" reņģu vilkšanai ar bēdīgu balss pieskaņu tikko noziņoja,ka reti ,pa kādai vairs tikai pieķeroties! Bet iespējams,ka vakarpusē cope atsāksies,jo šorīt kļovs uz urrā bija no paša agra rīta...pat pirms saules uzlēkšanas.Es 5kg.saķeselēju!Nākošgad atkal būšot TOČNA! VVunea!!!
Varbūt nepatika ,ka otra saule pazuda ?)
Izveidots 15 maijs 2014 - 09:10
Tikko zvanīju uz Bolderājas molu...dotajā brīdī varētu padomāt,ka mēs ar ( silpeivu) šorīt ielecām aizejošā vilcienā,jo kaimiņiene,kurai nodevām ,,stafeti" reņģu vilkšanai ar bēdīgu balss pieskaņu tikko noziņoja,ka reti ,pa kādai vairs tikai pieķeroties! Bet iespējams,ka vakarpusē cope atsāksies,jo šorīt kļovs uz urrā bija no paša agra rīta...pat pirms saules uzlēkšanas.Es 5kg.saķeselēju!Nākošgad atkal būšot TOČNA! VVunea!!!
Izveidots 15 maijs 2014 - 08:07
Izveidots 11 maijs 2014 - 18:51
Biju reņģes tautas dahrena,bet nu pļa piedirstās bumbierenes kas karājās uz betona malas bija kronis visam. Tas kur sākās betoni
@silpeiv es paēdu un pa kluso notinos no viesu galda ,atbrauca darba kolēģis un aizmaucām ap 15 ;00 uz molu.ZB,tautas ņemerenna,vējš,lietus,visi velk pa vienai ,divām,reti kad visi āķi pilni.Izliju cauri un cauri,kad jau vējš lika sevi manīt un necope,tināmies ap 17;30 prom ,3 kg pa vienai ,3,saskaldīju ko tjosčai atdot.
Jā vienam aizcemmerējās normāls breksis un man maza vējene nevis NIGLIŅŠ un vimbele zemmēra paņēma āķi,peld tālāk un aug lielākas.
Izveidots 11 maijs 2014 - 18:45
Biju reņģes tautas dahrena,bet nu pļa piedirstās bumbierenes kas karājās uz betona malas bija kronis visam. Tas kur sākās betoni
@silpeiv es paēdu un pa kluso notinos no viesu galda ,atbrauca darba kolēģis un aizmaucām ap 15 ;00 uz molu.ZB,tautas ņemerenna,vējš,lietus,visi velk pa vienai ,divām,reti kad visi āķi pilni.Izliju cauri un cauri,kad jau vējš lika sevi manīt un necope,tināmies ap 17;30 prom ,3 kg pa vienai ,3,saskaldīju ko tjosčai atdot.
Izveidots 11 maijs 2014 - 17:35
Izveidots 11 maijs 2014 - 13:15
Šorīt...Bolderājas mols...ķērās...savilku!Sešrocīgi...divi velk...viens kabina nost...pa 1,5 stundu~padsmit kg.Tautas ņemerenna.VVunea!!!
Jā ,tā tas tiesa ,ir vietas kur vari stāvēt un vilkt ātri,lēni ,pofig zacepu nebūs,ir kur nepiedomāsi būs konkrētie zacepi.Mazāk viņu ir mola sākumā.Nu @snipien zvērā esi pastrādājis.Wunea!!!Silpev vēl nebija??
Pēc vairākam reizēm pabūšanas uz mola...tās zacepu vietas, nedaudz ir piefiksētas.Āķi nāk tuvāk molam...copeni augšā.Pēdējās divas reizes ar vieniem āķiem nepārsienot,sanāca nocopēt.Silpeivu pazīstu,cik te papļarkstam...vai paldies dievam,ka nezinu personīgi...nezinu. Viņš jau vēl 7 18mitās vēl čaloja čatā un taisījās tikai kravāties...es jau tajā laikā piļīju uz krastu un mainījos ar copmaņu straumi,kura plūda uz mola pusi.
Izveidots 11 maijs 2014 - 07:50
Šorīt...Bolderājas mols...ķērās...savilku!Sešrocīgi...divi velk...viens kabina nost...pa 1,5 stundu~padsmit kg.Tautas ņemerenna.VVunea!!!
Jā ,tā tas tiesa ,ir vietas kur vari stāvēt un vilkt ātri,lēni ,pofig zacepu nebūs,ir kur nepiedomāsi būs konkrētie zacepi.Mazāk viņu ir mola sākumā.Nu @snipien zvērā esi pastrādājis.Wunea!!!Silpev vēl nebija??
Izveidots 11 maijs 2014 - 07:33
Izveidots 10 maijs 2014 - 22:11
Izveidots 10 maijs 2014 - 18:34
Otrā reize uz reņģi.@silpeiv ,piedod,rīt man nesanāks-ciemi,kaut Bolderājā bet kaut kādā zālē.Sadomāju spontāni braukt ,pasūtīju lai atstāj bodē sistēmas,paņēmu 10 ,ar vienu sistēmu un svinu saķēru 15 kg,biju no 10;30- 13;30 .Cope bija darbs ne atpūta,ne uzpīpēt ne telefonu pacelt.Pārsvarā visi āķi (man bija 6)pilni,bieži krita nost,jo paņēmu 8 Nr nevis 6 NR āku sistēmas.Copēja visi,kam labāk ,kam sliktāk,viens vietējais onka vilka pa vienai divām,tad sēja.Un es idiots tik no noguruma mājās iedomājos,ka varēju onku pacienāt ar kādu savu sistēmu-kauns.Daudz sadzērušies ar georga lentītēm.Turpat uz vietas kundzītēm tirgoja zivi.Tad pirms diviem sākās ilgais ceļš kāpās ,resp ar lomu un termoveļu(nafig viņu uzvilku)uz autiņu.
Ne asakas.
Tagad tik jālozē kurš tīrīs un ceps Man 10kg sieva tīrīja un cepa 7 stundas
Tagad es laikam ceptu netīrītas
Daļa jau notīrīta,pēc tāda maršbrosok ,labāk neuzdod man Ivi tādus jautājumus.
Termoveļā un ar spaiņiem pa kāpām jau veselīgi A iedomājies, vēl pālī
Pie tam man nebija līdzi dzeramā limpene.Es savu atdzēru ,jau 15 gadu nekožu.
Izveidots 10 maijs 2014 - 18:29
Otrā reize uz reņģi.@silpeiv ,piedod,rīt man nesanāks-ciemi,kaut Bolderājā bet kaut kādā zālē.Sadomāju spontāni braukt ,pasūtīju lai atstāj bodē sistēmas,paņēmu 10 ,ar vienu sistēmu un svinu saķēru 15 kg,biju no 10;30- 13;30 .Cope bija darbs ne atpūta,ne uzpīpēt ne telefonu pacelt.Pārsvarā visi āķi (man bija 6)pilni,bieži krita nost,jo paņēmu 8 Nr nevis 6 NR āku sistēmas.Copēja visi,kam labāk ,kam sliktāk,viens vietējais onka vilka pa vienai divām,tad sēja.Un es idiots tik no noguruma mājās iedomājos,ka varēju onku pacienāt ar kādu savu sistēmu-kauns.Daudz sadzērušies ar georga lentītēm.Turpat uz vietas kundzītēm tirgoja zivi.Tad pirms diviem sākās ilgais ceļš kāpās ,resp ar lomu un termoveļu(nafig viņu uzvilku)uz autiņu.
Ne asakas.
Termoveļā un ar spaiņiem pa kāpām jau veselīgi A iedomājies, vēl pālī
Izveidots 10 maijs 2014 - 18:25
Ne asakas.
Izveidots 10 maijs 2014 - 18:24
Ne asakas.
Kas tur īpaš jātīra,es nesaprotu ? Ilgākais laiks cept,a tā nogriez tik galvu
Izveidots 10 maijs 2014 - 18:18
Ne asakas.
Izveidots 10 maijs 2014 - 18:05
Ne asakas.
P5100170.JPG 179,84K 5 reizes lejupielādēts renge.jpg 125,87K 1 reizes lejupielādēts P5100178.JPG 199,83K 3 reizes lejupielādēts
Izveidots 10 maijs 2014 - 13:16
Šodien iemēģināju roku reņģu copē no Bolderājas mola. Kā teica jjanis, tā jau nav cope, bet darbs. Cik āķu tik zivju. Divarpus stundās (7-9.30) spaiņi pilni. Blakus divi kungi ar ziemenēm skaldīja laba izmēra lucīšus un grunduļus. Arī viņiem pie pašas mola sienas sēdās virsū reņģes. Grūtākais visā pasākumā ir pilnā spaiņa nogādāšana līdz autiņam.
Izveidots 09 maijs 2014 - 14:22
Nju likumā rakstīts tā, interpretāciju par jūrā vienam kātam neatradu, bet nekad pat nebūtu prāta ienacis.
"
11.1. divus makšķerēšanas rīkus iekšējos ūdeņos, ja katram rīkam ir ne vairāk par trim jebkura veida āķiem. Vairākžuburu āķi uzskata par vienu āķi;
11.2. trīs makšķerēšanas rīkus jūras ūdeņos, ja visu rīku kopējais āķu skaits nepārsniedz astoņus āķus. Vairākžuburu āķi uzskata par vienu āķi.
Nu vot tā kā reņģi ar diviem kātiem diezvai var makšķerēt.
Var ar 8,vai 5 āķiem nav starpības un vienu makšķeri Kad biju uz salaku inspektori ņēma priekšā vienu nepazīstamu copmani ar 3 maksķerēm(daugavgrīva-tātad uz vienu copeni 3 āķi)Tam copmanim bija pa 3 āķiem un galā bļitka.Izdrāza uz 20 Ls,blakus vēl viens makšķerēja ar divām makšķerītēm,situācija tāda pati(3 āķi un bļitka)Džeks vienu umudrilsja nogriezt un teica,ka sapinās,lika izvilkt otru..........tur kā jau rakstīju 4 āķi,čalim noveicās,inspektori vēl piemetināja -vari makšķerēt ar vienu copeni kaut ar 6 āķiem.Jo mazāk štrumu jo var būt max noteiktais āķu daudzums.
Izveidots 09 maijs 2014 - 13:53
Nju likumā rakstīts tā, interpretāciju par jūrā vienam kātam neatradu, bet nekad pat nebūtu prāta ienacis.
"
11.1. divus makšķerēšanas rīkus iekšējos ūdeņos, ja katram rīkam ir ne vairāk par trim jebkura veida āķiem. Vairākžuburu āķi uzskata par vienu āķi;
11.2. trīs makšķerēšanas rīkus jūras ūdeņos, ja visu rīku kopējais āķu skaits nepārsniedz astoņus āķus. Vairākžuburu āķi uzskata par vienu āķi.
Nu vot tā kā reņģi ar diviem kātiem diezvai var makšķerēt.
Izveidots 09 maijs 2014 - 13:50
"
Izveidots 09 maijs 2014 - 13:39
Es jau negribu te celt paniku vai ko tamlīdzīgu.Kā copēju ar 5 āķiem tā copēšu. Bet Noteikumos minēts Vienlaikus atļauts izmantot ne vairāk kā: trīs makšķerēšanas rīkus jūras ūdeņos, ja visu rīku kopējais āķu skaits nepārsniedz astoņus āķus. Loģiski spriežot Drīkst trīs kātus,ja ir 8 āķi uz visiem.Drīkst vienu kātu ar 8 āķiem
Un šajā rakstā pēdējā atstarpē tas ar pierādas http://www.la.lv/lapu-renges/
Tapēc nesaprotu kur izrāvāt ka drīkst ar četriem āķiem ?
Brīva vieta reklāmai (pozīcija Nr.8)