snipiens,
Onkul saki taisnibu un nemelo - mahavikus var cept un est tapat nevaritus - jeb tas tikai vienai reizej ! Man sieviņš viņus lasa bet man bail - jo lidzigas rugtajam ! Tapec nelasu un baidos est un lietot !
Kā jau minēju...es makavicas esmu ēdis visu apzināto mūžu.Ja taisu mērci,tad makavicas notīru,sagriežu un nomazgāju.Ar abi saujām ņemu ārā no bļodas,nospiežu ūdeni un uz pannu virsū.Es cepu augu eļļā...var protams sviestā ( ja tas ir sviests mūsdienās ).Cepu līdz ūdens no sēnēm izgaro un tās sāk nedaudz pat piedegt,jo tad manuprāt tiek sasniegts riktīgais smeķis.Skābais krējums,sīpoli un beigās uztumēju ar miltūdeni.Katram protams ir savas fiškas.
Ziemai tiek vārītas,līdz ūdens uzmet burbuli un viss...atdzesē...pa maisiņiem un saldētavā iekšā.Ziemā atkausē un uz pannu virsū.Lai uztaisītu zosti...darbības tās pašas,kas ar svaigām.