Jump to content


Bilde

Kūpinatas vistas


  • Lai atbildētu ienāc saitā
21 atbildes šajā tēmā

#1 OFFLINE   arnix333

arnix333

    Arnis

  • Biedrs
  • 113 ieraksti
  • Atrašanās vietaRēzekne

Izveidots 27 jūnijs 2017 - 12:39

Paldies.


  • 0

#2 OFFLINE   plesigais

plesigais

    Aigars

  • Biedrs+
  • 957 ieraksti
  • Atrašanās vietaKuldīgas novads

Labs cilvēks

Izveidots 26 jūnijs 2017 - 07:55

Paldies ;)
  • 0

#3 OFFLINE   Bums

Bums

    Aivars

  • Super Moderators
  • 3 534 ieraksti
  • Atrašanās vietaJūrmala Usma

Labs cilvēks

Izveidots 25 jūnijs 2017 - 21:25

te ir savādāk 


  • 0

#4 OFFLINE   Bums

Bums

    Aivars

  • Super Moderators
  • 3 534 ieraksti
  • Atrašanās vietaJūrmala Usma

Labs cilvēks

Izveidots 25 jūnijs 2017 - 21:18

Te vīrs taisa bez etiķa


  • 0

#5 OFFLINE   Bums

Bums

    Aivars

  • Super Moderators
  • 3 534 ieraksti
  • Atrašanās vietaJūrmala Usma

Labs cilvēks

Izveidots 25 jūnijs 2017 - 21:11

Vistai jātaisa tāda marināde,lai pēc garšās būtu par skābu un par sāļu tad viss notiek Es lieku no vakara iekšā lai nākamā dienā kūpinātu Tomēr nācu pie slēdziena ka tomēr ir jālieto etiķa esence Pipars cukur un lauru lapa pats par sevi kā arī ķiploks


  • 0

#6 OFFLINE   plesigais

plesigais

    Aigars

  • Biedrs+
  • 957 ieraksti
  • Atrašanās vietaKuldīgas novads

Labs cilvēks

Izveidots 25 jūnijs 2017 - 20:44

BUMS varbūt ir receptes ka kūpināt mājās vistas ;) trīs vistas nokavu iemarineju ( citronskabes , kivi , un brokastu majonēzes receptes ) , bet visas iznāca pusjelas :( sākuma kārtīgs dums ,pēctam pāris stundas temperatūra ap 60 bet nekā :( Vistas dabiskais barojums , varbūt jātur ilgāk marinade (36 stundas ) :( par maz ?
  • 0

#7 OFFLINE   VSOP

VSOP

    Mārtiņš

  • Tēmas admins
  • 166 ieraksti
  • Atrašanās vietaBaloži

Izveidots 26 jūnijs 2015 - 14:13

Viss pareizi - skābumiņu vienmēr jāliek vairāk, kā škiet normāli :) Pēc tam būs pašā laikā! Arī T nevajag forsēt. Cepam cepeškrāsnī, bet kūpinām līdz 80 :)

 

Labas lietas!


  • 1

#8 OFFLINE   Ivo

Ivo

    Ivo

  • Administrators
  • 2 353 ieraksti
  • Atrašanās vietaSalaspils lauki

Izveidots 26 jūnijs 2015 - 13:59

Līgo dienas manas pirmās vistiņas! Priekš pirmās reizes ir ok, man pašam prasītos vairāk sāli un etiķi vai vēl kādu dienu vajadzēja marinēties! Asiņu nebija, mitrums arī ok. Pieturējos 70-85 grādiem - 4.15 stundas. Vistas gan bija lielas - 3 vistiņas zem 8kg!

Pievienotais fails  20150623_140820.jpg   82,84K   4 reizes lejupielādētsPievienotais fails  20150623_140835.jpg   145,82K   3 reizes lejupielādēts

Pievienotais fails  20150623_175017.jpg   83,51K   5 reizes lejupielādētsPievienotais fails  20150623_175035.jpg   93,53K   4 reizes lejupielādēts


  • 3

#9 OFFLINE   Ivo

Ivo

    Ivo

  • Administrators
  • 2 353 ieraksti
  • Atrašanās vietaSalaspils lauki

Izveidots 21 jūnijs 2015 - 21:22

būs jāierauj dikti daudz , pēc vistu pusotrudienas glabāšanas istabas temperatūrā :)

Zem etiķa marinādes nekas nebūs! Var pat vairāk! Mušas laikam nemāk nirt vēl :)


  • 0

#10 OFFLINE   usis

usis

    Lietotājs

  • Biedrs
  • 51 ieraksti

Izveidots 21 jūnijs 2015 - 20:45

būs jāierauj dikti daudz , pēc vistu pusotrudienas glabāšanas istabas temperatūrā:)


  • 0

#11 OFFLINE   silpeiv

silpeiv

    Gunārs

  • Čata aktīvists
  • 642 ieraksti
  • Atrašanās vietaRiga-Vangaži

Izveidots 21 jūnijs 2015 - 18:58


Citēju Buma tekstu

 

paldies,bus jaierauj acu gaisumam


  • 0

#12 OFFLINE   Ivo

Ivo

    Ivo

  • Administrators
  • 2 353 ieraksti
  • Atrašanās vietaSalaspils lauki

Izveidots 21 jūnijs 2015 - 17:18

iemarinetu vistu cik liela siltuma var turet,man bail ka leduskapi vietas nebus :(

Citēju Buma tekstu: Pārlejam ar marinādi. Uzliekam slogu. Glabājam istabas t°


  • 0

#13 OFFLINE   silpeiv

silpeiv

    Gunārs

  • Čata aktīvists
  • 642 ieraksti
  • Atrašanās vietaRiga-Vangaži

Izveidots 21 jūnijs 2015 - 16:28

iemarinetu vistu cik liela siltuma var turet,man bail ka leduskapi vietas nebus :(


  • 0

#14 OFFLINE   akmens

akmens

    Lietotājs

  • Biedrs+
  • 51 ieraksti
  • Atrašanās vietaRīga,Vecmīlgrāvis

Izveidots 21 jūnijs 2015 - 16:21

Paldies!


  • 0

#15 OFFLINE   kava

kava

    Jauniņais

  • Biedrs
  • 2 ieraksti
  • Atrašanās vietaRīga

Izveidots 21 jūnijs 2015 - 12:36

http://www.termometr...skie-termometri


  • 1

#16 OFFLINE   akmens

akmens

    Lietotājs

  • Biedrs+
  • 51 ieraksti
  • Atrašanās vietaRīga,Vecmīlgrāvis

Izveidots 21 jūnijs 2015 - 10:49

Kāds neieteiktu,kur var iegādāt termometru kūpinātavai?


  • 0

#17 OFFLINE   Ivo

Ivo

    Ivo

  • Administrators
  • 2 353 ieraksti
  • Atrašanās vietaSalaspils lauki

Izveidots 20 jūnijs 2015 - 22:25

Sastāvdaļas


  • [*]Vistas 10-11
    [*]Sāls 500g
    [*]Cukurs 150g
    [*]Esence 0,2l
    [*]Ūdens 5l
    [*]Pipari 25g
    [*]Smaržīgie pipari 6-7gb
    [*]Krustnagliņas 4-6gb
    [*]Lauru lapas 6-8 gb
    [*] Pagatavošana: 180 min.

    Vistas pērkam lielas (vēlams virs 1700g), Ķekavas cāļi nekam neder. Galvenā sastāvdaļa ir kūpinātava.

    Trešdienas rīts. Marinādes pagatavošana:

    Ielejam katlā 5l ūdens, pievienojam esenci 0,2l garšojam, etiķūdenim jābūt nedaudz stiprākam nekā pašam patīk.

    Liekam klāt pārējos komponentus.

    Sāls 500g (ne mazāk)

    Cukurs 150g (lai marināde labāk ievelkās)

    Pipari 20g (pēc vēlēšnās)

    Smaržīgie pipari 6-7gb (pēc vēlēšanās)

    Krustnagliņas 4-6gb (pēc vēlēšanās)

    Lauru lapas 6-8 gb (pēc vēlēšanās)

    Visu vāram, kad sācis vārīies nogriežam mazu liesmu un vāram 8-10 min. Ļaujam atdzist ar vāku virsū.

    Marināde stāv līdz nākamajai dienai, ievelkās un atdziest.

    Ceturtdiena. Pērkam vistas.

    Vakarā sagriežam vistas pārgriežot krūtis. Sagriežam ķiplokus daiviņās ar aprēķinu sauja uz vistu. Liekam vistas spainī ar mugurām uz leju. Pārkaisam katrai vistai pa saujai ķiploku. Pārlejam ar marinādi. Uzliekam slogu. Glabājam istabas t°Nakamās dienas rīts, noņemam slogu atstajam virsū vāku.

    Sestdienas rīts, sakurinam kūpinātavu, lai iesilst. Izliekam vistas uz restēm ar mugurām uz leju, pārkaisam ķiplokus no marinādes. Ap 9:00 sākam kūpināt uzturam 80-90 c° 

    [*]

    Nevirinam kūpinātavu.

    Pēc 3 h var atvērt iebāzt pirkstu vistā, ja tas iet viegli cauri gaļai, paplēšam stilbu paskatamies, vai nav asiņu. Ja tās ir turpinam kūpināt kādas 30-40 min parbaudam vēlreiz, tikai citai vistai.

    Kad vairāk nav asiņu un apsārtuma pie kauliem, vistas gatavas, ja patīk var vēl laiciņu pakūpināt pēc gaumes (būs sausākas).

    Noņemot no restēm neizlaistam taukus, kas sakrājušies. Leikam tanī pašā spainī (izmazgātā). Atdziestot vistas būs pārklātas ar želeju, ja paspēs atdzist neapēstas. 

    [/list]

     

Nu ko, marināde dziest, rītā pēc vistiņām un uz Līgo jākur uguns :) es tik ķiplokus arī novārīju marinādē, lieldienu olu marles maisiņā! Par iznākumu ziņošu!


  • 0

#18 OFFLINE   marix1

marix1

    Jauniņais

  • Biedrs
  • 1 ieraksti
  • Atrašanās vietaValmiera

Izveidots 22 februāris 2014 - 12:13

Labas, bet vai kādam ir kāda laba recepte teiksim ar citronu vai kādu citu marinādi?
  • 0

#19 OFFLINE   ramex

ramex

    Mareks

  • Tēmas admins
  • 613 ieraksti
  • Atrašanās vietaTallinn

Labs cilvēks

Izveidots 20 decembris 2013 - 21:49

Būsim ņemt vērā :) var jau iespējams ar stiprāku kūpināt - kam asāks/stiprāks patīk. Paldies


  • 0

#20 OFFLINE   Bums

Bums

    Aivars

  • Super Moderators
  • 3 534 ieraksti
  • Atrašanās vietaJūrmala Usma

Labs cilvēks

Izveidots 20 decembris 2013 - 21:46

:DD iegaumē ka garšvielu daudzums domāts 10-11 vistām ja kūpināsi 5 viss jādala ar 2 :DD 

Riktīgiem comaņiem pat no cira kāta izdodās zivju zupu uzv;arīt :DD


  • 0

#21 OFFLINE   ramex

ramex

    Mareks

  • Tēmas admins
  • 613 ieraksti
  • Atrašanās vietaTallinn

Labs cilvēks

Izveidots 20 decembris 2013 - 21:43

un pie kuras zivju sugas pieder vista, lašveidīgais vai karpveidīgais ;-) ?

 

PS izklausās sasodīti garšīgi


  • 0

#22 OFFLINE   Bums

Bums

    Aivars

  • Super Moderators
  • 3 534 ieraksti
  • Atrašanās vietaJūrmala Usma

Labs cilvēks

Izveidots 20 decembris 2013 - 21:42

Sastāvdaļas

    [*]Vistas 10-11
    [*]Sāls 500g
    [*]Cukurs 150g
    [*]Esence 0,2l
    [*]Ūdens 5l
    [*]Pipari 25g
    [*]Smaržīgie pipari 6-7gb
    [*]Krustnagliņas 4-6gb
    [*]Lauru lapas 6-8 gb
    [*] Pagatavošana: 180 min.

    Vistas pērkam lielas (vēlams virs 1700g), Ķekavas cāļi nekam neder. Galvenā sastāvdaļa ir kūpinātava.

    Trešdienas rīts. Marinādes pagatavošana:

    Ielejam katlā 5l ūdens, pievienojam esenci 0,2l garšojam, etiķūdenim jābūt nedaudz stiprākam nekā pašam patīk.

    Liekam klāt pārējos komponentus.

    Sāls 500g (ne mazāk)

    Cukurs 150g (lai marināde labāk ievelkās)

    Pipari 20g (pēc vēlēšnās)

    Smaržīgie pipari 6-7gb (pēc vēlēšanās)

    Krustnagliņas 4-6gb (pēc vēlēšanās)

    Lauru lapas 6-8 gb (pēc vēlēšanās)

    Visu vāram, kad sācis vārīies nogriežam mazu liesmu un vāram 8-10 min. Ļaujam atdzist ar vāku virsū.

    Marināde stāv līdz nākamajai dienai, ievelkās un atdziest.

    Ceturtdiena. Pērkam vistas.

    Vakarā sagriežam vistas pārgriežot krūtis. Sagriežam ķiplokus daiviņās ar aprēķinu sauja uz vistu. Liekam vistas spainī ar mugurām uz leju. Pārkaisam katrai vistai pa saujai ķiploku. Pārlejam ar marinādi. Uzliekam slogu. Glabājam istabas t°Nakamās dienas rīts, noņemam slogu atstajam virsū vāku.

    Sestdienas rīts, sakurinam kūpinātavu, lai iesilst. Izliekam vistas uz restēm ar mugurām uz leju, pārkaisam ķiplokus no marinādes. Ap 9:00 sākam kūpināt uzturam 80-90 c° 

    [*]

    Nevirinam kūpinātavu.

    Pēc 3 h var atvērt iebāzt pirkstu vistā, ja tas iet viegli cauri gaļai, paplēšam stilbu paskatamies, vai nav asiņu. Ja tās ir turpinam kūpināt kādas 30-40 min parbaudam vēlreiz, tikai citai vistai.

    Kad vairāk nav asiņu un apsārtuma pie kauliem, vistas gatavas, ja patīk var vēl laiciņu pakūpināt pēc gaumes (būs sausākas).

    Noņemot no restēm neizlaistam taukus, kas sakrājušies. Leikam tanī pašā spainī (izmazgātā). Atdziestot vistas būs pārklātas ar želeju, ja paspēs atdzist neapēstas. 

    [/list]
  • 3






Brīva vieta reklāmai (pozīcija Nr.8)