1 etiķis.
Točna etiķis un neviss esence...man domāt ,ka no etiķa ,nekāda dižā kreptīguma ,nevajadzētu būt.
es, taisot siļķi marinādē, uz 1 glāzi ūdens (300ml) lieku 2 ē.k. ETIĶA (9%)... normāla marināde, nekas nav jāskalo...
Izveidots 14 oktobris 2021 - 09:04
1 etiķis.
Točna etiķis un neviss esence...man domāt ,ka no etiķa ,nekāda dižā kreptīguma ,nevajadzētu būt.
es, taisot siļķi marinādē, uz 1 glāzi ūdens (300ml) lieku 2 ē.k. ETIĶA (9%)... normāla marināde, nekas nav jāskalo...
Izveidots 13 oktobris 2021 - 15:00
1 etiķis.
Točna etiķis un neviss esence...man domāt ,ka no etiķa ,nekāda dižā kreptīguma ,nevajadzētu būt.
Izveidots 12 oktobris 2021 - 15:40
Citēju:
Arvis Ančevskis no FB
241212743_2453065161505086_4009580472567508135_n.jpg 247,31K 5 reizes lejupielādēts
Izveidots 25 jūnijs 2015 - 19:16
Ehhh galerts gan jau labs, bet man šķiet ka vislabāk tomēr šo zivi sālīt kā lasi. Savulaik ciemos pie kaimiņa ēdu maizītes, tiešām labas, grūti pat noticēt ka zandarts.
Izveidots 22 jūnijs 2015 - 23:44
Aizvakardienas lomu,kurā pārsvaru ņēma zandarts ( tāpēc pie zandartu receptēm ) pārvērtu galertā.Palasījos dažas receptes, ievadot ,,mātē googlē" tekstu...zandarta galerts...un izvelkot vidējo aritmētisko darīju šādi:
zivīm (līdakai,asarim un zandartam) notīrīju zvīņas
izķidāju viņas un izgriezu žaunas
sagriezu gabalos
grāpī iekšā un ūdeni virsū
galvas,astes un citus krikumus ,kopā ar sīpoliem,pipariem,laurulapām un burkāniem atsevišķā grāpī
vāroties zivīm tiku pie buljona,kuru nokāsu atsevišķi
zivis atdzesēju un iztīrīju asakas,pēc kā viņas saliku traukos
buljonam pievienoju sāli, aukstā ūdenī izšķīdinātu-uzbriedinātu želantīnu un dilles...to visu uzkarsēju
buljonu pārlēju zivīm un izliku vēsumā atdzesēties un sarecēt
Ceru ka Līgovakarā saviešiem garšos!
Izveidots 05 septembris 2014 - 19:44
Izvilku no krājumiem zandartu un pagatavoju pēc Riks ieteiktās receptes, ņammīgi ļoti
Izveidots 06 augusts 2014 - 19:01
Padalīšos ar savu iecienīto recepti
1. Zandartu griež nelielos kvadrātveida gabaliņos un sviestā apcep uz pannas. Nedaudz apsāla un appiparo.
Saceptos zandarta gabaliņus liek karstumizturīgā, ne visai lielā, traukā. Izkārto, lai nosedz trauka apakšu.
2. Uz pannas uzkarsē sviestu un tajā izšķīdina miltus. Tad pievieno saldo krējumu un ūdeni pēc vajadzības, lai veidotos ne pārāk bieza, ne pārāk šķidra mērce. Pēc garšas pievieno garšvielas. Kad mērce ir gatava, tai pievieno sarīvētu Krievijas sieru 100 gramus. Kad siers ir izkusis, tad mērce ir gatava.
3. Gatavo mērci pārlej pāri zandartam un liek cepeškrāsnī cepties 200 grādos uz 30 minūtēm.
Aptuveni 10 minūtes pirms cepšanās beigām pārkaisa atlikušo Krievijas sieru. Cep līdz gatavībai.
Pasniedz, parkaisot ar zaļumiem. Garnīrā cepti kartupeļi vai rīsi.
Nepieciešamās izejvielas:
600g zandarta fileja
200g Krievijas siera
250g saldā krējuma
1 ēdamkarote miltu
sviests cepšanai
sāls, pipari, zaļumi
Lai labi garšo!
Šodien gatavoju zandarta filejas... ne toč,toč,bet vadoties pēc šīs receptes.Sanāca gardi!
Izveidots 28 februāris 2014 - 21:04
Zandarts alus mīklā
Bļodā ielej eļļu, alu, ūdeni un pievieno aptuveni 150 gramu miltu. Maisa, līdz veidojas viendabīga, rauga mīklai līdzīga masa. Pēc garšas pievieno sāli. Olu baltumus saputo, līdz veidojas stingras putas, un iecilā mīklā. Zandarta gabaliņus apvārta miltos, pēc tam iemērc mīklā un liek katlā uzkarsētā eļļā vārīties. Vāra, līdz mīkla kļūst zeltaini brūna.
1. Eļļa 50 ml 2. milti ap 150 g 3. gaišais alus līdz 100 ml 4. Ūdens 50 ml 5. Olu baltumi 2 - 3 gab 6. zandarta gabaliņi 7.sāls 8. Eļļa cepšanai Zandartula420x310.jpg 38,77K 1 reizes lejupielādēts
Izveidots 28 februāris 2014 - 20:45
Padalīšos ar savu iecienīto recepti
1. Zandartu griež nelielos kvadrātveida gabaliņos un sviestā apcep uz pannas. Nedaudz apsāla un appiparo.
Saceptos zandarta gabaliņus liek karstumizturīgā, ne visai lielā, traukā. Izkārto, lai nosedz trauka apakšu.
2. Uz pannas uzkarsē sviestu un tajā izšķīdina miltus. Tad pievieno saldo krējumu un ūdeni pēc vajadzības, lai veidotos ne pārāk bieza, ne pārāk šķidra mērce. Pēc garšas pievieno garšvielas. Kad mērce ir gatava, tai pievieno sarīvētu Krievijas sieru 100 gramus. Kad siers ir izkusis, tad mērce ir gatava.
3. Gatavo mērci pārlej pāri zandartam un liek cepeškrāsnī cepties 200 grādos uz 30 minūtēm.
Aptuveni 10 minūtes pirms cepšanās beigām pārkaisa atlikušo Krievijas sieru. Cep līdz gatavībai.
Pasniedz, parkaisot ar zaļumiem. Garnīrā cepti kartupeļi vai rīsi.
Nepieciešamās izejvielas:
600g zandarta fileja
200g Krievijas siera
250g saldā krējuma
1 ēdamkarote miltu
sviests cepšanai
sāls, pipari, zaļumi
Lai labi garšo!
Izveidots 28 februāris 2014 - 17:40
Par cik tēma (sīkzivju izmantošana pārtikā) arhīvā,tad ievietošu šeit.
Uz pannas saliek sīpolu ripas biezā slānī,tā lai zivs guļ uz tiem,nepieskaroties pannai...nepiecepsies.Šoreiz ašuki nav ķidāti,tie ir piešļircināti ar sāls un cukura šķīdumu.Visu šito padarīšanu pārklāj ar foliju un cepeškrāsnī iekšā.Es lieku uz ~180-200 grādiem uz 45min.-1h.Kas sanāk var redzēt bildē!Vakar noķertais zandarts arī saspričēts un satīts folijā ar sīpoliem cepas/sutinas savā sulā.
Izveidots 20 decembris 2013 - 21:12
Zandarts ,Vimba ,marinādē
Copmaņiem, kuri specializējušies uz treknajām zivīm — karpa, līnis,breksis u.c. rekomendēju marinādes recepti: 250 gr. ūdens, 2,5 ēdamkarotes sāks (rupjā) , 1 karotes. cukurs, 1 ēdamkarote etiķis 9% , sīpoli (griezti rinķos), dilles,koreandrs./var arī melno piparu ,bet tas pēc gaumes/ Izgriežam fileju , jāsagriež gareniski šurās sloksnēs Un liekam kastrolī . Uzlejam marinādi uz zivs , ja marinādes nepietiek ,gatavojam vēl tādās pašās proporcijās /marinādei jānosedz zivju gabaliņi .Zivi no aukšas nedaudz noslogojam .Ar visu kastroli liekam ledus skapī uz 8 — 10 stundām , Pēc tam aukstā ūdenī zivi nomazgājam no marinādes to veicu 2 — 3 min. Nomazgāto zivi liekam stikla burkā , un aplejam ar eļļu .Pēc 1 stundas var likt uz galda un mieloties
Brīva vieta reklāmai (pozīcija Nr.8)