Peipusa raudu recepte, der jebkurai zivij - pliči, karūsas, asarīši, raudas u.t.t!
Raudas nomizoju, iztīru, atbrīvoju no galvām un sadalu ~ 3 cm garos gabaliņos. Gabaliņus lielā bļodā apsālu un samaisu, sāli "pēc garšas". Ja sāli liek pa taisno burciņā, tad tējkarote ar mazu kaudzīti uz 0,5 l burciņu. Tālāk burciņā iemetu vai nu lauru lapu, vai kādus 5 veselus melnos piparus, vai dilles, tomātu mērci vai visu kopā, atkal "pēc garšas" un tā brīža vēlmem. Tālāk raudu gabaliņus blīvi kārtoju burciņās, saspiežot ar spēku, lai pēc iespējas mazāk paliek tukšumi. Kad burciņa pilna pa virsu uzleju tējkaroti cepamās eļļas - saulespuķu, rapšu! Eļļa tikai tam, lai ilgāk glabājas! Sapildītās burciņas aizvākoju ar metāla vāciņu un krāmēju atoklāvā, autoklāvu uz plīts, sadzenu 110 grādus un noturu minūtes 10-15, tad ļauju atoklāvam savā nodabā līdz rītam atdzist un viss - zacene pa pirmo gatava, nav jūtamas ne asakas, ne spuras. Ja liek asarus - vēlams muguras cieto spuru ar šķērēm nogriezt. Šodien eksperimentam likšu asarīšus ar visu zvīņu, redzēs kas sanāks!
No burciņām var gatavot visu to pašu ko no tunča konserviem, tas viss pēc izdomas!