Kūpinātavas un mangāli
#1 OFFLINE
#2 OFFLINE
Izveidots 24 aprīlis 2018 - 20:22
Ja ir interese var privāti nosūtīt bildes un izmērus.Ir no ķieģeļiem mūrēta apakša un augša no koka.Uz doto brīdi iekšā 3gb 800x870 režģi bet ja žāvē tikai tikai zivis(jo tās plānākas kā cūciņa vai vistiņa) ir iespēja ielikt pat 5gb.
#3 OFFLINE
Izveidots 23 aprīlis 2018 - 21:16
#4 ONLINE
Izveidots 23 aprīlis 2018 - 19:55
Vienlaicīga kūpināšana loģiski neko nedod, zivij, gaļai, desai savi grādi un ilgums, pat nav domas bijis to darīt. Un dažas vimbas kūpināt nav jēga čakarēties, pārvietojamā man nav aktuāli, tāpat kā malka - 50 m no mājas mežs. štuks ir līdzīgu kā cops 67 bet apjomīgāku. Pagaidām nevaru izštukot attiecību izmēriem kūpinātava/kurtuves eja/kurtuve. UN kur labāk šīberi likt - cik tālu no kūpinātavas
#5 OFFLINE
Izveidots 23 aprīlis 2018 - 19:29
Esmu nobriedis jaunai kūpinātavai ar sekojošām prasībām - iekšā iet vismaz 24 vimbas :D, varētu būt ka 3-4 plaukti, lai var nokūpināt arī vistiņu, arī gaļiņu, arī desiņu.Lai ir ir betonēta, mūrēta apakša un mūrēta kurtuves eja, tā lai mitrums pēc iespējas netiek klāt, noteikti lai var regulēt temperatūru ar šīberi(desām nepieciešama nemainīga temperatūra), nu kaut kā tā. Interesē izmēri un tamlīdzīgas lietas. Vecā kūpinātava savu nokalpojusi jo sakarā ar dīķa izrakšanu kurtuve ir zemāk par dīķa valni un līdz ar to katreiz jāmocās izdabūt mitrumu ārā. Buma muca par mazu, vajag lielākus apgriezienus
Figeju... manējā (200L muca) iet iekšā 7-8 vimbas...pa nedēļu knapi var noēst... Tev jāmeklē kaut kas rūpniecisks... no pieredzes vienlaicīga kūpināšana (zivtiņu, vistiņu, gaļiņu, desiņu) ne pie kā laba nenoved... ja zivi, tad zivi, ja desu tad desu...
#6 OFFLINE
Izveidots 23 aprīlis 2018 - 17:56
Esmu nobriedis jaunai kūpinātavai ar sekojošām prasībām - iekšā iet vismaz 24 vimbas :D, varētu būt ka 3-4 plaukti, lai var nokūpināt arī vistiņu, arī gaļiņu, arī desiņu.Lai ir ir betonēta, mūrēta apakša un mūrēta kurtuves eja, tā lai mitrums pēc iespējas netiek klāt, noteikti lai var regulēt temperatūru ar šīberi(desām nepieciešama nemainīga temperatūra), nu kaut kā tā. Interesē izmēri un tamlīdzīgas lietas. Vecā kūpinātava savu nokalpojusi jo sakarā ar dīķa izrakšanu kurtuve ir zemāk par dīķa valni un līdz ar to katreiz jāmocās izdabūt mitrumu ārā. Buma muca par mazu, vajag lielākus apgriezienus
Iesaku Abas LV 200 litrīgo. Perfekta kvalitāte, malkas patēriņš vnk. smieklīgi mazs, elementāra temperatūras regulēšana. Salīdzinoši viegli pārvietojama.
Nu bet tās ir tikai manas domas.
#7 ONLINE
Izveidots 23 aprīlis 2018 - 16:24
Esmu nobriedis jaunai kūpinātavai ar sekojošām prasībām - iekšā iet vismaz 24 vimbas :D, varētu būt ka 3-4 plaukti, lai var nokūpināt arī vistiņu, arī gaļiņu, arī desiņu.Lai ir ir betonēta, mūrēta apakša un mūrēta kurtuves eja, tā lai mitrums pēc iespējas netiek klāt, noteikti lai var regulēt temperatūru ar šīberi(desām nepieciešama nemainīga temperatūra), nu kaut kā tā. Interesē izmēri un tamlīdzīgas lietas. Vecā kūpinātava savu nokalpojusi jo sakarā ar dīķa izrakšanu kurtuve ir zemāk par dīķa valni un līdz ar to katreiz jāmocās izdabūt mitrumu ārā. Buma muca par mazu, vajag lielākus apgriezienus
#8 ONLINE
Izveidots 11 janvāris 2018 - 21:37
šis slapjais rudenis pierādija vienu lietu - mūrētā, zemē ieraktā kūpinātava tādā laikā neder. Vimbas jau nokūpinājās, bet, pirms iekšā likšanas kaut izkūru 3 ķerras ar malku, 100% visu mitrumu tāpat ārā nevarēja dabūt. Jariktē būs Buma muca, lai mitrā laikā ir ar ko kūpināt.
#9 OFFLINE
Izveidots 22 augusts 2017 - 14:35
Visi kaut ko taisa un kūpina, nu tad es arī saņēmos un šo to uztaisīju. Kaut kas jau sanāca
Pievienots(ie) fails(i)
#10 OFFLINE
Izveidots 17 augusts 2017 - 19:58
Pārbaudīju jauno dūmģenerātoru Kūpimāts ar ķirša skaidu Dūms viegls nepiesātināts 25 grādi 12 stundas Sālīts uz sauso
20170816_1823381.jpg 81,95K 13 reizes lejupielādēts
#11 OFFLINE
#12 OFFLINE
#13 OFFLINE
#14 OFFLINE
Izveidots 25 jūnijs 2017 - 16:53
Bum! Tev mož ir skumbrijas marinēšanas recepte kūpināšanai? ja kādam ir, padalaties.
#15 OFFLINE
Izveidots 18 jūnijs 2017 - 21:17
Pašlaik Slokā labi kūpina Ielīgo Jāņus .....
3c0c7154-6a7e-48c6-b479-953240b65d52.jpg 76,4K 11 reizes lejupielādēts
8a7117c6-4a27-4532-b61c-c33320b79c32.jpg 84,39K 4 reizes lejupielādēts
d476be7b-4aef-4f6e-83a9-f3ad33d27ad2.jpg 63,99K 5 reizes lejupielādēts
4eeadf74-90ab-4774-bee6-b6b4e5899973.jpg 138,77K 7 reizes lejupielādēts
#16 OFFLINE
Izveidots 18 jūnijs 2017 - 12:04
KĀ IZVĒLĒTIES ATBILSTOŠU MALKU kūpināšanai
alkšņa malka.jpg 212,27K 3 reizes lejupielādēts
Alksnis. Visbiežāk kūpināšanai izmanto alkšņa malku, un ne velti – tā piedod gaļai patīkami saldenu dūmu piegaršu. Ar alkšņa malku ir ieteicams kūpināt zivis, it īpaši lasi, kā arī cūkgaļu un putnu gaļu
Ābele. Ābeles malka kūpinājumiem piešķirs izsmalcināti saldenu garšu un augļu aromātu. Tā lieliski derēs cūkgaļas, šķiņķa, liellopa, medījumu, jēra un zivju kūpināšanai. Ņem vērā, ka kūpinājumi no ābeles malka kļūst tumši brūni.
Kļava. Ar kļavas malku kūpinātiem izstrādājumiem piemīt vidēji salda dūmu piegarša – šī koka malka derēs putnu gaļai, sieram un pat dārzeņiem.
Ozols. Uz ozola malkas kūpinātai gaļai piemīt ievērojami spēcīgāka dūmu piegarša nekā ābeles un alkšņa malkai, tāpēc tā lieliski izcels sarkanās gaļas garšu – tātad domāta liellopam, teļa gaļai un medījumiem. Lai piešķirtu dūmiem smalkākas aromāta nianses, ozola malku ir vērts kombinēt ar augļu koku zariem, piemēram, ķirša, ābeles vai plūmju koka skaliņiem.
Bumbiere. Bumbierkoka malka līdzīgi kā ābeles malka izdala vieglu un saldenu aromātu. Tā lieliski paspilgtinās cūkgaļas un putnu gaļas garšu.
Bērzs. Bērza malka piešķirs līdzīgu piegaršu kā kļavas – vidēji saldenu dūmu aromātu. Tā izcels putnu gaļas un cūkgaļas garšu, un ir īpaši ieteicama, kūpinot ribiņas, – dūmi būs saudzīgi pret kauliem, kas ir izvērsti ārpus gaļas gabala, un tos neapdedzinās
Ceriņi. Ceriņu krūmu zarus reti kurš aizdomāsies izmantot gaļas kūpināšanai, tomēr šī koka malka lieliski derēs zivīm un jēra gaļai. Ceriņi piešķirs gaļai un zivīm patīkamu dūmu aromātu ar pavisam vieglu ziedu smaržas niansi.
Ķiršu koks. Arī ķiršu koka malku reti izmanto gaļas kūpināšanai, taču tā gaļai piešķirs interesantas garšas nianses – dos saldenu un augļainu piegaršu. Interesanti, ka kūpinājumu garša var atšķirties atkarībā no ķirša šķirnes, proti, jo saldāki ir ķirša augļi, jo saldenāku garšu dos attiecīgā ķirša malka
Kūpinājumiem nederēs. Ne visu koku malka ir derīga kūpināšanai, jo var sabojāt gaļu vai pat padarīt kūpinājumus indīgus. Noteikti ir jāizvairās no skuju koku malkas, kas degot izdala eļļas un sveķus, kas savukārt padara dūmus īpaši biezus. Kūpinājumiem nederēs egles, priedes, sarkankoka, gobas, cipreses un ciedra malka.
#17 OFFLINE
Izveidots 29 maijs 2017 - 13:50
iebrauc metālu pieņemšanas punktā tur no vecajiem ledus skapjiem ir čuma
#18 OFFLINE
Izveidots 29 maijs 2017 - 09:22
Sveiki, varbūt kāds var ieteikt kur dabūt metāla resti gaļas zāvētavai, Rīga vai pierīga. Paldies.
#19 OFFLINE
Izveidots 24 aprīlis 2017 - 08:13
Sveiciens!
Vai kāds nevarētu padalīties ar pārbaudītu reņģu kūpināšanas tehnoloģiju. Pagājušo nedēļ pirmo reizi pats kūpināju reņģes, laikam pārcentos ar grādiem, vai laiku. Pēc garšas jau it kā viss OK, tikai tā gaļas struktūra likās daudz pa mīkstu, tāda kā pārsutināta. Nekad neesmu kūpinājis tik mazus lopiņus.
#20 OFFLINE
Izveidots 13 jūlijs 2016 - 10:51
Tici savai pieredzei! Ja esi piešāvies pie viena termometra, tas rāda vienādi (un te nav svarīgi vai precīzi) un tu vari iegūt atkārtojamību- viss kārtībā. Nu ja rāda tas termometrs 100*C, bet reālā temp ir 85*C un ir garšīgi- viss ir kā vajag! No personīgās pieredzes varu teikt to, ka katra kūpinātava ir savādākā (nemācēšu gan teikt par rūpnieciski masveidā ražotajām) un pie katras ir jāpiešaujas! Paziņa izstāstīja, ka gaļu vajag žāvēt pie tādas temp, izmēģināts tika savā žāvētavā- bija garšīgi, tikai gaļa nevis izkūpinājās, bet pārkūpinājās/pārcepās... principā pat nezinu nevienu, kurš kūpināšanu veic pēc termometra, visi to dara pēc pieredzes un izjūtām! Man ir pilnīgi vienalga vai kūpināts pie 60*C vai pie 80*C, galvenais ,ka garšīgi.
#21 OFFLINE
#22 OFFLINE
Izveidots 12 jūlijs 2016 - 19:54
#23 OFFLINE
Izveidots 07 jūnijs 2016 - 17:57
Var mūrēt var metināt Pat tas ir izdevīgāk ,jo var uzlikt biezāku metāla plāksni
#24 OFFLINE
Izveidots 07 jūnijs 2016 - 16:38
#25 OFFLINE
Izveidots 13 maijs 2016 - 21:48
Šodien atradu sava tēva vēl krievu laika portatīvo kūpinātavu, būs svētdien jālaiž uz upi pēc ašukiem.
20160513_172317.jpg 198,96K 8 reizes lejupielādēts
#26 OFFLINE
Izveidots 30 marts 2016 - 11:47
Man ir ABAS portatīvā kūpinātava, baigajā sajūsmā neesmu... ļoti grūti temperatūru vienmārīgu uzturēt, bieži sanāk vairāk cepts nekā žāvēts, biezāku (lielāku) zivi arī nevar, jo nepietiek ogļu, tad jāņem nost un jāpapildina.. diezgan jāpiešaujas.. vislabāk sanāk vimbiņas, tur 4 lien iekšā... bet nepamēģināsi neuzzināsi...varbūt man tikai nekas nesanāk..
#27 OFFLINE
Izveidots 30 marts 2016 - 10:36
ja uz ātro tad nav nekāda vaina ,bet tikai pērc no nerūsējošā tērauda
2nwhkn27lp2ar0gnwbcs.jpg 57,75K 10 reizes lejupielādēts rsr342pzq5e4srhw6xg.jpg 58,56K 2 reizes lejupielādēts
#28 OFFLINE
Izveidots 30 marts 2016 - 09:29
Varbūt kādam ir bijusi darīšana ar portatīvajām kūpinātavām,kādas atsauksmes,ko par to lietu var teikt?skatījos raidījumus,it kā jau viss baigi glīti,gribētu,lai kāds,kuram ir bijusi darīšana ar to lietu,padalās pieredzē!Paldies!
#29 OFFLINE
Izveidots 24 marts 2016 - 20:44
uzmeistaroju vienu mucu
post-1775-0-32812300-1458845355.jpg 271,44K 7 reizes lejupielādēts post-1775-0-65831000-1458845384.jpg 271,04K 3 reizes lejupielādēts
tagad tik pie lunkaniem jātiek
#30 OFFLINE
Izveidots 08 jūlijs 2015 - 17:28
Vairāk ierakstu ar atslēgvārdiem: kūpinātavas, kūpinātavu konstrukcijas, kūpinātavu veidi, viss par kūpinātavām, mangāli, mangālu konstrukcijas, viss dārzam
kūpināšana
Copes forums →
Meistari un darbnīcas →
Viss kas no Buma →
Viss par kūpināšanuTēmu uzsāka Bums , 02 jūn 2015 kūpināšana, kūpinātavas |
|
Brīva vieta reklāmai (pozīcija Nr.8)