Jump to content


Bilde
- - - - -

Laša vēderiņu pastēte

LASIS LAŠA PAVĒDERE LAŠA PASTĒTE

  • Lai atbildētu ienāc saitā
1 atbilde šajā tēmā

#1 OFFLINE   snipiens

snipiens

    Aigars

  • Biedrs+
  • 2 160 ieraksti
  • Atrašanās vietaBabītes novads

Izveidots 29 decembris 2013 - 11:13

Var tādu zaceni uztaisīt...kūpināti lašu vēderiņi,sīpoli,ķiploki,olas,majonēze.Lašu vēderiņus ar sīpoliem un ķiplokiem ,,sablenderē"...es izmantoju virtuves kombainu,bet domāju, ka tādu pašu efektu varētu iegūt arī ar gaļas mašīnas palīdzību.Viendabīgajai masai pievieno sasmalcinātas, vārītas olas un majonēzi.Sajaucot visu iegūstam pastētveidīgu masu,kuru uzziežam uz ...dodu priekšroku Armēņu lavaša un satinam,sarullējam...liekam leduskapī vai vēsumā uz nakti,lai savelkas.Un...un i vsjo...sagriežam un sātīgs paēdiens svētku galdam un ne tikai!:)Naudas šķiet nebija nekādas astronomiskās un liekas ar apmēram 500gr. vēderiņiem pietika diviem lavašiem.Proporcijas...es lieku at baldi,uz čuju!:)


  • 1

#2 OFFLINE   Ivo

Ivo

    Ivo

  • Administrators
  • 2 292 ieraksti
  • Atrašanās vietaSalaspils lauki

Izveidots 24 decembris 2013 - 15:57

Baltvīns – 1 glāze
Laša vēderiņi (svaigi) – 6 gab.
Laša vēderiņi (kūpināti) – 2 gab.
Sāls – pāris šķipsnas
Pipari – pāris šķipsnas
Puravs – 1 gab.
Sviests – 100 g
Dzērvenes – 1 sauja

Lej pannā baltvīnu, sildi, liec tajā svaiga laša vēderiņus, pieber sāli, sautē. Pēc brīža pieliec klāta arī kūpināta laša vēderiņus. Kad zivis sasautējušās ar vīnu, liec tās bļodā un samīci tādā masā, kā vēlies, tad pievieno kausētu sviestu, dzērvenes, visu kārtīgi samaisi.
Karstā sālsūdenī noblanšē puravus.
Klāj pastētes traukā pārtikas plēvi, izkārto pa virsu blanšētās purava lapas, tajās liec laša pastētes masu, apklāj ar purava lapām un liec visu ledusskapī, lai savelkas. Šo pastēti ledusskapī vajadzētu noturēt kādas 12 stundas.

 

Pievienots(ie) fails(i)


  • 0







Vairāk ierakstu ar atslēgvārdiem: LASIS, LAŠA PAVĒDERE, LAŠA PASTĒTE

Brīva vieta reklāmai (pozīcija Nr.8)