Jump to content


Bilde

  • Lai atbildētu ienāc saitā
55 atbildes šajā tēmā

#31 OFFLINE   Bums

Bums

    Aivars

  • Super Moderators
  • 3 461 ieraksti
  • Atrašanās vietaJūrmala Usma

Labs cilvēks

Izveidots 07 marts 2015 - 16:56

Izmantoju akvārija kompresoru bet ar ražību 150 l Var izmantot ledusskapja kompresoru Kā ari izveidot no ventilātora un tukšas kannas 


  • 1

#32 OFFLINE   Ivo

Ivo

    Ivo

  • Administrators
  • 2 319 ieraksti
  • Atrašanās vietaSalaspils lauki

Izveidots 07 marts 2015 - 16:43

Dūmu ģenerātors aukstai un karstai kūpināšanai

attachicon.gifP3060022.JPG

Bums, kādu kompresoru ieteiktu izmantot?


  • 0

#33 OFFLINE   Bums

Bums

    Aivars

  • Super Moderators
  • 3 461 ieraksti
  • Atrašanās vietaJūrmala Usma

Labs cilvēks

Izveidots 07 marts 2015 - 16:06

Dūmu ģenerātors aukstai un karstai kūpināšanai

Pievienotais fails  P3060022.JPG   188,36K   1 reizes lejupielādēts


  • 1

#34 OFFLINE   vika555

vika555

    indiānis

  • Biedrs
  • 10 ieraksti
  • Atrašanās vietavalmiera

Izveidots 07 marts 2015 - 11:47

Vakar ar "cīņu biedriem" biju Peipī,Kallastē.Copes nebija,bet virs 4 kg ašukus sakasīju.Raudas neņēma vispār.

Taisos nokūpināt neķidājot,kā ieteikts receptē.Redzēs kas sanāks :bbq:


  • 0

#35 OFFLINE   snipiens

snipiens

    Aigars

  • Biedrs+
  • 2 189 ieraksti
  • Atrašanās vietaBabītes novads

Izveidots 03 marts 2015 - 14:49

 

Vēl viena porcija ar ,,baušķeniecēm" :emoticon-0148-yes2: :)

Kāds skaistums :)

 

Samamu praķivna... :)


  • 0

#36 OFFLINE   Ivo

Ivo

    Ivo

  • Administrators
  • 2 319 ieraksti
  • Atrašanās vietaSalaspils lauki

Izveidots 03 marts 2015 - 13:48

Vēl viena porcija ar ,,baušķeniecēm" :emoticon-0148-yes2: :)

Kāds skaistums :)


  • 0

#37 OFFLINE   snipiens

snipiens

    Aigars

  • Biedrs+
  • 2 189 ieraksti
  • Atrašanās vietaBabītes novads

Izveidots 03 marts 2015 - 12:19

Vēl viena porcija ar ,,baušķeniecēm" :emoticon-0148-yes2: :)

Pievienots(ie) fails(i)

  • Pievienotais fails  002.JPG   147,48K   1 reizes lejupielādēts

  • 4

#38 OFFLINE   Redboat

Redboat

    Lietotājs

  • Biedrs
  • 49 ieraksti
  • Atrašanās vietaRīga

Izveidots 31 janvāris 2015 - 22:02

Par cik pieskāros kūpināšanai, kūpinātas zivis ir fantastiski labas, bet vistu spārniņi mmm ,labi ar, recepte - improvizācija...todien nekērās :-)

Pievienots(ie) fails(i)


  • 4

#39 OFFLINE   Redboat

Redboat

    Lietotājs

  • Biedrs
  • 49 ieraksti
  • Atrašanās vietaRīga

Izveidots 31 janvāris 2015 - 21:56

2014 gada vasara ap 20. kg labu brekšu nogādāts Rīgā, laiciņš bij  super karsts, breksis gandrīz bij ārā metams, no Latgales eko saimniecības meža smalks melnalksnis, ta vēl sāls, pipari, ķimenes, un mmmm, gardi gan, dažas bildes...

Pievienots(ie) fails(i)


  • 3

#40 OFFLINE   Vairis30

Vairis30

    Jelgavnieks

  • Tēmas admins
  • 1 022 ieraksti
  • Atrašanās vietaJelgava

Labs cilvēks

Izveidots 13 marts 2014 - 12:56

Ceru ka tagad pareizi 


  • 0

#41 OFFLINE   Vairis30

Vairis30

    Jelgavnieks

  • Tēmas admins
  • 1 022 ieraksti
  • Atrašanās vietaJelgava

Labs cilvēks

Izveidots 13 marts 2014 - 08:06


  • 0

#42 OFFLINE   snipiens

snipiens

    Aigars

  • Biedrs+
  • 2 189 ieraksti
  • Atrašanās vietaBabītes novads

Izveidots 24 februāris 2014 - 20:50

Šoreiz noprovēju ,,strīpaiņus" nožāvēt neķidājot...sanāca...man un manējiem garšo! :emoticon-0148-yes2: :) Te vienā viģikā rādīja, kā ,,zirgazobus" ieberzē ar sāli un pēc tam žāvē neķidātus.Es neieberzēju sāli,bet sālsūdeni ar šprici, iešļircēju zivēm zem ādas.Sanāca pa pirmo!Ātri,ērti,ekonomiski! ;)Ar divām raudām un diviem ,,finierēniem" izrīkojos tāpat...jau apēsti! :) Bilde bildēs.


  • 0

#43 OFFLINE   dakterp

dakterp

    Copes Guru

  • Biedrs+
  • 286 ieraksti
  • Atrašanās vietaPie Rīga

Labs cilvēks

Izveidots 11 janvāris 2014 - 21:48

Gudri Tev tie senči ir vai bija :)

Vecāki, paldies dievam ir, net vecvecāki, lai vieglas smiltis jau kādu laiciņu citos medību laukos. P. S. Tagad tikai lēnām sāku ieklausīties, un pats galvenais novērtēt, ko vecaistēvs teica/stāstīja. (Ļoti gudrs/zinoš un pieredzējis bija). Kā nekā profesors, ar lielo burtu bija
  • 0

#44 OFFLINE   Bums

Bums

    Aivars

  • Super Moderators
  • 3 461 ieraksti
  • Atrašanās vietaJūrmala Usma

Labs cilvēks

Izveidots 11 janvāris 2014 - 21:41

Gudri Tev tie senči ir vai bija :)


  • 0

#45 OFFLINE   dakterp

dakterp

    Copes Guru

  • Biedrs+
  • 286 ieraksti
  • Atrašanās vietaPie Rīga

Labs cilvēks

Izveidots 11 janvāris 2014 - 21:40

:)Es jau kūpnos ,cepos un šmorējos 35 gadus Ēst gatavo memmis Es par feinsmeķiem atbildīgs Zivis un medījumu gaļas ir uz manas sirdsapziņas Cenšos iegaumēt lasīt pierakstīt

Mums mājās, memme ar netiek pie medījuma un žuves gatavošanas. :-) Man vectēvs kādreiz teica -"nekad sievišķi pie medījuma nelaid"!
  • 2

#46 OFFLINE   Bums

Bums

    Aivars

  • Super Moderators
  • 3 461 ieraksti
  • Atrašanās vietaJūrmala Usma

Labs cilvēks

Izveidots 11 janvāris 2014 - 21:17

:)Es jau kūpnos ,cepos un šmorējos 35 gadus Ēst gatavo memmis Es par feinsmeķiem atbildīgs Zivis un medījumu gaļas ir uz manas sirdsapziņas Cenšos iegaumēt lasīt pierakstīt 


  • 0

#47 OFFLINE   dakterp

dakterp

    Copes Guru

  • Biedrs+
  • 286 ieraksti
  • Atrašanās vietaPie Rīga

Labs cilvēks

Izveidots 11 janvāris 2014 - 20:54

Marināde ar vīna pielietošanu, cūka,aita un putniem3 daļas sarkanvīna, 2 daļas olīv eļļas, 1 daļa sausās sinepes, 1 daļa sasmalcinātu pētersīļu, sāls un maltie pipari pēc garšas.marinēt 10 stundas Kūpināšana karstā

Aivar, no kuras enciklopēdijas Tu ņem šīs visas? :-)
  • 0

#48 OFFLINE   Bums

Bums

    Aivars

  • Super Moderators
  • 3 461 ieraksti
  • Atrašanās vietaJūrmala Usma

Labs cilvēks

Izveidots 11 janvāris 2014 - 20:49

Marināde ar vīna pielietošanu, cūka, aita un putniem

3 daļas sarkanvīna, 2 daļas olīv eļļas, 1 daļa sausās sinepes, 1 daļa sasmalcinātu pētersīļu, sāls un maltie pipari pēc garšas.

marinēt 10 stundas Kūpināšana karstā 


  • 0

#49 OFFLINE   Bums

Bums

    Aivars

  • Super Moderators
  • 3 461 ieraksti
  • Atrašanās vietaJūrmala Usma

Labs cilvēks

Izveidots 11 janvāris 2014 - 20:42

Marināde lielajiem putniem – pīle, zoss, tītars. Tā pat der trusim nūtrijai varbūt arī bebrim.

Par pamatu ņemam 5 kg. gaļas Ņemam 250 ml.ūdens, ēdamkarote etiķa, 10 – 20 gr. melnie pipari , 8  ķiploka daivas vidēji lielas, pus ēdam karote sāls.

Kautķermeni sadalam uz pusi, labi iznazgājam aujstā ūdenī un notīram sausu. Labi ierīvējam ar sāli un noturam 30 min, Pēc tam ar sausu dvieli notīram sāls atlikumus  un no mitruma Tad liekam marinādē zem sloga uz 4 – 8 stundām.

Izņemot no marinādes noslaukam sausu un liekam kūpinātavā 


  • 0

#50 OFFLINE   Bums

Bums

    Aivars

  • Super Moderators
  • 3 461 ieraksti
  • Atrašanās vietaJūrmala Usma

Labs cilvēks

Izveidots 11 janvāris 2014 - 20:32

Universāla marināde zivīm vistām gaļai 

150 gr. olīv eļļa, 100 gr. citrona sula, 50 gr sausai garšvielu maisījums, tik pat daudz sasmalcinātu svaigo garšvielu  pētersiļi un medu tā pat 50 gr , 3 sasmalcinātas ķiploku daiviņas, tējkarote sāls /bez kaudzītes/, malti melnie pipari.Marinēt 10 stundas. Kūpināt tikai uz karsto.


  • 0

#51 OFFLINE   Bums

Bums

    Aivars

  • Super Moderators
  • 3 461 ieraksti
  • Atrašanās vietaJūrmala Usma

Labs cilvēks

Izveidots 06 janvāris 2014 - 19:22

Klusā daba ar raudvīnu  :D  :D  :D


  • 0

#52 OFFLINE   siluro

siluro

    Lietotājs

  • Biedrs
  • 42 ieraksti

Labs cilvēks

Izveidots 06 janvāris 2014 - 17:02

Ar Peipusa raudām daros tā;

No sākums nogriežu zivīm galvas un izņemu iekšas, ja ir ikri, tad tos atstāju iekšā

Tad lieku kūpiņā, diezgan karstā un pa to laiku sagatavoju sāls šķīdumu( 2 ēd karotes sāls uz 1 litru ūdens), var piršaut klāt sausās dilles smeķim.

Kad zivis nokūpinātas ( uzsitot ar knipi pa zivi rodās dobja skaņa), uz minūti, pusotru lieku sālsūdenī, pēs tam uz brītiņu atpakaļ uz sieta ceplī, lai apžūst.

Gatavs. Garša ļoti atgādina žāvētu reņģi. Asari, šādā veidā žāvēti, arī sanāk ļoti smeķīgi.

Pievienotā bilde


  • 1

#53 OFFLINE   snipiens

snipiens

    Aigars

  • Biedrs+
  • 2 189 ieraksti
  • Atrašanās vietaBabītes novads

Izveidots 28 decembris 2013 - 20:21

Vakar Rīgas centrāltirgū svaiga ,,mērķazivs":) nēģi nebija...nopirku skumbriju un mucā (žāvētavā) iekšā.A ko darīt, ja pats nejēdz noķert! :)

Pievienots(ie) fails(i)

  • Pievienotais fails  012.JPG   254,99K   0 reizes lejupielādēts

  • 0

#54 OFFLINE   Bums

Bums

    Aivars

  • Super Moderators
  • 3 461 ieraksti
  • Atrašanās vietaJūrmala Usma

Labs cilvēks

Izveidots 23 decembris 2013 - 23:35

Pats priekš sevis uztaisīju auksto kūpinātavu un ja āra temperatūra ir no +10 līdz -20 varu nokūpināt pa pirmo /tieši aukstā kūpināšana/ jo temperatūra kūpīņā nedrīkst būt lielāka par 25-27*C

 


  • 0

#55 OFFLINE   Bums

Bums

    Aivars

  • Super Moderators
  • 3 461 ieraksti
  • Atrašanās vietaJūrmala Usma

Labs cilvēks

Izveidots 23 decembris 2013 - 23:23

Auksti kūpinātas Storumanas Sīgas Das ist fantastish

 

Pievienots(ie) fails(i)


  • 0

#56 OFFLINE   Bums

Bums

    Aivars

  • Super Moderators
  • 3 461 ieraksti
  • Atrašanās vietaJūrmala Usma

Labs cilvēks

Izveidots 23 decembris 2013 - 23:19

Tiem kuri atgriežas no copes Zviedrijā iesaku Ragaciema kūpinātājs Cena 1 ls par gatavo kilogramu Tel iedošu privāti 

 

Pievienots(ie) fails(i)


  • 0







Vairāk ierakstu ar atslēgvārdiem: zivju kūpināšana, kūpinātu zivju receptes, mājas kūpinājumi, zivju sagatavošana kūpināšana

Brīva vieta reklāmai (pozīcija Nr.8)