Jump to content


Bilde

  • Lai atbildētu ienāc saitā
55 atbildes šajā tēmā

#1 OFFLINE   Bums

Bums

    Aivars

  • Super Moderators
  • 3 219 ieraksti
  • Atrašanās vietaJūrmala Usma

Labs cilvēks

Izveidots 06 septembris 2016 - 15:43

Karsto- sāli tikai pēc kūpināšanas 


  • 2

#2 OFFLINE   Ivo

Ivo

    Ivo

  • Administrators
  • 2 217 ieraksti
  • Atrašanās vietaSalaspils lauki

Izveidots 18 jūnijs 2016 - 14:25

Čau, vīri!

Padalās ar karpu kūpināšanas receptēm! Nekad nav darīts! Kad sālīt, cik grādos, cik ilgi?

Paldies jau iepriekš ;)

 

 


  • 1

#3 OFFLINE   Bums

Bums

    Aivars

  • Super Moderators
  • 3 219 ieraksti
  • Atrašanās vietaJūrmala Usma

Labs cilvēks

Izveidots 19 aprīlis 2016 - 16:13

Auksti kūpināti pāļuki Tikai neaizmirst aliņu nopirkt :)

Pievienotais fails  20160419_1026461.jpg   97,09K   7 reizes lejupielādēts

 

 


  • 2

#4 OFFLINE   BrunoL

BrunoL

    Lietotājs

  • Biedrs
  • 58 ieraksti
  • Atrašanās vietaValmiera-Matīši

Izveidots 15 februāris 2016 - 18:05

Netīra zvīņu.
  • 1

#5 OFFLINE   Zivnieks

Zivnieks

    Arvis

  • Biedrs
  • 73 ieraksti

Izveidots 15 februāris 2016 - 14:48

Vēl ļoti labs variants ir restes iesmērēt ar sīpolu - vienkārši pārgriež uz pusēm un ierīvē resti. Iesaku paprovēt.


  • 2

#6 OFFLINE   skiperis

skiperis

    Andris

  • Biedrs+
  • 128 ieraksti
  • Atrašanās vietaDobele

Labs cilvēks

Izveidots 13 februāris 2016 - 10:35

Es ņemu nelielu porolona gabaliņu, piesūcinu ar cepamo eļļu un nobraucu pa restītēm...


  • 2

#7 OFFLINE   Bebrs

Bebrs

    Rakstnieks

  • Biedrs+
  • 777 ieraksti

Izveidots 12 februāris 2016 - 23:28

davidsons

Mizot nevajag. Tikai pirms ņem nost, pagaidi lai bik atdziest. tad zivis pašas atlec nost.


  • 2

#8 OFFLINE   davidsons

davidsons

    Jauniņais

  • Biedrs
  • 6 ieraksti
  • Atrašanās vietarīga

Izveidots 12 februāris 2016 - 22:40

Jā paldies-klūdziņas liekas,ka ir laba risinājums(kārkli pilna upmala),bet rodas nākamais jautājums-jāmizo,vai atstāt ar mizu?


  • 0

#9 OFFLINE   Ivo

Ivo

    Ivo

  • Administrators
  • 2 217 ieraksti
  • Atrašanās vietaSalaspils lauki

Izveidots 12 februāris 2016 - 22:22

Jautājums–kā panākt lai kūpinot zivs neliptu(nepieķertos) pie restes.Paldies par atbildēm jau iepriekš!

Es te šādu vasarā uzmeistaroju no klūgām, sēju ar lina diegu!

Pievienotais fails  post-1-0-95477300-1434114117.jpg   280,96K   5 reizes lejupielādēts


  • 0

#10 OFFLINE   Bebrs

Bebrs

    Rakstnieks

  • Biedrs+
  • 777 ieraksti

Izveidots 12 februāris 2016 - 22:15

Kaut kā tā

 

Pievienotais fails  Kupins_1.jpg   347,17K   7 reizes lejupielādēts

 

 

Pievienotais fails  Buda_ruc_atkal__1.jpg   79,01K   5 reizes lejupielādēts


  • 1

#11 OFFLINE   AtisGaiduks

AtisGaiduks

    Atis

  • Biedrs
  • 84 ieraksti
  • Atrašanās vietaRīga

Izveidots 12 februāris 2016 - 21:27

Jautājums–kā panākt lai kūpinot zivs neliptu(nepieķertos) pie restes.Paldies par atbildēm jau iepriekš!

 

Zariņi, klūdziņas starp resti un zivi. Es liekus zivis uz uzkarsušām restēm, ar' nelīp!

a.


  • 0

#12 OFFLINE   davidsons

davidsons

    Jauniņais

  • Biedrs
  • 6 ieraksti
  • Atrašanās vietarīga

Izveidots 12 februāris 2016 - 21:16

Jautājums–kā panākt lai kūpinot zivs neliptu(nepieķertos) pie restes.Paldies par atbildēm jau iepriekš!


  • 0

#13 OFFLINE   vika555

vika555

    indiānis

  • Biedrs
  • 10 ieraksti
  • Atrašanās vietavalmiera

Izveidots 04 februāris 2016 - 19:54

Pievienotais fails  024.jpg   145,51K   7 reizes lejupielādēts Smuka bilde,droši vien garša ar? :bbq:


  • 0

#14 OFFLINE   Bums

Bums

    Aivars

  • Super Moderators
  • 3 219 ieraksti
  • Atrašanās vietaJūrmala Usma

Labs cilvēks

Izveidots 22 oktobris 2015 - 16:50

Pievienotais fails  20151022_160614.jpg   267,03K   11 reizes lejupielādēts

1.2 kg tīrsvarā Kūpināts 2,5 stundas ar melalksni


  • 3

#15 OFFLINE   snipiens

snipiens

    Aigars

  • Biedrs+
  • 1 977 ieraksti
  • Atrašanās vietaBabītes novads

Izveidots 21 oktobris 2015 - 15:45

ALNIS07

Nekādas super-puper-ūber kūpiņa receptes un uzpariktes man naf.Muca,lapukoku malka no grēdas,kur viss vienā čupā...alksnis,melnalksnis,vītols un pa kādai lazdai ar trāpās...ko nu atveda.Nešķirojot pa pāris pagalēm kurtuvē iekšā un apbruņojoties ar copmaņa pacietību ;) :) 3-4 stundas lēnām zivītes top gatavas.Spīzdīguma iegūšanas iemesls manuprāt ir sekojoši elementārs...par cik zivis,kad gatavas lieku sālsūdens peldē,tad tas arī ir tas,kas tās rada tīkamākas acij...tobiš noēd,nokož,notīra,utt.no zivīm apkvēpumu... nekas speciāli netiek darīts!

P.s.Par sālsūdens konsestenci lasīt iepriekšējos tekstos.

Lauri :laduh:  par recepti...kūpinātas zivs pelde sālsūdenī...pieder Andzum,kurš no Alūksnes!!! :emoticon-0148-yes2: 

Pievienots(ie) fails(i)

  • Pievienotais fails  002.JPG   106,3K   7 reizes lejupielādēts

  • 1

#16 OFFLINE   ALNIS07

ALNIS07

    Ričs

  • Biedrs+
  • 330 ieraksti
  • Atrašanās vietaGulbene

Izveidots 21 oktobris 2015 - 06:22

,,Alūksnieši" :) pēc Alūksniešu receptes!


Cmuki zeltaini!Kādā kūpinjā?
  • 0

#17 OFFLINE   snipiens

snipiens

    Aigars

  • Biedrs+
  • 1 977 ieraksti
  • Atrašanās vietaBabītes novads

Izveidots 20 oktobris 2015 - 21:12

,,Alūksnieši" :) pēc Alūksniešu receptes!

Pievienots(ie) fails(i)

  • Pievienotais fails  001.JPG   224,31K   8 reizes lejupielādēts
  • Pievienotais fails  007.JPG   207,24K   6 reizes lejupielādēts

  • 5

#18 OFFLINE   snipiens

snipiens

    Aigars

  • Biedrs+
  • 1 977 ieraksti
  • Atrašanās vietaBabītes novads

Izveidots 26 aprīlis 2015 - 16:01

No rīta vēl peldēja...! :camp: :bbq:

Pievienots(ie) fails(i)

  • Pievienotais fails  012.JPG   50,12K   7 reizes lejupielādēts
  • Pievienotais fails  014.JPG   115,09K   7 reizes lejupielādēts
  • Pievienotais fails  018.JPG   224,15K   6 reizes lejupielādēts

  • 7

#19 OFFLINE   snipiens

snipiens

    Aigars

  • Biedrs+
  • 1 977 ieraksti
  • Atrašanās vietaBabītes novads

Izveidots 26 marts 2015 - 17:03

ALNIS07

Siluro jau Tev atbildēja,bet ejot logičeskim puķom...man jau šķiet,ka nozīme nekāda, ūdens temperatūrai...zivs uzņems sevī i aukstu i siltu!


  • 0

#20 OFFLINE   siluro

siluro

    Lietotājs

  • Biedrs
  • 42 ieraksti

Labs cilvēks

Izveidots 26 marts 2015 - 08:02

 

Alūksnes breksēni,pēc Alūksniešu receptes! :emoticon-0148-yes2:
Zivis uzreiz pēc nožāvēšanas liek sālsūdens ( + - 1kg.sāls uz 10l. ūdens ) peldē uz 20 līdz 30 minūtēm un pēc tam, ļauj tām notecēties!Pa pirmo zorti!
P.s.Varbūt kāds jau bija ko tādu rakstījis,bet es biju palaidis garām...tāpēc paldies Andzum par recepti!

sālsudens silsts vai auksts?

 

Tādā veidā žāvēju, tikai peldinu zivis 2 minūtes. Ir ok ja ūdenim pievieno kaltētas dilles. Sāls koncentrācija 2-4 pilnas ēd. karotes uz 1 l. ūdens.Ūdns normālas temperatūras. Tā pat viņš no karstajām zivīm sasilst.Tādā veidā žāvēju ne tikai breksēnus bet arī raudas un asarus. Jākūpina diezgan karstā režīmā, līdz uzsitot pa zivi ar knipi, tā skan.

Pievienots(ie) fails(i)


  • 3

#21 OFFLINE   ALNIS07

ALNIS07

    Ričs

  • Biedrs+
  • 330 ieraksti
  • Atrašanās vietaGulbene

Izveidots 26 marts 2015 - 07:02

Alūksnes breksēni,pēc Alūksniešu receptes! :emoticon-0148-yes2:
Zivis uzreiz pēc nožāvēšanas liek sālsūdens ( + - 1kg.sāls uz 10l. ūdens ) peldē uz 20 līdz 30 minūtēm un pēc tam, ļauj tām notecēties!Pa pirmo zorti!
P.s.Varbūt kāds jau bija ko tādu rakstījis,bet es biju palaidis garām...tāpēc paldies Andzum par recepti!

sālsudens silsts vai auksts?
  • 0

#22 OFFLINE   snipiens

snipiens

    Aigars

  • Biedrs+
  • 1 977 ieraksti
  • Atrašanās vietaBabītes novads

Izveidots 25 marts 2015 - 21:51

Alūksnes breksēni,pēc Alūksniešu receptes! :emoticon-0148-yes2:

Zivis uzreiz pēc nožāvēšanas liek sālsūdens ( + - 1kg.sāls uz 10l. ūdens ) peldē uz 20 līdz 30 minūtēm un pēc tam, ļauj tām notecēties!Pa pirmo zorti!

P.s.Varbūt kāds jau bija ko tādu rakstījis,bet es biju palaidis garām...tāpēc paldies Andzum par recepti!

Pievienots(ie) fails(i)

  • Pievienotais fails  001.JPG   156,08K   4 reizes lejupielādēts

  • 4

#23 OFFLINE   Jonis

Jonis

    Copes Guru

  • Biedrs
  • 351 ieraksti
  • Atrašanās vietaValmiera, Baloži (Ķekavas novads)

Izveidots 12 marts 2015 - 07:30

Vika555

Pa blatu dabūšu :), sesdien pasākums, tad nu uzdāvināšu jubilāriem darbu :P


  • 0

#24 OFFLINE   vika555

vika555

    indiānis

  • Biedrs
  • 10 ieraksti
  • Atrašanās vietavalmiera

Izveidots 11 marts 2015 - 21:41

JonisKur paspeji stori nokert un kā,vai C.tirgū :fishing:


  • 0

#25 OFFLINE   Bums

Bums

    Aivars

  • Super Moderators
  • 3 219 ieraksti
  • Atrašanās vietaJūrmala Usma

Labs cilvēks

Izveidots 10 marts 2015 - 21:44

Kaut gan krievi kūpinātu stori slavē man viņa izlikās par sausu-cīpslainu


  • 0

#26 OFFLINE   Bums

Bums

    Aivars

  • Super Moderators
  • 3 219 ieraksti
  • Atrašanās vietaJūrmala Usma

Labs cilvēks

Izveidots 10 marts 2015 - 21:38

Vienīgais veids kā stori garšīgi pagatavot ir izvārīt aukstajā gaļā Sagriež gabalos izņem žaunas visu pārlej ar ūdeni lai tikai nosedz gaļas liemeņus un uz lēnas uguns vāra Tas kas iznāk gala rezultātā ir vienkārši fantastisks Protams ar pareizām garšvielām :) Var ēst uzreiz siltu vai arī otrā dienā ēst kā galertu :)


  • 0

#27 OFFLINE   Jonis

Jonis

    Copes Guru

  • Biedrs
  • 351 ieraksti
  • Atrašanās vietaValmiera, Baloži (Ķekavas novads)

Izveidots 10 marts 2015 - 20:18

Varbūt kāds var uzrakstīt kā pagatavot stori. Ir pieejams grils un žāvētava. Vēlams bez eksotiskām, nepazīstamām garšvielām. :bbq:


  • 0

#28 OFFLINE   Bums

Bums

    Aivars

  • Super Moderators
  • 3 219 ieraksti
  • Atrašanās vietaJūrmala Usma

Labs cilvēks

Izveidots 10 marts 2015 - 20:10

Augšā ir skurstenis ar cūku Vispirms zivis  ir jāapkaltē To var darīt ar atvērtām durvīm  Skapi var izmanton no vecajiem elektrības skapjiem Ledusskapjiem -tikai jānolikvidē visas plastikas daļas


  • 0

#29 OFFLINE   siluro

siluro

    Lietotājs

  • Biedrs
  • 42 ieraksti

Labs cilvēks

Izveidots 10 marts 2015 - 19:13

Sveiks Aivar,

par dūmu ģenerātoru un sildelementiem tā kā būtu skaidrs. Kā ar pašu skapi, vai ir nepieciešams skurstenis vai ventilācijas lūka. Vismaz parastajā kūpiņā es zivis parasti apžāvēju  un tad tikai taisu vāku ciet.


  • 0

#30 OFFLINE   Bums

Bums

    Aivars

  • Super Moderators
  • 3 219 ieraksti
  • Atrašanās vietaJūrmala Usma

Labs cilvēks

Izveidots 10 marts 2015 - 18:05

2 vienā -aukstā un karstā kūpināšana 

Pievienotais fails  2015-03-10-669.jpg   116,96K   7 reizes lejupielādētsPievienotais fails  2015-03-10-670.jpg   124,63K   4 reizes lejupielādēts

Pievienotais fails  2015-03-10-671.jpg   140,59K   5 reizes lejupielādētsPievienotais fails  2015-03-10-672.jpg   90,75K   3 reizes lejupielādēts


  • 1





Vairāk ierakstu ar atslēgvārdiem: zivju kūpināšana, kūpinātu zivju receptes, mājas kūpinājumi, zivju sagatavošana kūpināšana

Brīva vieta reklāmai (pozīcija Nr.8)