Sveiks Aivar,
par dūmu ģenerātoru un sildelementiem tā kā būtu skaidrs. Kā ar pašu skapi, vai ir nepieciešams skurstenis vai ventilācijas lūka. Vismaz parastajā kūpiņā es zivis parasti apžāvēju un tad tikai taisu vāku ciet.
Izveidots 10 marts 2015 - 19:13
Sveiks Aivar,
par dūmu ģenerātoru un sildelementiem tā kā būtu skaidrs. Kā ar pašu skapi, vai ir nepieciešams skurstenis vai ventilācijas lūka. Vismaz parastajā kūpiņā es zivis parasti apžāvēju un tad tikai taisu vāku ciet.
Izveidots 10 marts 2015 - 18:05
2 vienā -aukstā un karstā kūpināšana
2015-03-10-669.jpg 116,96K 9 reizes lejupielādēts 2015-03-10-670.jpg 124,63K 5 reizes lejupielādēts
2015-03-10-671.jpg 140,59K 6 reizes lejupielādēts 2015-03-10-672.jpg 90,75K 4 reizes lejupielādēts
Izveidots 07 marts 2015 - 16:56
Izmantoju akvārija kompresoru bet ar ražību 150 l Var izmantot ledusskapja kompresoru Kā ari izveidot no ventilātora un tukšas kannas
Izveidots 07 marts 2015 - 16:43
Dūmu ģenerātors aukstai un karstai kūpināšanai
Bums, kādu kompresoru ieteiktu izmantot?
Izveidots 07 marts 2015 - 16:06
Izveidots 07 marts 2015 - 11:47
Vakar ar "cīņu biedriem" biju Peipī,Kallastē.Copes nebija,bet virs 4 kg ašukus sakasīju.Raudas neņēma vispār.
Taisos nokūpināt neķidājot,kā ieteikts receptē.Redzēs kas sanāks
Izveidots 03 marts 2015 - 14:49
Vēl viena porcija ar ,,baušķeniecēm"
Kāds skaistums
Samamu praķivna...
Izveidots 03 marts 2015 - 13:48
Vēl viena porcija ar ,,baušķeniecēm"
Kāds skaistums
Izveidots 03 marts 2015 - 12:19
Vēl viena porcija ar ,,baušķeniecēm"
Izveidots 31 janvāris 2015 - 22:02
Par cik pieskāros kūpināšanai, kūpinātas zivis ir fantastiski labas, bet vistu spārniņi mmm ,labi ar, recepte - improvizācija...todien nekērās :-)
Izveidots 31 janvāris 2015 - 21:56
2014 gada vasara ap 20. kg labu brekšu nogādāts Rīgā, laiciņš bij super karsts, breksis gandrīz bij ārā metams, no Latgales eko saimniecības meža smalks melnalksnis, ta vēl sāls, pipari, ķimenes, un mmmm, gardi gan, dažas bildes...
Izveidots 24 februāris 2014 - 20:50
Šoreiz noprovēju ,,strīpaiņus" nožāvēt neķidājot...sanāca...man un manējiem garšo! Te vienā viģikā rādīja, kā ,,zirgazobus" ieberzē ar sāli un pēc tam žāvē neķidātus.Es neieberzēju sāli,bet sālsūdeni ar šprici, iešļircēju zivēm zem ādas.Sanāca pa pirmo!Ātri,ērti,ekonomiski! ;)Ar divām raudām un diviem ,,finierēniem" izrīkojos tāpat...jau apēsti! Bilde bildēs.
Izveidots 11 janvāris 2014 - 21:48
Vecāki, paldies dievam ir, net vecvecāki, lai vieglas smiltis jau kādu laiciņu citos medību laukos. P. S. Tagad tikai lēnām sāku ieklausīties, un pats galvenais novērtēt, ko vecaistēvs teica/stāstīja. (Ļoti gudrs/zinoš un pieredzējis bija). Kā nekā profesors, ar lielo burtu bijaGudri Tev tie senči ir vai bija
Izveidots 11 janvāris 2014 - 21:40
Mums mājās, memme ar netiek pie medījuma un žuves gatavošanas. :-) Man vectēvs kādreiz teica -"nekad sievišķi pie medījuma nelaid"!:)Es jau kūpnos ,cepos un šmorējos 35 gadus Ēst gatavo memmis Es par feinsmeķiem atbildīgs Zivis un medījumu gaļas ir uz manas sirdsapziņas Cenšos iegaumēt lasīt pierakstīt
Izveidots 11 janvāris 2014 - 21:17
:)Es jau kūpnos ,cepos un šmorējos 35 gadus Ēst gatavo memmis Es par feinsmeķiem atbildīgs Zivis un medījumu gaļas ir uz manas sirdsapziņas Cenšos iegaumēt lasīt pierakstīt
Izveidots 11 janvāris 2014 - 20:54
Aivar, no kuras enciklopēdijas Tu ņem šīs visas? :-)Marināde ar vīna pielietošanu, cūka,aita un putniem3 daļas sarkanvīna, 2 daļas olīv eļļas, 1 daļa sausās sinepes, 1 daļa sasmalcinātu pētersīļu, sāls un maltie pipari pēc garšas.marinēt 10 stundas Kūpināšana karstā
Izveidots 11 janvāris 2014 - 20:49
Marināde ar vīna pielietošanu, cūka, aita un putniem
3 daļas sarkanvīna, 2 daļas olīv eļļas, 1 daļa sausās sinepes, 1 daļa sasmalcinātu pētersīļu, sāls un maltie pipari pēc garšas.
marinēt 10 stundas Kūpināšana karstā
Izveidots 11 janvāris 2014 - 20:42
Marināde lielajiem putniem – pīle, zoss, tītars. Tā pat der trusim nūtrijai varbūt arī bebrim.
Par pamatu ņemam 5 kg. gaļas Ņemam 250 ml.ūdens, ēdamkarote etiķa, 10 – 20 gr. melnie pipari , 8 ķiploka daivas vidēji lielas, pus ēdam karote sāls.
Kautķermeni sadalam uz pusi, labi iznazgājam aujstā ūdenī un notīram sausu. Labi ierīvējam ar sāli un noturam 30 min, Pēc tam ar sausu dvieli notīram sāls atlikumus un no mitruma Tad liekam marinādē zem sloga uz 4 – 8 stundām.
Izņemot no marinādes noslaukam sausu un liekam kūpinātavā
Izveidots 11 janvāris 2014 - 20:32
Universāla marināde zivīm vistām gaļai
150 gr. olīv eļļa, 100 gr. citrona sula, 50 gr sausai garšvielu maisījums, tik pat daudz sasmalcinātu svaigo garšvielu pētersiļi un medu tā pat 50 gr , 3 sasmalcinātas ķiploku daiviņas, tējkarote sāls /bez kaudzītes/, malti melnie pipari.Marinēt 10 stundas. Kūpināt tikai uz karsto.
Izveidots 06 janvāris 2014 - 17:02
Ar Peipusa raudām daros tā;
No sākums nogriežu zivīm galvas un izņemu iekšas, ja ir ikri, tad tos atstāju iekšā
Tad lieku kūpiņā, diezgan karstā un pa to laiku sagatavoju sāls šķīdumu( 2 ēd karotes sāls uz 1 litru ūdens), var piršaut klāt sausās dilles smeķim.
Kad zivis nokūpinātas ( uzsitot ar knipi pa zivi rodās dobja skaņa), uz minūti, pusotru lieku sālsūdenī, pēs tam uz brītiņu atpakaļ uz sieta ceplī, lai apžūst.
Gatavs. Garša ļoti atgādina žāvētu reņģi. Asari, šādā veidā žāvēti, arī sanāk ļoti smeķīgi.
Izveidots 28 decembris 2013 - 20:21
Vakar Rīgas centrāltirgū svaiga ,,mērķazivs":) nēģi nebija...nopirku skumbriju un mucā (žāvētavā) iekšā.A ko darīt, ja pats nejēdz noķert!
Izveidots 23 decembris 2013 - 23:35
Pats priekš sevis uztaisīju auksto kūpinātavu un ja āra temperatūra ir no +10 līdz -20 varu nokūpināt pa pirmo /tieši aukstā kūpināšana/ jo temperatūra kūpīņā nedrīkst būt lielāka par 25-27*C
Izveidots 23 decembris 2013 - 23:23
Auksti kūpinātas Storumanas Sīgas Das ist fantastish
Izveidots 23 decembris 2013 - 23:19
Tiem kuri atgriežas no copes Zviedrijā iesaku Ragaciema kūpinātājs Cena 1 ls par gatavo kilogramu Tel iedošu privāti
Copes forums →
Receptes →
Kūpināšana →
Kūpināta gaļaTēmu uzsāka Ivo , 14 sep 2015 kūpināta gaļa, mājas kūpinājumi un 1 vēl... |
|
Brīva vieta reklāmai (pozīcija Nr.8)