Jump to content


Bilde
- - - - -

Foreles receptes

foreles receptes varavīksnes forele

  • Lai atbildētu ienāc saitā
10 atbildes šajā tēmā

#1 OFFLINE   Zivnieks

Zivnieks

    Arvis

  • Biedrs
  • 73 ieraksti

Izveidots 02 janvāris 2017 - 08:50

Man laikam cepenē gatavots foreļs, nepārāk. Vakar ieskrēju Rimi un paņēmu akcijas foreli - 3.99 eur, kg. Ieķēru 2 gab katru pie 2 kg, izfilēju, apbēru ar čiplokiem un karstā kūpiņā iekšā, pēc tam bik sāli pa virsu un vo tad gan bija ņamma riktīga. Vēl viens pieņemams un garšīgs veids sanāca, kad gabaliņus apcepu uz pannas un tad saldo krējumu klāt, lai pasutinās, tad sanāca tāda feina mērcīte, ko karpeļiem uzliet virsū. Vēl svaigais veids uz maizītēm, visādi citādi mani neuzrunā.


  • 1

#2 OFFLINE   silpeiv

silpeiv

    Gunārs

  • Čata aktīvists
  • 617 ieraksti
  • Atrašanās vietaRiga-Vangaži

Izveidots 02 janvāris 2017 - 06:32

Neesmu jau nu baigais specs,bet man nepatīk forele veselā veidā pagatavota.Gabalos sagriezta vai fileja tas jau cits rādītājs. ;)  


  • 1

#3 OFFLINE   Jonis

Jonis

    Copes Guru

  • Biedrs
  • 391 ieraksti
  • Atrašanās vietaValmiera, Baloži (Ķekavas novads)

Izveidots 31 decembris 2016 - 23:28

Es neesmu izvēlīgs...ēdu to ko pazīstu...nu .. :) ...eksperimenti patīk...


  • 0

#4 OFFLINE   zivgarnis

zivgarnis

    Žurnālists

  • Biedrs+
  • 565 ieraksti

Izveidots 31 decembris 2016 - 23:12

Andzus, Tad jau esi ļoti neizvēlīgs partikā! :D


  • 0

#5 OFFLINE   Jonis

Jonis

    Copes Guru

  • Biedrs
  • 391 ieraksti
  • Atrašanās vietaValmiera, Baloži (Ķekavas novads)

Izveidots 31 decembris 2016 - 20:06

Ha...sacepu sīpolus, papriku, ķiplokus sviestā. Foreli ieziedu ar pipariem, citronu sulu, sali, nedaudz olīeļas. Nostāvināju 20 minūtes. Pēc tam piebāzu vēderu ar sacepto masu, sāku tīt folijā , klāt pietinot mandarīnus, ābolus, kivi..... :) Pēc 30 minūtēm 180 grādos , izņēmu ārā, 10 minūtes atļāvos atpūtināt. Garšoja pēc zivs...pat garšoja, viss pārējais bija sanācis diezgan garšīgos salātos. Starp citu...mandarīni sutināti un kivī,...garšo tā neko...labu apetīti :P


  • 1

#6 OFFLINE   Ivo

Ivo

    Ivo

  • Administrators
  • 2 276 ieraksti
  • Atrašanās vietaSalaspils lauki

Izveidots 31 decembris 2016 - 19:45

Man arī viena 1.3kg gaida cepeškrāsni. Sastampāju ar diļļu/ķiploku/citronu/sviesta maisījumu, satinu folijā lai ievelkās. Pacepšu 20min. tad raušu vāku vaļā, lai biški apbrūninās. Gan jau būs ok, pārcept vienmēr uzspēšu :)


  • 0

#7 OFFLINE   Andzus

Andzus

    Andža

  • Biedrs+
  • 1 215 ieraksti
  • Atrašanās vietaAlūksne

Izveidots 31 decembris 2016 - 19:09

Tikko tādu ~1.5 kg varavīksneni svaigu termiski neapstrādātu samaucu uz maizītēm- ne kāda vaina :)


  • 0

#8 OFFLINE   zivgarnis

zivgarnis

    Žurnālists

  • Biedrs+
  • 565 ieraksti

Izveidots 31 decembris 2016 - 17:16

Varavīksnes forele ir gatavojama tikai termiski! Patiesības labad teikšu, ka visas lašveidīgās zivis cepās ļoti ātri!


  • 1

#9 OFFLINE   Jonis

Jonis

    Copes Guru

  • Biedrs
  • 391 ieraksti
  • Atrašanās vietaValmiera, Baloži (Ķekavas novads)

Izveidots 31 decembris 2016 - 14:05

Paldies Andža

Pamēģināšu, tikai šoto vairāk piemetīšu klāt :emoticon-0148-yes2: .....kā teikt eksperementam. 

 

Maz zivis Jaunajā gadā, bet LIELAS...priekā :)


  • 0

#10 OFFLINE   Andzus

Andzus

    Andža

  • Biedrs+
  • 1 215 ieraksti
  • Atrašanās vietaAlūksne

Izveidots 31 decembris 2016 - 13:29

Hai! Es uz Z-svētkiem taisīju cepenē varavīksnes foreli ~2 kg.  

Sagriezu kartupeļus ap 0.5 cm ripiņās, saliku uz cepešpannnas, iepriekš ieziestas ar sviestu.

Tad taisīju mērcīti: olīveļļa, citronu sula no 1 citrona, 3-4 daiviņas smalki sakapātas ķiploka, klāt sāli, piparus, citronpiparus. Visu samaisīju, un ieziedu foreli no ārpuses un iekšpuses.

Tad liku cepešniekā uz pusstundu 180 grādos. Viss.

Bet secināju, ka to foreli vajadzēja tajā mērcītē kādu laiku iemarinēt, jo īsti nebija ievilkusies, bet tā garšīgi :)


  • 1

#11 OFFLINE   Jonis

Jonis

    Copes Guru

  • Biedrs
  • 391 ieraksti
  • Atrašanās vietaValmiera, Baloži (Ķekavas novads)

Izveidots 31 decembris 2016 - 12:53

Varbūt ne īstā tēma, bet tomēr... ;)

 

Ir aizķērusies saldētavā paša ķerta varavīksnes forele...izķidāta, ne pārāk liela ~500g. Ieteikumi kā pagatavot? Pašam doma ir folijā un cepenē. Jautājums cik grādos un cik ilgi cept...ko sabāst kišku vietā... :)

Varbūt citi varianti...vēlams vienkārši, jo svešvārdus gastranomijā nepārzinu...

 

Visiem laimīgu Jauno gadu :45:


  • 1






Brīva vieta reklāmai (pozīcija Nr.8)