Jump to content


Bilde
- - - - -

Asaru ikru pankoki

asari rceptes ikri cepšana

  • Lai atbildētu ienāc saitā
8 atbildes šajā tēmā

#1 OFFLINE   mirtins

mirtins

    Copes Guru

  • Tēmas admins
  • 491 ieraksti

Izveidots 30 janvāris 2018 - 08:00

Ar asu nazi pārgriež maisiņu no vienas puses,tad ar neasu galda nazi nokasa ikrus no plēves,sanāk ļoti akurāti...Ceru ,ikri nav mērāmi kilogramos,tad metode būs laba...Visādas mehanizācijas paildzina procesu un palielina šmuci...

 

Kā jau vienmēr - no piec kīlo asariem seši kīlo ikru :D


  • 0

#2 OFFLINE   ARVĪDS

ARVĪDS

    Jauniņais

  • Biedrs
  • 14 ieraksti
  • Atrašanās vietaRīga,Jugla

Izveidots 29 janvāris 2018 - 21:19

Ar asu nazi pārgriež maisiņu no vienas puses,tad ar neasu galda nazi nokasa ikrus no plēves,sanāk ļoti akurāti...Ceru ,ikri nav mērāmi kilogramos,tad metode būs laba...Visādas mehanizācijas paildzina procesu un palielina šmuci...


  • 2

#3 OFFLINE   daddy

daddy

    Juris

  • Biedrs
  • 98 ieraksti
  • Atrašanās vietaRīga

Labs cilvēks

Izveidots 29 janvāris 2018 - 17:13

Bumsīgais, a ikru plēvītes netraucē? Vai arī tās kuļot masu, satinas ap dakšiņu un ir izmetamas? Man te arī gadījās pavairāk ikraino, vienkārši ceptus mājās vairs tā dikti ar entuziasmu neēd:)

Man personīgi plēvītes netraucē, gaļa paliek gaļa...

Var ar mikseri sakult, tad plēvītes ap miksera kājiņām aptinas. Ja pavisam feinšmekeri, tad var piekult olu klāt un caur metāla sietiņu izliet, tad ir pilnīgi tīra manta. 


  • 2

#4 OFFLINE   mirtins

mirtins

    Copes Guru

  • Tēmas admins
  • 491 ieraksti

Izveidots 29 janvāris 2018 - 15:39

Bumsīgais, a ikru plēvītes netraucē? Vai arī tās kuļot masu, satinas ap dakšiņu un ir izmetamas? Man te arī gadījās pavairāk ikraino, vienkārši ceptus mājās vairs tā dikti ar entuziasmu neēd:)


  • 0

#5 OFFLINE   Vairis30

Vairis30

    Jelgavnieks

  • Tēmas admins
  • 1 019 ieraksti
  • Atrašanās vietaJelgava

Labs cilvēks

Izveidots 16 janvāris 2018 - 21:24


  • 1

#6 OFFLINE   sienaazis

sienaazis

    Super dalībnieks

  • Biedrs
  • 127 ieraksti

Izveidots 17 janvāris 2016 - 21:40

Labs, bet es iesaku vienkārši miltos apcept, pavairaak ellas, apcept liidz krauksskkiigai garozinnai, salikt katlinnaa, tad sacept peec iespeejas vairaak siipolu, tos sabeert virsuu ikriem, atstaat lai sakozzas :) Sasmērēt rupjmaizi ar sviestu un tad to visu stumt māgā, lloti gardi ;)


  • 2

#7 OFFLINE   Bums

Bums

    Aivars

  • Super Moderators
  • 3 364 ieraksti
  • Atrašanās vietaJūrmala Usma

Labs cilvēks

Izveidots 17 janvāris 2016 - 20:30

Kādreiz kad bieži braucu uz Peipusu un Pērnavu šī bija viena no firmas delikatesēm Asarus parasti izdāvājām radiem un paziņām Tā ka viņi man ir slinki- tīriju pats, protams ikrus atstājot sev :)) Vakar kad man atskrēja Pēterloms sieviņa lika atcerēties jaunību :)


  • 0

#8 OFFLINE   andzha65

andzha65

    Lietotājs

  • Biedrs
  • 68 ieraksti

Izveidots 17 janvāris 2016 - 20:26

No mana sieviņas jaunības receptes ,kuru izmantojam arī šobalt dien -ka tik nu būtu no kā 

1 asaru ikri 1l

2. milti 4-5 ēdamkarotes

3. olas 3 gb

4.garšvielas -sāls u.t.t /lai daudz nerušinātos izmantojam vegetu/

5 .100 ml piens 

Ikrus liekam traukā un ar dakšiņu izspaidam līdz viendabīgai masa

attachicon.gif20160117_1935401.jpg

Pieliekam 3 olas pienu 4 ēdamkarotes miltu garšvielas un visu centīgi samaisam

Tālāk tehnika,liekam uz karstas pannas

attachicon.gif20160117_1935451.jpg

No pannas jau lielā bļodā un uz galda

attachicon.gif20160117_1950401.jpg

Es personīgi uzlieku marinētu pipariņu un nedaudz majonēzes

attachicon.gif20160117_1957271.jpg

Atceraties ka nevienu subproduktu bez ievērības neatstājiet var izrādīties ka šādi sagatavoti ikri būs garšīgāki par pašiem asariem 

Jopcik,Bumsi,šādu pankoku dēļ,esmu gatavs sākt ziemā copēt.


  • 0

#9 OFFLINE   Bums

Bums

    Aivars

  • Super Moderators
  • 3 364 ieraksti
  • Atrašanās vietaJūrmala Usma

Labs cilvēks

Izveidots 17 janvāris 2016 - 20:21

No mana sieviņas jaunības receptes ,kuru izmantojam arī šobalt dien -ka tik nu būtu no kā 

1 asaru ikri 1l

2. milti 4-5 ēdamkarotes

3. olas 3 gb

4.garšvielas -sāls u.t.t /lai daudz nerušinātos izmantojam vegetu/

5 .100 ml piens 

Ikrus liekam traukā un ar dakšiņu izspaidam līdz viendabīgai masa

Pievienotais fails  20160117_1935401.jpg   57,64K   20 reizes lejupielādēts

Pieliekam 3 olas pienu 4 ēdamkarotes miltu garšvielas un visu centīgi samaisam

Tālāk tehnika,liekam uz karstas pannas

Pievienotais fails  20160117_1935451.jpg   95,09K   11 reizes lejupielādēts

No pannas jau lielā bļodā un uz galda

Pievienotais fails  20160117_1950401.jpg   82,46K   13 reizes lejupielādēts

Es personīgi uzlieku marinētu pipariņu un nedaudz majonēzes

Pievienotais fails  20160117_1957271.jpg   52,63K   13 reizes lejupielādēts

Atceraties ka nevienu subproduktu bez ievērības neatstājiet var izrādīties ka šādi sagatavoti ikri būs garšīgāki par pašiem asariem 


  • 7






Brīva vieta reklāmai (pozīcija Nr.8)