Jump to content


Bilde
* * * * * 1 balsis

Mencu aknas mājas apstākļos.

mencu aknas blanšētas mencu aknas mencu aknu recepte

  • Lai atbildētu ienāc saitā
4 atbildes šajā tēmā

#1 OFFLINE   daddy

daddy

    Juris

  • Biedrs
  • 106 ieraksti
  • Atrašanās vietaRīga

Labs cilvēks

Izveidots 13 oktobris 2015 - 16:30

Ivo, sakārdināji :)

 

man patīk gan laurlapiņa, gan (obligāti) smaržīgie pipari (virces)...


  • 1

#2 OFFLINE   Ivo

Ivo

    Ivo

  • Administrators
  • 2 291 ieraksti
  • Atrašanās vietaSalaspils lauki

Izveidots 13 oktobris 2015 - 16:12

Esmu mēģinājis, principā to pašu. Burkā saliek kārtu ar aknām, pārber ar sāli, atkal aknu kārta, atkal sāls...utt...kamēr pilna. Uz 0.5 burku 0,5 - 1 lauru lapa, man personīgi ne īpaši patīk ,ja izteikti jūtamas lauru lapas. Visu liek ūdens peldē. Šur tur rakstīts, ka pietiek ar 30min, citur, ka var pat 1,5h(ja bail no visādiem baciļiem). Es sildīju ~45min. Garšo tieši tā pat kā pirktās., tikai sanāk daudz lētāk.

 

p.s. liekas, ka aknas centrāltirgū maksāja 4eur/kg un atradu tikai vienā vietā.

Šorīt pirku pa 2.50, smaržoja labi :)


  • 0

#3 OFFLINE   klops_G

klops_G

    Lietotājs

  • Biedrs
  • 94 ieraksti
  • Atrašanās vietaLv

Izveidots 13 oktobris 2015 - 16:05

Esmu mēģinājis, principā to pašu. Burkā saliek kārtu ar aknām, pārber ar sāli, atkal aknu kārta, atkal sāls...utt...kamēr pilna. Uz 0.5 burku 0,5 - 1 lauru lapa, man personīgi ne īpaši patīk ,ja izteikti jūtamas lauru lapas. Visu liek ūdens peldē. Šur tur rakstīts, ka pietiek ar 30min, citur, ka var pat 1,5h(ja bail no visādiem baciļiem). Es sildīju ~45min. Garšo tieši tā pat kā pirktās., tikai sanāk daudz lētāk.

 

p.s. liekas, ka aknas centrāltirgū maksāja 4eur/kg un atradu tikai vienā vietā.


  • 1

#4 OFFLINE   daddy

daddy

    Juris

  • Biedrs
  • 106 ieraksti
  • Atrašanās vietaRīga

Labs cilvēks

Izveidots 13 oktobris 2015 - 15:57

Pa lielam tā arī ir, Norgē tieši tā arī daram.

 

CT aknas pirkt man līdz šim ir bijis bail - svaigu zivi no nesvaigas māku atšķirt, bet aknas nemāku. Ņemot vērā, ka CT 80% nesaldēto zivju ir nesvaigas, tad bail ar tām aknām iegrābties...  

otra lieta - neesmu pārliecināts, ka bez sterilizācijas autoklāvā 120 grādos, kā būtu jādara ar jebkuru zivs/gaļas konservu, ir ilgstoši glabājams produkts.  Bet, kā saka, katrs pats savas laimes vai nelaimes kalējs :)


  • 1

#5 OFFLINE   Ivo

Ivo

    Ivo

  • Administrators
  • 2 291 ieraksti
  • Atrašanās vietaSalaspils lauki

Izveidots 13 oktobris 2015 - 14:45

Mencu aknu cienītājiem šī garduma pagatavošana mājas apstākļos ļaus labi ietaupīt, jo veikalos bundžiņa, kurā ir 140 gramu mencu aknu, maksā aptuveni 2.40€, savukārt Centrāltirgū kilograms svaigu mancu aknu maksā 2.50€ un pagatavot tās mājas apstākļos ir ļoti vienkārši!

Ņem 0,5 l stikla burciņu, liek tajā nomazgātas mencu aknas, iemet pāris smaržīgo piparu graudiņus, dažas lauru lapas un 1 tējkaroti sāls.

 

Izvēlamies katlu, kurš būtu aptuveni vienādi augsts ar burku, ieliekam tajā burku (zem burkas drāniņu vai tml.) un pielejam katliņu ar ūdeni tik daudz, lai burka maksimāli būtu ūdenī, bet ūdens nevarētu tajā ietecēt. Ļoti svarīgi, lai burkai būtu uzlikts vāciņš, bet tas nebūtu aizvērts. Liekam katlu ar burku uz uguns un gaidam līdz ūdens sāks vārīties, pēc tam nogriežam uguni mazāku un vārošā ūdenī pasterizējam burku ar mencu aknām 40-60 minūtes. Pēc šī laika burkas vāciņu var aizgriezt un šādi sagatavotas, lietošanai gatavas mencu aknas var gan ēst uzreiz pēc atdzišanas, gan arī ilgstoši uzglabāt.

 

Iesaku stāvēt pie plīts, līdz grāpis sāks pa īstam vārīties, jo burbuļi var burkas apgāzt! Super ņamma gatava :)

 

Pievienotais fails  20151013_1356201.jpg   96,84K   2 reizes lejupielādētsPievienotais fails  20151013_1519271.jpg   118,99K   2 reizes lejupielādēts

 


  • 5






Brīva vieta reklāmai (pozīcija Nr.8)