Jump to content


Bilde

Konservu izgatavošana mājas apstākļos

mājas konservi konservu receptes konservi konservu pagatavošana konservēšana receptes

  • Lai atbildētu ienāc saitā
44 atbildes šajā tēmā

#1 OFFLINE   Bums

Bums

    Aivars

  • Super Moderators
  • 3 445 ieraksti
  • Atrašanās vietaJūrmala Usma

Labs cilvēks

Izveidots 13 janvāris 2017 - 18:43

No 3-5 cm virs bundžām Tikai spiedieni nedaudz ilgāk būs jāgaida viss pārējais tas pats kas ar pilnu autoklāvu


  • 0

#2 OFFLINE   siluro

siluro

    Lietotājs

  • Biedrs
  • 42 ieraksti

Labs cilvēks

Izveidots 13 janvāris 2017 - 14:28

Sveiciens konservu gatavošanas expertiem!!!!!

Tehniskas dabas jautājums par konservu gatavošanu autoklāvā.

Ja bundžu daudzums sastāda pusi no autoklāva tilpuma, cik daudz ūdens jālej katlā -

3-5 cm virs bundžām, vai gandrīz pilnu???????????


  • 0

#3 OFFLINE   Bebrs

Bebrs

    Eksperts

  • Biedrs+
  • 1 188 ieraksti

Izveidots 17 marts 2015 - 19:52

Jūs te vienubrid lauzījāt galvas no kurienes tagad nēģi...re no kurienes! :)

 

http://rus.delfi.lv/...i.d?id=45705688

Pēc bildes spriežot rumba jo tādas ķeseles liek tik rumbā


  • 0

#4 OFFLINE   snipiens

snipiens

    Aigars

  • Biedrs+
  • 2 177 ieraksti
  • Atrašanās vietaBabītes novads

Izveidots 17 marts 2015 - 19:38

Jūs te vienubrid lauzījāt galvas no kurienes tagad nēģi...re no kurienes! :)

 

http://rus.delfi.lv/...i.d?id=45705688


  • 0

#5 OFFLINE   Bebrs

Bebrs

    Eksperts

  • Biedrs+
  • 1 188 ieraksti

Izveidots 15 marts 2015 - 20:37

 

Fīča jau tāda ka nēģus zvejot no 1.februāra liegts. Ja nemaldos Daugavā tik izņēmums

Es jau pagājušo gadu uzdevu jautājumu: Kā mirstīgais copmanis var noķert nēģi? Vai nu priviliģētie, vai, nu spekulanti!! Un kurš tad dod tās tiesības viņus tirgot lielveikalā?

 

Nēģi var tikai nozvejot vai noķert ar rokām, ienākot upēs uz nārstu šim barības sistēma atrofējas un kad nonārst kirdikt,


  • 0

#6 OFFLINE   silpeiv

silpeiv

    Gunārs

  • Čata aktīvists
  • 620 ieraksti
  • Atrašanās vietaRiga-Vangaži

Izveidots 15 marts 2015 - 13:17

Ja nu kādam intresē tas nēģis ta uz tirgu no 10,50 -11,50 . Cik sapratu cena atkarīga no tā kustas  vai nekustas


  • 0

#7 OFFLINE   Ivo

Ivo

    Ivo

  • Administrators
  • 2 309 ieraksti
  • Atrašanās vietaSalaspils lauki

Izveidots 04 marts 2015 - 15:06

Fīča jau tāda ka nēģus zvejot no 1.februāra liegts. Ja nemaldos Daugavā tik izņēmums

Zvejot € no EU? 

 

A gribās noķert to, kas uz āķa neķerās :) Moška ir idejas? Izsniedz man licenci uz pannas tiesu nēģu :) Am nu kontrole, jau pašvaldības kompetencē!


  • 0

#8 OFFLINE   Ivo

Ivo

    Ivo

  • Administrators
  • 2 309 ieraksti
  • Atrašanās vietaSalaspils lauki

Izveidots 04 marts 2015 - 15:02

Fīča jau tāda ka nēģus zvejot no 1.februāra liegts. Ja nemaldos Daugavā tik izņēmums

Es jau pagājušo gadu uzdevu jautājumu: Kā mirstīgais copmanis var noķert nēģi? Vai nu priviliģētie, vai, nu spekulanti!! Un kurš tad dod tās tiesības viņus tirgot lielveikalā?


  • 0

#9 OFFLINE   Bebrs

Bebrs

    Eksperts

  • Biedrs+
  • 1 188 ieraksti

Izveidots 04 marts 2015 - 14:50

Fīča jau tāda ka nēģus zvejot no 1.februāra liegts. Ja nemaldos Daugavā tik izņēmums


  • 0

#10 OFFLINE   Ivo

Ivo

    Ivo

  • Administrators
  • 2 309 ieraksti
  • Atrašanās vietaSalaspils lauki

Izveidots 04 marts 2015 - 14:46

 


Nēģu svētki lieli .Mani te sabiedēja,ka vedīšot nedeļā ap 100 kg

 

Izkūpēja ar visiem nēgiem :(

 

uzliku filtru! Ja nauzradīsies, aizies kopā ar mazo vēžu uzpircēju


  • 0

#11 OFFLINE   silpeiv

silpeiv

    Gunārs

  • Čata aktīvists
  • 620 ieraksti
  • Atrašanās vietaRiga-Vangaži

Izveidots 04 marts 2015 - 10:50


Nēģu svētki lieli .Mani te sabiedēja,ka vedīšot nedeļā ap 100 kg

 

Izkūpēja ar visiem nēgiem :(


  • 0

#12 OFFLINE   Bebrs

Bebrs

    Eksperts

  • Biedrs+
  • 1 188 ieraksti

Izveidots 28 februāris 2015 - 20:40

mamma

Es kaut cik ēdu tik kūpinātus nēģus un no konkrētas ūdenstilpenes tāpēc gribās zināt no kurienes nāk :D


  • 0

#13 OFFLINE   mamma

mamma

    Jauniņais

  • Biedrs
  • 5 ieraksti
  • Atrašanās vietaSkriveri

Izveidots 28 februāris 2015 - 20:23

zini negi dzivo upes,,,,tekosaa udeniii,,,...no turienes arii vedisss,,,

Nēģu svētki lieli .Mani te sabiedēja,ka vedīšot nedeļā ap 100 kg....kas vēlas var pieteikties uz svaigiem neģiem....reāli -nopietni runāju....kam ir interese sūtiet savus kontaktus Nēģi pieļauju,ka būs daudz...par cenu vel nezinu pieļauju savi 6 euro jau būs,,,

recepti iegaumēšu un izmēģināšu Paldies Tev :)

 

Izlaboju tekstu savādāk  smadzenes var izmežģīt/Bums/


  • 0

#14 OFFLINE   Bebrs

Bebrs

    Eksperts

  • Biedrs+
  • 1 188 ieraksti

Izveidots 27 februāris 2015 - 20:00

Mamma, noskuj bārdu un atbildi, no kurienes 100 kg nēģi :D


  • 0

#15 OFFLINE   Bums

Bums

    Aivars

  • Super Moderators
  • 3 445 ieraksti
  • Atrašanās vietaJūrmala Usma

Labs cilvēks

Izveidots 27 februāris 2015 - 10:19

Carnikava švaki Roja švaki par Doli nezinu


  • 0

#16 OFFLINE   silpeiv

silpeiv

    Gunārs

  • Čata aktīvists
  • 620 ieraksti
  • Atrašanās vietaRiga-Vangaži

Izveidots 27 februāris 2015 - 07:13

Ne nez ,pēc visiem ar ko nācies kontaktēties par nēģiem šogad esot švakais gads.


  • 0

#17 OFFLINE   Bebrs

Bebrs

    Eksperts

  • Biedrs+
  • 1 188 ieraksti

Izveidots 26 februāris 2015 - 20:22

Bebrs,

negus esi meginajis taisit?

padalies ja zini ka?

Pirmais ieraksts forumā un jautājums man par nēģiem :D

Nēģi man negaršo. Pie tam jautājums, no kurienes tie 100 nāk? :D


  • 0

#18 OFFLINE   mamma

mamma

    Jauniņais

  • Biedrs
  • 5 ieraksti
  • Atrašanās vietaSkriveri

Izveidots 26 februāris 2015 - 17:20

Nēģu svētki lieli .Mani te sabiedēja,ka vedīšot nedeļā ap 100 kg....kas vēlas var pieteikties uz svaigiem neģiem....reāli -nopietni runāju....kam ir interese sūtiet savus kontaktus Nēģi pieļauju,ka būs daudz...par cenu vel nezinu pieļauju savi 6 euro jau būs,,,

recepti iegaumēšu un izmēģināšu Paldies Tev :)

 

Izlaboju tekstu savādāk  smadzenes var izmežģīt/Bums/


  • 0

#19 OFFLINE   jebinosesks

jebinosesks

    Jauniņais

  • Biedrs
  • 18 ieraksti
  • Atrašanās vietaSuntaži

Izveidots 26 februāris 2015 - 16:44

Varu vienu labu recepti nēģiem ieteikt! :geek:

Nēģus caur acīm sadur uz iesmiem un liek kūpinātavā uz kādu stundu, jāskatās, kad nēģi paliek zeltaini brūni, bet ne cieti. Kurinu ar svaigu alkšņu malku. Gatavību nosaka, lai astes gals būtu kādi 15 cm jau ēdams, bet tālāk lai ir asiņains.

Skatoties no buņdžu izmēra, sagriež gabaliņos (lai var salikt stāvus). Parasti reizē uz dēļa griežu kādus 3 gab un uzreiz ar papīra dvieļiem noslauku lieko asiņaino "zupu". Tad saliek buņdžiņās stāvus un pievieno sāls un piparu maisījumu-parasto vārāmo sāli samaisa ar melnajiem maltajiem pipariem, lai sāls paliek pelēka. Uz mazo bundžu lielu 1/3 tējkaroti šo sāls/piparu maisījumu, uz lielo bundžu 1 nostrīķētu tējkaroti. Tad pa virsu uzlej 2 ēdamkarotes rapšu eļļu. Tikai nelejiet dabīgo un dārgo saulespuķu eļļu-es tā jau vienu partiju izbaroju suņiem!!!! :mad:  Reti pretīga garša! :punish:

Tad aizvākojam buņdžu un liekam katlā (cik nu katram lieli tie nēģu svētki sanākuši, tik liels katls nepieciešams) Uzņemam laiku no vārīšanās brīža apm 1,5 stundu un ņemam nost no uguns. Es parasti ļauju lai līdz nākošajam rītam bundžas paliek ūdenī. Protams kāda jau tiek iemesta saldētavā uz 1/2 stundu, lai atdziest kamēt tiek sagatavota šmakovka :drunk: .

Kad viss atdzisis- nēģi ir sagalerējuši savā sulā. Klāt var piekost vārītu olu ar lociņiem un kaut ko piedzert, jo šī ir gastronomiska izvirtība, ko nevar nenoskalot! :nene:

Velns ar ārā- pilna klaviatūra ar siekalu jau pietecēja! :bbq:

Lai laba apetīte!


  • 3

#20 OFFLINE   mamma

mamma

    Jauniņais

  • Biedrs
  • 5 ieraksti
  • Atrašanās vietaSkriveri

Izveidots 26 februāris 2015 - 14:31

Bebrs,

negus esi meginajis taisit?

padalies ja zini ka?


  • 0

#21 OFFLINE   Ivo

Ivo

    Ivo

  • Administrators
  • 2 309 ieraksti
  • Atrašanās vietaSalaspils lauki

Izveidots 14 augusts 2014 - 23:37


vai tomēr par pasterizāciju
Tāpat, kā gurķus, pasterizācija, bet man gribās kādas citas izvirtības ar asumiņu :)
  • 0

#22 OFFLINE   VERINO

VERINO

    Jauniņais

  • Biedrs
  • 24 ieraksti
  • Atrašanās vietaDaugavas krasts

Izveidots 14 augusts 2014 - 20:01

 

Sveiki vīri, copmaņi un sēņotāji :)

Padalās ar kādu recepti, kā saglabāt cūku pupas ziemai bez kaltēšanas. Varbūt kādu zapti vai lečo?

Neko jēdzīgu netā neatradu!

attachicon.gifCuku_pupas.jpg

Man tās pupas dahrena :)

 

Kas vainas admin šai receptei ?

 

Konservētas cūku pupas

1,5 kg izlobītu pupu,
1,5 litri ūdens,
1 liela buntīte pupumētras,
2 tējkarotes sāls.

Katlā uzvāra ūdeni ar sāli. ieber pupas un blanšē 5 minūtes. Tad pupas ar putu karoti izņem laukā un strauji noskalo aukstā ūdenī. Pupumētras buntīti sadala pa zariņiem un tos kopā ar pupām liek burkās. to pašu sālsūdeni vēlreiz uzvāra un pēc tam verdošu pārlej pupām. burkām uzliek vāciņus un sterilizē apmēram stundu.

Lieliski garšo gan salātos, gan apceptas olīveļļā vai sviestā kopā ar sīpoliem un ķiplokiem.

 

Gunār, šajā receptē runa tiešām iet par sterilizāciju autoklāvā, vai tomēr par pasterizāciju, karsējot burkas ar neizskrūvētiem vākiem katlā kur ūdens? 


  • 0

#23 OFFLINE   silpeiv

silpeiv

    Gunārs

  • Čata aktīvists
  • 620 ieraksti
  • Atrašanās vietaRiga-Vangaži

Izveidots 14 augusts 2014 - 06:55

Sveiki vīri, copmaņi un sēņotāji :)

Padalās ar kādu recepti, kā saglabāt cūku pupas ziemai bez kaltēšanas. Varbūt kādu zapti vai lečo?

Neko jēdzīgu netā neatradu!

attachicon.gifCuku_pupas.jpg

http://vinotava1.blo...cuku-pupas.html


  • 0

#24 OFFLINE   silpeiv

silpeiv

    Gunārs

  • Čata aktīvists
  • 620 ieraksti
  • Atrašanās vietaRiga-Vangaži

Izveidots 14 augusts 2014 - 06:50

Sveiki vīri, copmaņi un sēņotāji :)

Padalās ar kādu recepti, kā saglabāt cūku pupas ziemai bez kaltēšanas. Varbūt kādu zapti vai lečo?

Neko jēdzīgu netā neatradu!

attachicon.gifCuku_pupas.jpg

Man tās pupas dahrena :)

 

Kas vainas admin šai receptei ?

 

Konservētas cūku pupas

1,5 kg izlobītu pupu,
1,5 litri ūdens,
1 liela buntīte pupumētras,
2 tējkarotes sāls.

Katlā uzvāra ūdeni ar sāli. ieber pupas un blanšē 5 minūtes. Tad pupas ar putu karoti izņem laukā un strauji noskalo aukstā ūdenī. Pupumētras buntīti sadala pa zariņiem un tos kopā ar pupām liek burkās. to pašu sālsūdeni vēlreiz uzvāra un pēc tam verdošu pārlej pupām. burkām uzliek vāciņus un sterilizē apmēram stundu.

Lieliski garšo gan salātos, gan apceptas olīveļļā vai sviestā kopā ar sīpoliem un ķiplokiem.


  • 0

#25 OFFLINE   Ivo

Ivo

    Ivo

  • Administrators
  • 2 309 ieraksti
  • Atrašanās vietaSalaspils lauki

Izveidots 13 augusts 2014 - 21:08

Sveiki vīri, copmaņi un sēņotāji :)

Padalās ar kādu recepti, kā saglabāt cūku pupas ziemai bez kaltēšanas. Varbūt kādu zapti vai lečo?

Neko jēdzīgu netā neatradu!

Pievienotais fails  Cuku_pupas.jpg   24,48K   7 reizes lejupielādēts


  • 0

#26 OFFLINE   123456713

123456713

    Jauniņais

  • Biedrs
  • 1 ieraksti
  • Atrašanās vietaJelgava

Izveidots 01 jūlijs 2014 - 18:11

Vispār svētīgi,ko uzzināju,jo vecais nes mājās zivis un gaļu,bet nezināju kā saglabāt izņemot saldēšanu. :emoticon-0148-yes2:


  • 0

#27 OFFLINE   VERINO

VERINO

    Jauniņais

  • Biedrs
  • 24 ieraksti
  • Atrašanās vietaDaugavas krasts

Izveidots 02 aprīlis 2014 - 11:16

Es arī, nu jau no 2010 gada mazliet niekojos ar konservu taisīšanu. Biežāk gan burkās bāžu mežacūkas, tādēļ sterilizācija skarbāka, nedaudz pirms sadegšanas robežas, bet ir sanācis taisīt arī zivteles un vēl šo to citu. 

Tā kā būtu dikti gari pārrakstīt, un nejēdzu šeit ievietot attēlus, tad atļaušos iekopēt, kur tas viss jau reiz ir rakstīts. Varbūt kādam noder.

 

http://hunters.lv/la....php?f=38&t=431


  • 0

#28 OFFLINE   Ivo

Ivo

    Ivo

  • Administrators
  • 2 309 ieraksti
  • Atrašanās vietaSalaspils lauki

Izveidots 04 marts 2014 - 10:10

Siluro krievos mēs ēdām amerikānu tušonku kura bija no otrā pasaules kara :D protams tā ir rūpnieciskā  ,bet savu stikla burciņā ledusskapī atradu no 2011 gada Ja atklāti tad mīziens bija Attaisīju nekādas vainas NEKAD nevajag aiztikt uzpūtušās bundžas tās uzreiz jāmet laukā Ja autkolāva iepumpēsi 1,5 atm tad uz 120-135 gradiem būs 2-3  karstāk gan nevajag gaļa piedegs būs rūgta Ko es Tevi mācu ?Tu pats vecs buks tajs lietās  :D  :D

Man kādreiz Tēvs kas visu mūžu gāja uz zvejas kuģiem teica, ka reņģu un brētliņu konservi veikalā jāizvēlas ar nedaudz uzpūtušos vāciņu, tās esot vislabākās!


  • 0

#29 OFFLINE   spulgitis

spulgitis

    Mārtiņš

  • Biedrs
  • 73 ieraksti
  • Atrašanās vietaRīga,Sarkandaugava.

Izveidots 16 februāris 2014 - 12:03

Aizvākotāja bildes.Atvainojos par kvalitāti.

Pievienots(ie) fails(i)


  • 0

#30 OFFLINE   spulgitis

spulgitis

    Mārtiņš

  • Biedrs
  • 73 ieraksti
  • Atrašanās vietaRīga,Sarkandaugava.

Izveidots 13 februāris 2014 - 14:24

Admin.Bilde būs vakarā jo kompis čakarējās.Cena ko grib saimnieks 600 eiro bet gan jau ko nometīs


  • 0





Vairāk ierakstu ar atslēgvārdiem: mājas konservi, konservu receptes, konservi, konservu pagatavošana, konservēšana, receptes

Brīva vieta reklāmai (pozīcija Nr.8)