Jump to content


Bilde
- - - - -

Sautēta bute piena-citrona mērcē

bute virtuve gatavoja receptes

  • Lai atbildētu ienāc saitā
12 atbildes šajā tēmā

#1 OFFLINE   gintsgg

gintsgg

    Rakstnieks

  • Tēmas admins
  • 845 ieraksti

Labs cilvēks

Izveidots 04 novembris 2014 - 22:27

Paldies ,


  • 0

#2 OFFLINE   silpeiv

silpeiv

    Gunārs

  • Čata aktīvists
  • 620 ieraksti
  • Atrašanās vietaRiga-Vangaži

Izveidots 04 novembris 2014 - 21:01

Nu kungi ,teikšu tā vajag tikai rakt :) Bet lūdzu..  Ps. provējis neesmu, jo zuti nav tas pats kas asarus saķert :D bet būs garšīgi  :)

 

zutis ap 1 kg, 1 burkāns, selerīja sakne, 1 sīpols, citrons, lauru lapas kādas 5,smaržīgie pipari, 0,5 glāze skāba krejuma, 1 ēdamkarote sasmalcinatas dilles (žāvētas tad tā pavairāk)    , 1 ēdamkarote sviesta, 1 tējkarote miltu, sāls.
Iztiri zuti,sagriez gabalos,ierīvē ar sāli un noliec uz 1-2 h vēsā vietā
No zivs atlikumiem, burkāna, selerīja saknes, laura lapas un pipariem izvāri buljonu un izkās to.
Liekam zivi katlā, pievienojam buljonu un sautējam ap 30.min.
Uz pannas izkausē sviestu, pievienot miltus un nedaudz apcept tos,pievieno skābo krejumu, citrona sulu un dilles.Vopšim sanāk mērce
Mērci pievienot zivim, apmaisam un sautējam vel dazas minutes.

Visu maisīšanu ar zivīm veikt lēni

Pasniegt ar vārītiem rīsiem!


  • 1

#3 OFFLINE   gintsgg

gintsgg

    Rakstnieks

  • Tēmas admins
  • 845 ieraksti

Labs cilvēks

Izveidots 04 novembris 2014 - 20:41

Gunār , nekādas vēstules , liec recepti iekšā !


  • 0

#4 OFFLINE   silpeiv

silpeiv

    Gunārs

  • Čata aktīvists
  • 620 ieraksti
  • Atrašanās vietaRiga-Vangaži

Izveidots 04 novembris 2014 - 20:34

Paldies Andža

Zutis sen jau istīrīts. vienkāršākā recepte

Andzus jau ēd tikai ceptus treknu ēdienus,ziemai tauku slāni audzē :D  Vopšim tev vēstule


  • 0

#5 OFFLINE   Jonis

Jonis

    Copes Guru

  • Biedrs
  • 394 ieraksti
  • Atrašanās vietaValmiera, Baloži (Ķekavas novads)

Izveidots 04 novembris 2014 - 19:55

Paldies Andža

Zutis sen jau istīrīts. vienkāršākā recepte


  • 0

#6 OFFLINE   Andzus

Andzus

    Andža

  • Biedrs+
  • 1 221 ieraksti
  • Atrašanās vietaAlūksne

Izveidots 04 novembris 2014 - 18:15

Ja mājās nekā nav, es daru tā:

Ņemam no ledusskapja zuti, atkausējam (vieglāk sasaldētam gļotas nāk nost), iztīram, sagriežam ripiņās (ap 5-7 cm), apviļājam miltos un uz pannas virsū :)

Garšo labi :)


  • 0

#7 OFFLINE   silpeiv

silpeiv

    Gunārs

  • Čata aktīvists
  • 620 ieraksti
  • Atrašanās vietaRiga-Vangaži

Izveidots 04 novembris 2014 - 18:09

Silpeiv

Uraksti kādu recepti ....vēlams vienkāršu- kā pagatavot zuti dzīvoklī :bbq:

 

A šito ar butēm izmēģināšu, tikai man tas piens liekas apšaubāms, varbūt var kaut ko citu...krejumu, tomātu mērci u.c.

Var saldajā krejumā ar!Par zuti,ja sanāks laika pēc ciemiņiem uzrakstīšu!


  • 0

#8 OFFLINE   Jonis

Jonis

    Copes Guru

  • Biedrs
  • 394 ieraksti
  • Atrašanās vietaValmiera, Baloži (Ķekavas novads)

Izveidots 04 novembris 2014 - 16:26

Silpeiv

Uraksti kādu recepti ....vēlams vienkāršu- kā pagatavot zuti dzīvoklī :bbq:

 

A šito ar butēm izmēģināšu, tikai man tas piens liekas apšaubāms, varbūt var kaut ko citu...krejumu, tomātu mērci u.c.


  • 0

#9 OFFLINE   snipiens

snipiens

    Aigars

  • Biedrs+
  • 2 160 ieraksti
  • Atrašanās vietaBabītes novads

Izveidots 04 novembris 2014 - 13:11

un vēl, sautējumos nepasniedz zivis ar asakām.

Un kādos ,,Debesu rakstos" :) tas ir rakstīts !? Pa prošče,pa prošče...kā es māku,tā es maunu...a to citreiz paši nejūtiet, kā esam piepičkāti...vajag tā,jābūt tā,utt.! :)


  • 0

#10 OFFLINE   silpeiv

silpeiv

    Gunārs

  • Čata aktīvists
  • 620 ieraksti
  • Atrašanās vietaRiga-Vangaži

Izveidots 04 novembris 2014 - 12:28


sautējumos nepasniedz zivis ar asakām.

 

Sautēts un sautējums jūti atšķirību ?


  • 0

#11 OFFLINE   usis

usis

    Lietotājs

  • Biedrs
  • 51 ieraksti

Izveidots 04 novembris 2014 - 12:14

un vēl, sautējumos nepasniedz zivis ar asakām.


  • 0

#12 OFFLINE   usis

usis

    Lietotājs

  • Biedrs
  • 51 ieraksti

Izveidots 04 novembris 2014 - 12:13

citrona miza dod rūgtumu, kapēc to vajag butei?


  • 0

#13 OFFLINE   silpeiv

silpeiv

    Gunārs

  • Čata aktīvists
  • 620 ieraksti
  • Atrašanās vietaRiga-Vangaži

Izveidots 04 novembris 2014 - 10:33

 Sautēta bute piena - citrona mērcē

 

"Vakar biju izskrējis uz 10 minūtēm ,lai nedaudz saķertu "   :) :)

 

Sastāvs: Butes. piens, sīpoli, citrona miza, lauru lapas 2-3gab,melnie pipari malti, sāls.

 

Ņemam butes ,iztīram ,nomazgājam ,pārgriežam uz pusēm.  ( Nu tas atkarīgs no izmēra,jo lielāka bute,jo vairākos gabalos sagriežam.)

Uz pannas cepjam biezā slānī sīpolu riņķīšus ,līdz sāk brūnēt.

 

Pievienotais fails  100_4267.jpg   91,66K   0 reizes lejupielādētsPievienotais fails  100_4268.jpg   92,09K   0 reizes lejupielādēts

Spoiler


  • 3







Vairāk ierakstu ar atslēgvārdiem: bute, virtuve, gatavoja, receptes

Brīva vieta reklāmai (pozīcija Nr.8)