Jump to content


Bilde

Viss par zivju vītināšanu

voblu receptes zivju vītināšana vītinātas zivis zivju receptes kā vītināt zivi

  • Lai atbildētu ienāc saitā
27 atbildes šajā tēmā

#1 OFFLINE   rolishr

rolishr

    Jauniņais

  • Biedrs
  • 3 ieraksti
  • Atrašanās vietaLV

Izveidots 03 jūnijs 2018 - 13:57

Ēst tādas laikam nebūtu īsti prātīgi.  :)


  • 0

#2 OFFLINE   Bums

Bums

    Aivars

  • Super Moderators
  • 3 219 ieraksti
  • Atrašanās vietaJūrmala Usma

Labs cilvēks

Izveidots 03 jūnijs 2018 - 13:49

Zivis ir bijušas par mitru 


  • 1

#3 OFFLINE   rolishr

rolishr

    Jauniņais

  • Biedrs
  • 3 ieraksti
  • Atrašanās vietaLV

Izveidots 03 jūnijs 2018 - 12:58

Kur varētu būt kļūda? Vītinātas zivis saliku burkā ar tortes sveci. Tagad bija doma pamieloties, bet šur tur redzams pelējums. Kādēļ tā?


  • 0

#4 OFFLINE   Bebrs

Bebrs

    Rakstnieks

  • Biedrs+
  • 777 ieraksti

Izveidots 29 aprīlis 2018 - 11:29

Vai ir iespējams kaut kā labot mazliet pārsālītas vītinātas zivis? 

Teorētiski paturi kādu sutku ūdenī, tad vītināt vēlreiz, bet nav provēts

Recepte sliņķiem, tādiem kā es - vimbu netīra vispār, kārtām pamatīgi sāl, tad zivis, sāli, utt. Notur nedēļu 2-3 reizes samaisot, tad noskalo, patur ūdenī 12 stundas un karina šķūnī, es katrai zivij izveru caur galvi drāti un ar to pie striķa klāt. Atkarībā no laika apstākļiem pēc dienām 7-10 gatavas. Tās 12 stundas jau tur ūdenī, lai zivis nebūtu pārsālītas, šādi vītināta zivs jāēd no muguras lai nebūtu iekšu rūgtums, ikri ar ēdami.


  • 1

#5 OFFLINE   rolishr

rolishr

    Jauniņais

  • Biedrs
  • 3 ieraksti
  • Atrašanās vietaLV

Izveidots 29 aprīlis 2018 - 09:53

Vai ir iespējams kaut kā labot mazliet pārsālītas vītinātas zivis? 


  • 0

#6 OFFLINE   snipiens

snipiens

    Aigars

  • Biedrs+
  • 1 977 ieraksti
  • Atrašanās vietaBabītes novads

Izveidots 20 oktobris 2015 - 21:19

Tuzluks jau ir...parīt gan jau varēs likt peldē! :emoticon-0148-yes2: :)

Pievienots(ie) fails(i)

  • Pievienotais fails  002.JPG   145,5K   3 reizes lejupielādēts

  • 1

#7 OFFLINE   root

root

    Valts

  • Biedrs+
  • 82 ieraksti
  • Atrašanās vietaRīga

Labs cilvēks

Izveidots 09 marts 2015 - 15:27

Nočiepu no sievas padomju aizskaru stangu riņķus, teikšu, ka ērti :)

 

attachicon.gif20150307_150320.jpg

Tak varēji turpat pie stangas piekārt :D Skat ja trāpa uz Jaunogadu tad vēl bonusā sanāk izdekorēta izstaba  :P


  • 1

#8 OFFLINE   91ernis

91ernis

    Jauniņais

  • Biedrs
  • 20 ieraksti
  • Atrašanās vietaBalvi

Izveidots 09 marts 2015 - 13:39

Nočiepu no sievas padomju aizskaru stangu riņķus, teikšu, ka ērti :)

 

attachicon.gif20150307_150320.jpg

 

Nočiepu no sievas padomju aizskaru stangu riņķus, teikšu, ka ērti :)

 

attachicon.gif20150307_150320.jpg

Ne to detaļu nočiepi, būtu nočiepis knaģīšus varētu pakārt ar galvām uz leju.


  • 1

#9 OFFLINE   Redboat

Redboat

    Lietotājs

  • Biedrs
  • 49 ieraksti
  • Atrašanās vietaRīga

Izveidots 08 marts 2015 - 16:42

Šobrī sālās ceturtdienas, piektdienas Peipusa raudeles, lielisks laiks priekš voblenieka ārā, ...


  • 1

#10 OFFLINE   Ivo

Ivo

    Ivo

  • Administrators
  • 2 217 ieraksti
  • Atrašanās vietaSalaspils lauki

Izveidots 07 marts 2015 - 15:20

Nočiepu no sievas padomju aizskaru stangu riņķus, teikšu, ka ērti :)

 

Pievienotais fails  20150307_150320.jpg   72,26K   25 reizes lejupielādēts

 

 


  • 1

#11 OFFLINE   snipiens

snipiens

    Aigars

  • Biedrs+
  • 1 977 ieraksti
  • Atrašanās vietaBabītes novads

Izveidots 24 marts 2014 - 20:02

Par cik ārā izkarinātās zivis gatavojas ne tik ātri,kā ēdas :) štukoja,kā apmānīt māti dabu,jo laiks pieturas mitrs...un izštukoju! ;) Man ir pieejama neliela telpa,uz kuru pārvietoju zivis no āras un ieslēdzu konvektoru.Pāris dienas un gatavs!Ja uzreiz pēc skalošanas liktu tai telpā,tad špānungs tiktu tērēts pulkāku reižu vairāk.Gala produkcija redzama bildē! :emoticon-0148-yes2: :)

Pievienots(ie) fails(i)

  • Pievienotais fails  008.JPG   145,8K   1 reizes lejupielādēts

  • 0

#12 OFFLINE   ediijs

ediijs

    Lietotājs

  • Biedrs+
  • 60 ieraksti
  • Atrašanās vietaTukums

Izveidots 16 marts 2014 - 08:12

ok ,paldies

:)


  • 0

#13 OFFLINE   Bums

Bums

    Aivars

  • Super Moderators
  • 3 219 ieraksti
  • Atrašanās vietaJūrmala Usma

Labs cilvēks

Izveidots 15 marts 2014 - 22:24

Tāpēc ar zivju vītināšanu jāņemās agrā pavasarī Nav mušu un pavasara vēji sausina 


  • 0

#14 OFFLINE   ZEBASTERS

ZEBASTERS

    Jānis

  • Biedrs
  • 9 ieraksti
  • Atrašanās vietaSkaistkalne

Izveidots 15 marts 2014 - 22:21

Nu, nezinu,kā ar tiem baltajiem priekš copes.... Ja viss pareizi nostrādāts, mušas nekad nav interesi izrādījušas. Netinu nekādā marlē, vītinu saimniecības ēkas bēniņos, ja muxas gribētu atrastu.....


  • 0

#15 OFFLINE   kotu

kotu

    Jauniņais

  • Biedrs
  • 17 ieraksti
  • Atrašanās vietaStende

Izveidots 15 marts 2014 - 21:47

tagad pieļauju ka vēl mušas nav, tamdēļ jau šis ir tas īstais laiks,

bet vasarā, skaidrs ka būs baltie priekš copes :)


  • 0

#16 OFFLINE   ediijs

ediijs

    Lietotājs

  • Biedrs+
  • 60 ieraksti
  • Atrašanās vietaTukums

Izveidots 15 marts 2014 - 21:34

man maz jautājums.Vai mušas lien klāt sālitām  voblām? Piemēram ja pakarinu voblas šķūņaukša bez ietīšanas marlē mušas man viņas nesaskādēs?Un vai vispar vajag voblas apklāt ar marli kamēr kaltējas??:D


  • 0

#17 OFFLINE   Zivnieks

Zivnieks

    Arvis

  • Biedrs
  • 73 ieraksti

Izveidots 12 marts 2014 - 14:54

Es Peipusa raudas izkarināju garāžā, kur caurvējš tiek klāt...nu jau gandrīz mēnesis būs riņķī kā pirmā porcija izkarināta, un beidzot būtu jābūt labām...šodien iešu skatīt :)


  • 0

#18 OFFLINE   snipiens

snipiens

    Aigars

  • Biedrs+
  • 1 977 ieraksti
  • Atrašanās vietaBabītes novads

Izveidots 09 marts 2014 - 18:12

Pirms brīža Bums atdeva gatavo produkciju. :) Es arī vadījos no receptes.Pa pirmo! :emoticon-0148-yes2: :) Rīt vienam,otram,trešam...parīt prasīs...tev vēl ir! :) Nākamā porcija jau izkarināta ,,pažobelē"!Biku būs jāuzgaida!

Pievienots(ie) fails(i)

  • Pievienotais fails  002.JPG   169,83K   1 reizes lejupielādēts

  • 1

#19 OFFLINE   jezups

jezups

    Jauniņais

  • Biedrs
  • 10 ieraksti
  • Atrašanās vietaRūjiena

Izveidots 05 marts 2014 - 20:58

Paldies, Bums! Vītināju Pērnavas upes raudas (pirmo reizi mūžā) izdevās super.Tehnoloģiju ievēroju pilnībā.Savulaik krievu flotē dienot ēdu "taraņku" arī bija garšīga, tikai dikti sāļa. Pie alus jau laba, tomēr šī recepte ar mērcēšanu ir pārāka.


  • 0

#20 OFFLINE   snipiens

snipiens

    Aigars

  • Biedrs+
  • 1 977 ieraksti
  • Atrašanās vietaBabītes novads

Izveidots 05 marts 2014 - 17:43

Šodien pēdējo reiz izpeldinātas,rīt jāved pie Buma krāmēt skapī un vītināt!

Pievienots(ie) fails(i)

  • Pievienotais fails  003.JPG   133,17K   0 reizes lejupielādēts

  • 1

#21 OFFLINE   Bums

Bums

    Aivars

  • Super Moderators
  • 3 219 ieraksti
  • Atrašanās vietaJūrmala Usma

Labs cilvēks

Izveidots 03 marts 2014 - 18:54

Ne vairāk par 24 grādiem Lai no produkta neizdalītos tauki 


  • 0

#22 OFFLINE   Ivo

Ivo

    Ivo

  • Administrators
  • 2 217 ieraksti
  • Atrašanās vietaSalaspils lauki

Izveidots 03 marts 2014 - 18:05

vītināmais skapis

Čau, Bums! Cik jābūt īsti tai temperatūrai tādā skapī un cik ilgs pats vītināšanas process zivīm, gaļai? Ir doma varbūt no veca ledusskapja uzmeistarot.


  • 0

#23 OFFLINE   Bums

Bums

    Aivars

  • Super Moderators
  • 3 219 ieraksti
  • Atrašanās vietaJūrmala Usma

Labs cilvēks

Izveidots 22 februāris 2014 - 21:37


  • 0

#24 OFFLINE   Bums

Bums

    Aivars

  • Super Moderators
  • 3 219 ieraksti
  • Atrašanās vietaJūrmala Usma

Labs cilvēks

Izveidots 26 decembris 2013 - 22:32

Vītinam vīķes Zivs trekna un ļoti garšīga


  • 0

#25 OFFLINE   Bums

Bums

    Aivars

  • Super Moderators
  • 3 219 ieraksti
  • Atrašanās vietaJūrmala Usma

Labs cilvēks

Izveidots 26 decembris 2013 - 22:21


  • 0

#26 OFFLINE   Bums

Bums

    Aivars

  • Super Moderators
  • 3 219 ieraksti
  • Atrašanās vietaJūrmala Usma

Labs cilvēks

Izveidots 26 decembris 2013 - 22:19

Idelas sagatavošanas veids voblai ilgķām laika sprīdim Vobla nerūs un nemaitājās 


  • 1

#27 OFFLINE   Bums

Bums

    Aivars

  • Super Moderators
  • 3 219 ieraksti
  • Atrašanās vietaJūrmala Usma

Labs cilvēks

Izveidots 23 decembris 2013 - 22:33

vītināmais skapis

Pievienots(ie) fails(i)


  • 1

#28 OFFLINE   Bums

Bums

    Aivars

  • Super Moderators
  • 3 219 ieraksti
  • Atrašanās vietaJūrmala Usma

Labs cilvēks

Izveidots 20 decembris 2013 - 21:32

                              Vītinātas zivis

Vispirms gribu teikt, ka raudas priekš vasaras ķeru un gatavoju ziemā ,kad tās nebarojas ar veģitāro maltīti ,bet lieto pārtikā visādus moluskus un vēžveidīgos un vēl ir pilnas ar ikriemVēl kas lai pagatavotu garšīgu un mazsālītu voblu ir pats laiks ,jo mušas un citi insekti iztrūkst tāpēc var izmantot mazāku sāls daudzumu.Vienīgais trūkums ir apstāklī ka zivs pēc copes ir jāatlaidina no Peipi savādāk arī nevar atvest Tāpēc pēc Peipja raudas braucu kad ir atkušņi tuvāk pavasarim ,jo nesasaldēta rauda gastranomiskā ziņā ir labāka Atbraucot mājās noķertās raudas nemazgāju ,jo cenšos to nesasmērēt -lietoju cukura maisus ar plēvi iekšpusē Zivs sālīšanai izmantoju lielu trauku /25 litru plastmasas toveri/. Ziemas sālijumam izmantoju sāls un cukura maisījumu /uz 1kg saļs 2 ēdamkarotes cukura /tas dod patīkamu smeķi . Zivi lidz 1 kg nedrīkst ne ķidāt ne arī kā citādi apstrādāt tapēc ka tiek zaudēta zivju eļļa kura arī sastāda 90% no zivs garšas Trauka dibenu noklājam ar sagatavoto maisījumu/sāls +cukurs/ Liekam kārtu ar zivīm /kā siļķes mucā /Nokaisam ar sāli un liekam virsū nākamo kārtu līdz toveris ir pilns .Jācenšās zivis sašķirot tā lai rupjākās būtu apakšā bet smalkās augšpusē.Kad toveris ir piepildīts noberam augšējo kārtu pilnībā ar sāls cukura maisījumu.Toveri liekam vēsā -ne aukstā vietā .Vēl kas zivis toverī ir jānoslogo ar dēlīti un akmens slogu /vai arī kādu citu smagumu/ Zivs sālīšanai nav garšas veidošāna ,bet zivs atbrīvošana no mitruma. Pēc vairākām stundām izveidojas tuzluks tā ir pirmā pazīme laika skaitīšanai /no tā parādīšanās zivis jātur 3-4 dienas Ziemas zivis es turu 3 dienas Zivs gatavību nosaku pēc mugurām tām jābūt iekritušām un cietām.Kad esam konstatējuši zivs gatavību sākam nākamo procesa daļu.-mērcēšanu . Praktiski tas ir viens no svarīgākajiem ,ja maksimāli no zivs jādabū ārā sāls . Ir vairāki varianti kā to darīt1.izmantot tekošu ūden/es tā daru/ar rēķinu cik dienas zivis bija sālījumā tik stundas tās jātur tekošā ūdenī to daru laukos jo tur ūdens daudzums ir neierobežots un bez skaitītāja ;DD2.Turēt zivis svaigā ūdenī periodiski to nomainot , ūdeni šajā gadījumā ir jāmaina 5-6 reizes un zivis jānotur 12 stundas3. ja zivis uzpeld virspusē tas norāda par zivs gatavību un mērcēšanu var beigt.Gatavās žāvēšanai zivis veram uz auklas vai stieples un izkaram vēsā vietā -saules stari tās skārt nedrīkst .Kā karināt tā ir katra iedoma un funktieris tikai jāatceras vienu visām astēm jābūt uz leju un zivis savstarpēji nedrīkst saskārties!!!!, Tālākais jau ir laika un temperatūras varā parasti viss notiek no nedēļas līdz 3 nedēļām Personīgi es zivi ņemu nost kad tā vēl ir mīksta/nedaudz/Vēl ļoti svarīgi - gatavās zivs uzglabāšana. To var glabāt tikai papīra maisos -nekādā gadījumā plēves maisiņos ,ja nav papīra kulītes tad to ir jāietin papīrā kaut vai avīzē .Vēl par vietu kur žāvēt Vienalga kur-uz bēniņiem pažobelē šķūnī pirtsaugšā -ka tik peles un žorķi nesaskādē.Šādi gatavota vobla man vasaras mēnešos noēdās visa /atspaids ģimenes budžetā/Parasti jau jūnijā viss ir beidzies -kaut tonna būtu viss tiek apēsts


  • 6







Vairāk ierakstu ar atslēgvārdiem: voblu receptes, zivju vītināšana, vītinātas zivis, zivju receptes, kā vītināt zivi

Brīva vieta reklāmai (pozīcija Nr.8)