Jump to content


Bilde

No dārza labumiem receptes

dārzeņi virtuve gatavojam receptes

  • Lai atbildētu ienāc saitā
36 atbildes šajā tēmā

#31 OFFLINE   silpeiv

silpeiv

    Gunārs

  • Čata aktīvists
  • 620 ieraksti
  • Atrašanās vietaRiga-Vangaži

Izveidots 03 septembris 2014 - 17:27

                                                                 Kabači ar makaroniem!

 

Nedaudz apcepjam smalki sagriezstus ķiplokus un liekam klāt sagriezstus kabačus un tomātus.

 

Pievienotais fails  100_4078.JPG   136,71K   0 reizes lejupielādēts                                                          Pievienotais fails  100_4081.JPG   115,69K   0 reizes lejupielādēts

 

Un sautējam apmēram 20-25 minūtes ,sautēšanas laikā pievienojot sāli,piparus,pētersiļus,dilles   

 

 

                                                         Pievienotais fails  100_4087.JPG   116,72K   0 reizes lejupielādēts

 

Sautēšanas beigās pievienojam izvārītus makaronus un pasautējam vel 5 minūtes.

 

Pievienotais fails  100_4088.JPG   120,39K   0 reizes lejupielādēts                                                                      Pievienotais fails  100_4089.JPG   104,58K   0 reizes lejupielādēts

 

Pirms pasniegšanas pārkaisam ar sieru.

 

                                            Pievienotais fails  100_4090.JPG   109,32K   0 reizes lejupielādēts

 

Visiem labu apetīti!

                                            Pievienotais fails  100_4093.JPG   104,65K   0 reizes lejupielādēts

 

Atceramies labs saimnieks netīros traukus mazgā pats.


  • 1

#32 OFFLINE   Ivo

Ivo

    Ivo

  • Administrators
  • 2 302 ieraksti
  • Atrašanās vietaSalaspils lauki

Izveidots 02 septembris 2014 - 01:12


Var jau malt ar gaļas mašīnu
Uzmauc uz mašīnas izejas maisiņu un gumiju virsū, pat asara nenobirs
  • 0

#33 OFFLINE   silpeiv

silpeiv

    Gunārs

  • Čata aktīvists
  • 620 ieraksti
  • Atrašanās vietaRiga-Vangaži

Izveidots 01 septembris 2014 - 14:13

                                        Mārutki!

 

Ja ir velme nedaudz paraudāt,ņemam mārutku saknes nomizojam un liekam blenderī! Var jau malt ar gaļas mašīnu vai rīvēt ar rīvi,bet ta bērnības atmiņas pēc siksnas garantētas :)

 

Pievienotais fails  100_4068.JPG   113K   0 reizes lejupielādēts                                              Pievienotais fails  100_4069.JPG   121,66K   0 reizes lejupielādēts

 

 

Smalki sablenderējam,mans blenders knapi vilka tās cietās saknes,tapēc pārliecinamies vai nelaužam aparātiņu. Nu apmeram uz 500 gramiem mārutku ,1 ēdamkarote cukura,0,5 ēdamkarotes sāls un puse glāzes ūdens. Es liku pēc garšas.Sablenderējam un izkarsētās  burciņās iekšā.

 

Visiem lai labi garšo

 

 

Pievienotais fails  100_4075.JPG   82,5K   0 reizes lejupielādēts                                             Pievienotais fails  100_4072.JPG   93,91K   0 reizes lejupielādēts

       

 

Atceramies,labs saimnieks netīros traukus mazgā pats!


  • 0

#34 OFFLINE   silpeiv

silpeiv

    Gunārs

  • Čata aktīvists
  • 620 ieraksti
  • Atrašanās vietaRiga-Vangaži

Izveidots 28 augusts 2014 - 11:54

Labu apetīti :)

 

                                  Pievienotais fails  100_4056.jpg   91,43K   0 reizes lejupielādēts


  • 0

#35 OFFLINE   silpeiv

silpeiv

    Gunārs

  • Čata aktīvists
  • 620 ieraksti
  • Atrašanās vietaRiga-Vangaži

Izveidots 11 augusts 2014 - 19:43

Droši vien stūlbs jautājums :)

Kas ir "kurkums"? Vismaz aptuveni, savādāk tās garšvielas un nosaukumi.....tā pat kā jauno auklu testi, vizuļu modeļi, izturība un t.t ;) !

Jonis nemaz ne stulbs jautājums,es kad mācījos profesīju to garšvielu ir lopā

 

Kurkuma, jeb Turmeriks ir ingveru dzimtas - daudzgadīgs tropu augs, kuras dzelteni brūnās saknes dēļ dažās valstīs to mēdz dēvēt arī par dzelteno sakni, Indiešu safrānu vai dzelteno ingveru.
 Kurkuma dažreiz izaug kā krūms līdz 60cm augstumam, daļa zem zemes - resnām saknēm, pat resnākām un apaļākām nekā ingveram. Augļi kurkumai parādās ļoti reti.
Kurkumas saknes tiek novāktas, kad nodzeltē lapas. Izraktās saknes attīra no zemes un sīkām saknēm, aplej ar verdošu ūdeni un  kaltē 5-7  dienas. Tad šīs saknes kļūst ļoti cietas, griezuma vietās spīdīgas un grimst ūdenī. Pēctam kurkumu samaļ pulverī un tas ir gatavs lietošanai.

Brīnumlīdzeklis gan virtuvē, gan zāļu skapītī...
Kurkuma ir viena no  lētākajām un arī senākajām garšvielām pasaulē. Un tā ir arī viena no universālākajām. Kaut gan, mūsuprāt, vārds „garšviela” tai ir par zemu. Tā drīzāk ir brīnums!
Kurkumu izmanto gan kā ārstniecības augu, gan garšvielu un no tās sakneņiem iegūst dzelteno un zaļo krāsvielu. Indijā kurkuma jau izsenis pazīstama kā krāsviela ne tikai pārtikas rūpniecībā, bet arī tekstilrūpniecībā.
Pārtikas rūpniecībā kurkumu izmanto sviesta, margarīna, siera, sinepju, marināžu un liķieru krāsošanai. 
Šo slaveno garšvielu spilgti dzeltenā krāsā, ar svaigu, mazliet asu garšu, kā garšvielu pievieno pudiņiem, gaišajām mērcēm, olu ēdieniem, jūras delikatesēm, salātiem, biezeņzupām, etiķim, kuru izmanto dārzeņu marinādēm.
Ļoti laba piedeva rīsu, makaronu ēdieniem, ziedkāpostiem, kartupeļiem, īpaši plovam.
To pievieno arī gaļas un mājputnu ēdieniem.


  • 0

#36 OFFLINE   Jonis

Jonis

    Copes Guru

  • Biedrs
  • 397 ieraksti
  • Atrašanās vietaValmiera, Baloži (Ķekavas novads)

Izveidots 11 augusts 2014 - 19:33

Droši vien stūlbs jautājums :)

Kas ir "kurkums"? Vismaz aptuveni, savādāk tās garšvielas un nosaukumi.....tā pat kā jauno auklu testi, vizuļu modeļi, izturība un t.t ;) !


  • 0

#37 OFFLINE   silpeiv

silpeiv

    Gunārs

  • Čata aktīvists
  • 620 ieraksti
  • Atrašanās vietaRiga-Vangaži

Izveidots 11 augusts 2014 - 19:04

                                                             Ceptas sviesta pupiņas saldajā krējumā!

 

Ņemam pāris saujas sviesta pupiņu,mazgājam un liekam vārīties kamēr mīkstas   (Es šoreiz kopš sāka vārīties ūdens ,paturēju katlā 15 minūtes)

 

Pievienotais fails  100_3988.JPG   123,42K   0 reizes lejupielādēts                                                        Pievienotais fails  100_3990.JPG   112,17K   0 reizes lejupielādēts

 

 

Spoiler


  • 1







Vairāk ierakstu ar atslēgvārdiem: dārzeņi, virtuve, gatavojam, receptes

Brīva vieta reklāmai (pozīcija Nr.8)