Jump to content


Bilde
- - - - -

Zandarts - receptes


  • Lai atbildētu ienāc saitā
7 atbildes šajā tēmā

#1 OFFLINE   root

root

    Valts

  • Biedrs+
  • 84 ieraksti
  • Atrašanās vietaRīga

Labs cilvēks

Izveidots 25 jūnijs 2015 - 19:16

Ehhh galerts gan jau labs, bet man šķiet ka vislabāk tomēr šo zivi sālīt kā lasi. Savulaik ciemos pie kaimiņa ēdu maizītes, tiešām labas, grūti pat noticēt ka zandarts. 


  • 0

#2 OFFLINE   snipiens

snipiens

    Aigars

  • Biedrs+
  • 2 160 ieraksti
  • Atrašanās vietaBabītes novads

Izveidots 22 jūnijs 2015 - 23:44

Aizvakardienas lomu,kurā pārsvaru ņēma zandarts ( tāpēc pie zandartu receptēm ) pārvērtu galertā.Palasījos dažas receptes, ievadot ,,mātē googlē" tekstu...zandarta galerts...un izvelkot vidējo aritmētisko :)  darīju šādi:

 

zivīm (līdakai,asarim un zandartam) notīrīju zvīņas

izķidāju viņas un izgriezu žaunas

sagriezu gabalos

grāpī iekšā un ūdeni virsū

galvas,astes un citus krikumus ,kopā ar sīpoliem,pipariem,laurulapām un burkāniem atsevišķā grāpī

vāroties zivīm tiku pie buljona,kuru nokāsu atsevišķi

zivis atdzesēju un iztīrīju asakas,pēc kā viņas saliku traukos

buljonam pievienoju sāli, aukstā ūdenī izšķīdinātu-uzbriedinātu želantīnu un dilles...to visu uzkarsēju

buljonu pārlēju zivīm un izliku vēsumā atdzesēties un sarecēt

 

Ceru ka Līgovakarā saviešiem garšos!

 

 

Pievienots(ie) fails(i)

  • Pievienotais fails  005.JPG   148,1K   1 reizes lejupielādēts
  • Pievienotais fails  008.JPG   120,9K   1 reizes lejupielādēts
  • Pievienotais fails  010.JPG   138,3K   1 reizes lejupielādēts

  • 1

#3 OFFLINE   Andzus

Andzus

    Andža

  • Biedrs+
  • 1 221 ieraksti
  • Atrašanās vietaAlūksne

Izveidots 05 septembris 2014 - 19:44

Izvilku no krājumiem zandartu un pagatavoju pēc Riks ieteiktās receptes, ņammīgi ļoti  :emoticon-0148-yes2:


  • 0

#4 OFFLINE   snipiens

snipiens

    Aigars

  • Biedrs+
  • 2 160 ieraksti
  • Atrašanās vietaBabītes novads

Izveidots 06 augusts 2014 - 19:01

Padalīšos ar savu iecienīto recepti

 

1. Zandartu griež nelielos kvadrātveida gabaliņos un sviestā apcep uz pannas. Nedaudz apsāla un appiparo.
Saceptos zandarta gabaliņus liek karstumizturīgā, ne visai lielā, traukā. Izkārto, lai nosedz trauka apakšu.

 

2. Uz pannas uzkarsē sviestu un tajā izšķīdina miltus. Tad pievieno saldo krējumu un ūdeni pēc vajadzības, lai veidotos ne pārāk bieza, ne pārāk šķidra mērce. Pēc garšas pievieno garšvielas. Kad mērce ir gatava, tai pievieno sarīvētu Krievijas sieru 100 gramus. Kad siers ir izkusis, tad mērce ir gatava.

 

3Gatavo mērci pārlej pāri zandartam un liek cepeškrāsnī cepties 200 grādos uz 30 minūtēm.

Aptuveni 10 minūtes pirms cepšanās beigām pārkaisa atlikušo Krievijas sieru. Cep līdz gatavībai.

 

Pasniedz, parkaisot ar zaļumiem. Garnīrā cepti kartupeļi vai rīsi.

 

Nepieciešamās izejvielas: 

 

600g zandarta fileja

200g Krievijas siera
250g saldā krējuma
1 ēdamkarote miltu
sviests cepšanai
sāls, pipari, zaļumi

 

Lai labi garšo!

Šodien gatavoju zandarta filejas... ne toč,toč,bet vadoties pēc šīs receptes.Sanāca gardi! :emoticon-0148-yes2: :)


  • 0

#5 OFFLINE   Bums

Bums

    Aivars

  • Super Moderators
  • 3 408 ieraksti
  • Atrašanās vietaJūrmala Usma

Labs cilvēks

Izveidots 28 februāris 2014 - 21:04

Zandarts alus mīklā

Bļodā ielej eļļu, alu, ūdeni un pievieno aptuveni 150 gramu miltu. Maisa, līdz veidojas viendabīga, rauga mīklai līdzīga masa. Pēc garšas pievieno sāli. Olu baltumus saputo, līdz veidojas stingras putas, un iecilā mīklā. Zandarta gabaliņus apvārta miltos, pēc tam iemērc mīklā un liek katlā uzkarsētā eļļā vārīties. Vāra, līdz mīkla kļūst zeltaini brūna.

1. Eļļa 50 ml 2. milti ap 150 g 3. gaišais alus līdz 100 ml 4. Ūdens 50 ml 5. Olu baltumi 2 - 3 gab 6. zandarta gabaliņi   7.sāls    8. Eļļa cepšanai   Pievienotais fails  Zandartula420x310.jpg   38,77K   1 reizes lejupielādēts
 

 


  • 1

#6 OFFLINE   Riks

Riks

    veco zēns

  • Biedrs+
  • 112 ieraksti
  • Atrašanās vietaPreiļi

Labs cilvēks

Izveidots 28 februāris 2014 - 20:45

Padalīšos ar savu iecienīto recepti

 

1. Zandartu griež nelielos kvadrātveida gabaliņos un sviestā apcep uz pannas. Nedaudz apsāla un appiparo.
Saceptos zandarta gabaliņus liek karstumizturīgā, ne visai lielā, traukā. Izkārto, lai nosedz trauka apakšu.

 

2. Uz pannas uzkarsē sviestu un tajā izšķīdina miltus. Tad pievieno saldo krējumu un ūdeni pēc vajadzības, lai veidotos ne pārāk bieza, ne pārāk šķidra mērce. Pēc garšas pievieno garšvielas. Kad mērce ir gatava, tai pievieno sarīvētu Krievijas sieru 100 gramus. Kad siers ir izkusis, tad mērce ir gatava.

 

3Gatavo mērci pārlej pāri zandartam un liek cepeškrāsnī cepties 200 grādos uz 30 minūtēm.

Aptuveni 10 minūtes pirms cepšanās beigām pārkaisa atlikušo Krievijas sieru. Cep līdz gatavībai.

 

Pasniedz, parkaisot ar zaļumiem. Garnīrā cepti kartupeļi vai rīsi.

 

Nepieciešamās izejvielas: 

 

600g zandarta fileja

200g Krievijas siera
250g saldā krējuma
1 ēdamkarote miltu
sviests cepšanai
sāls, pipari, zaļumi

 

Lai labi garšo!


  • 2

#7 OFFLINE   snipiens

snipiens

    Aigars

  • Biedrs+
  • 2 160 ieraksti
  • Atrašanās vietaBabītes novads

Izveidots 28 februāris 2014 - 17:40

Par cik tēma (sīkzivju izmantošana pārtikā) arhīvā,tad ievietošu šeit.

Uz pannas saliek sīpolu ripas biezā slānī,tā lai zivs guļ uz tiem,nepieskaroties pannai...nepiecepsies.Šoreiz ašuki nav ķidāti,tie ir piešļircināti ar sāls un cukura šķīdumu.Visu šito padarīšanu pārklāj ar foliju un cepeškrāsnī iekšā.Es lieku uz ~180-200 grādiem uz 45min.-1h.Kas sanāk var redzēt bildē!Vakar noķertais zandarts arī saspričēts un satīts folijā ar sīpoliem cepas/sutinas savā sulā.

 

Pievienots(ie) fails(i)

  • Pievienotais fails  001.JPG   175,28K   2 reizes lejupielādēts

  • 0

#8 OFFLINE   Bums

Bums

    Aivars

  • Super Moderators
  • 3 408 ieraksti
  • Atrašanās vietaJūrmala Usma

Labs cilvēks

Izveidots 20 decembris 2013 - 21:12

                    Zandarts ,Vimba ,marinādē

Copmaņiem, kuri specializējušies uz treknajām zivīm — karpa, līnis,breksis u.c. rekomendēju marinādes recepti: 250 gr. ūdens, 2,5 ēdamkarotes sāks (rupjā) , 1 karotes. cukurs, 1 ēdamkarote etiķis 9% , sīpoli (griezti rinķos), dilles,koreandrs./var arī melno piparu ,bet tas pēc gaumes/ Izgriežam fileju , jāsagriež gareniski šurās sloksnēs Un liekam kastrolī . Uzlejam marinādi uz zivs , ja marinādes nepietiek ,gatavojam vēl tādās pašās proporcijās /marinādei jānosedz zivju gabaliņi .Zivi no aukšas nedaudz noslogojam .Ar visu kastroli liekam ledus skapī uz 8 — 10 stundām , Pēc tam aukstā ūdenī zivi nomazgājam no marinādes to veicu 2 — 3 min. Nomazgāto zivi liekam stikla burkā , un aplejam ar eļļu .Pēc 1 stundas var likt uz galda un mieloties


  • 0






Brīva vieta reklāmai (pozīcija Nr.8)