Jump to content


Bilde

Plova recepte

cūkgaļas plovs plova recepte delfim receptes fotoreceptes

  • Lai atbildētu ienāc saitā
15 atbildes šajā tēmā

#1 OFFLINE   Ivo

Ivo

    Ivo

  • Administrators
  • 2 276 ieraksti
  • Atrašanās vietaSalaspils lauki

Izveidots 20 aprīlis 2016 - 00:11


  • 5

#2 OFFLINE   silpeiv

silpeiv

    Gunārs

  • Čata aktīvists
  • 617 ieraksti
  • Atrašanās vietaRiga-Vangaži

Izveidots 02 oktobris 2014 - 07:37

                                                                  Plovs ar dārzeņiem un malto gaļu

 

 Apcepjam sīpolus,tomātus un burkānus,es liku vairāk sīpolus,mazāk burkānus un tomātus,bet var jau protams mainīt ko vairāk :)  Liekam klāt malto gaļu un garšvielas  un nedaudz apcepjam

 

Pievienotais fails  100_4136 (1).JPG   148,62K   0 reizes lejupielādēts                                              Pievienotais fails  100_4138.JPG   132,14K   0 reizes lejupielādēts

 

Liekam klāt izmērcētus rīsus un ūdeni ,sautējam kamēr ūdens iztvaicējis.

 

 

Pievienotais fails  100_4140.JPG   114,88K   0 reizes lejupielādēts                                               Pievienotais fails  100_4143.JPG   150,83K   0 reizes lejupielādēts

 

                                                 Visiem labu apetīti,paskat cik daudz darba -jāpaspēj paēst un vel ar skudrinieku un plēsīgo sačatot :)

 

 

                                                     Pievienotais fails  100_4150.JPG   113,71K   0 reizes lejupielādēts

 

Atceras,labs saimnieks netīros traukus mazgā pats


  • 3

#3 OFFLINE   faaters

faaters

    Jauniņais

  • Biedrs
  • 12 ieraksti
  • Atrašanās vietavisur

Izveidots 04 aprīlis 2014 - 18:54

Es gatavoju šādu,sanāk izcils:

Nokopēts no receptes.lv

No uzbekiem noklausīts plovs
 
 
Sastāvdaļas
  • 1 kg rīsu;
  • 1 kg sīpolu;
  • 1 kg burkānu;
  • 1,5 glāzes augu eļļas(ja pavisam liesa gaļa,tad 2 glāzes);
  • 1 kg gaļas(vislabāk liesas liellopu gaļas,bet tie, kuri nav musulmaņi var pievienot arī mazlietiņ liesas cūkgaļas,var būt arī putnu gaļa,fantazējiet paši,bet visam kopā jābūt 1 kg);
  • ½ paciņa karija vai dzeltenā karija(ir vienai populārai firmai tāds,ar to sanāk maigāks plovs),vai arī kadas speciālas plovam domātas garšvielas;
  • 1 ķiploka galviņa;
  • zaļumi;
  • 1 liels čuguna katls vai sliktākaja gadījumā liels emaljēts katls;
  • koka karote vai lāpstiņa ar garu kātu maisīšanai;
  • tējkanna ar verdošu ūdeni;
Pagatavošana:

1)Kādas vairākas stundas pirms pagatavošanas iemērc rīsus pastiprā sālsūdenī un atstāj uzbriest;

2)notīra burkānus,sīpolus.Burkānus sarīvē rupjās skaidās,sīpolus sagriež kubiņos;

3)gaļu sagriež apmēram 1,5x1,5 cm kubiņos;

4)ņem čugunu vai emaljēto katlu,liek uz uguns(ir jabūt lielai ugunij,tādēļ jāsagatavojas,ka gandrīz visu laiku būs jāstav pie katla un noteiktās procesa vietās jāmaisa);

5)kad katls ir uzkarsis,ielej eļļu(kad uzbeki vāra plovu,viņi tajā eļļā vispirms ilgāku laiku vāra pliku kaulu,tas piedod plovam krāsu un konsistenci,bet mūsu virtuvēs es domāju tas nebūtu lietderīgi),kārtīgi uzkarsē kamēr eļļa sāk burbuļot;

6)ieber sagrieztos sīpolus un maisot vāra kamer tie ir gaiši dzeltenīgi;

7)tad ber kubiņos sagriezto gaļu,sāla(uz tādu daudzumu produktu apmēram 3 tējkarotes rupjās sāls ar noteikumu,ka garšvielai arī ir pievienota sāls,ja nav tad vairāk),ber garšvielas un maisot apmeram 10 minūtes uz lielas uguns vāra;

8)talāk ber srīvētos burkānus,no tējkannas uzlej ūdeni tik daudz,lai kopējais šķidruma līmenis virs burkāniem būtu pirksta platumā,atkal 10 minūtes vāra uz lielas uguns,bet šoreiz nemaisa;

9)no iemērktajiem rīsiem nolej ūdeni,ber katlā virs sīpoliem,gaļas un burkāniem,vienmērīgi izlīdzina,nemaisa,lai rīsi pāri būtu kā kārta,visu laiku saglabā LIELU uguni,atkal no tējkannas uzlej verdošu ūdeni(šoreiz kopējam šķidruma līmenim jābūt 2 pirkstu platumā virs rīsiem) un vāra nemaisot kamēr rīsi parādas virs šķidruma līmeņa kā sala no okeāna dzīlēm;

-----TāLāK VAR BūT 2 NOBEIGUMA SCENāRIJI:

10a)JA IR čUGUNA KATLS,tad kad rīsi ir uzpeldējuši virs šķidruma līmeņa,tos ar koka karoti vai lāpstiņu sabīda uz katla vidu,lai sanāk kaudzīte,(tikai sabīda,nemaisa),ar nazi,vai kādu koka irbuli izveido plova kalnā alas,kas sniedzas līdz pašam katla dibenam un tajās alās liek notīrītas ķiploka daiviņas,pārliek kalnu ar tāda diametra šķīvi,lai būtu nosegti visi rīsi,katlam virsū liek vāku,samazina uguni līdz pašam mazākajam un sautē apmēram 20 minūtes,kad plovs gatavs,pārber to ar zaļumiem,izslēdz uguni un atstāj vēl uz 10 minūtem ievilkties,tad var sēsties pie galda;

10b)JA NAV čUGUNA,BET TIKAI EMALJēTS KATLS,TAD, LAI IZVAIRīTOS NO LIELAS PIEDEGUMU TīRīšANAS,VAR IZMANTOT šO NOBEIGUMA SCENāRIJA VARIANTU:tad kad rīsi ir uzpeldējuši,dara visu to pašu,ko pirmajā variantā(taisa kalnu,urbina alas,liek ķiplokus),ar šķīvi var arī neapklāt vai arī apklāt ar cepeškrāsnij paredzētu lēzenu šķīvi vai trauku,uzliek vāku un liek cepeškrāsnī(tai jābūt vidēji karstai un katls jāliek apakšējā līmenī),sautē apmeram 20 minūtes,izslēdz cepeškrasni,apber plovu ar zaļumiem un vēl ieliek uz 10 minūtēm atpakaļ siltā cepeškrāsnī.Plovs gatavs,var sēsties pie galda.


  • 0

#4 OFFLINE   dendriks

dendriks

    Jauniņais

  • Biedrs
  • 16 ieraksti
  • Atrašanās vietaKekava,

Izveidots 22 marts 2014 - 19:19

 

Saldais Plovs.

 

1.5 kg. gala

1kg. risi

150-200 gr. ella

0.5 kg burkani

150-200 gr plumes

100gr rozines [ es nemu centraltirgu baltas]

Risus kartigi noskalo durslaka liek bloda ar siltu nedaudz salitu udeni.Udeni nolej pirms liksanas katla.

Uzsildi kazanu ar ellu pievieno sipolus. Sipoli apcepti pievieno galu apcep brunu. Pievieno burkanus apcep 8 min. Pievieno sali piparus ziru barbarisu kaltetus tomatus. liek pec garsas un katra vajadzibam. Pielej apmeram 3.5 glazes udens ieber noskalotas plumes un vara 15-20 min. Pievieno rozines vienu veselu kiploku. Pievieno risus  Samazina uguni kad risi uzpeldejusi izveido risu salu. Ar karoti vai daksu izveido risos caurumus lai vieglak kontroletu skidruma daudzumu katla. attiecigi lai nepiedeg.Kad viss process beidzies visu kartigi samaisaun minutes 10 lauj ievilkties.

Sastavdalu daudzumu regulejiet pasi.

Musu gimenei sis daudzums ir ka reize.

Kur bez centrāltirgus var nopirkt to ziru? Man desas receptei vajag!

 

Es nemu tikai tirgu.


  • 0

#5 OFFLINE   Ivo

Ivo

    Ivo

  • Administrators
  • 2 276 ieraksti
  • Atrašanās vietaSalaspils lauki

Izveidots 22 marts 2014 - 12:03

Saldais Plovs.

 

1.5 kg. gala

1kg. risi

150-200 gr. ella

0.5 kg burkani

150-200 gr plumes

100gr rozines [ es nemu centraltirgu baltas]

Risus kartigi noskalo durslaka liek bloda ar siltu nedaudz salitu udeni.Udeni nolej pirms liksanas katla.

Uzsildi kazanu ar ellu pievieno sipolus. Sipoli apcepti pievieno galu apcep brunu. Pievieno burkanus apcep 8 min. Pievieno sali piparus ziru barbarisu kaltetus tomatus. liek pec garsas un katra vajadzibam. Pielej apmeram 3.5 glazes udens ieber noskalotas plumes un vara 15-20 min. Pievieno rozines vienu veselu kiploku. Pievieno risus  Samazina uguni kad risi uzpeldejusi izveido risu salu. Ar karoti vai daksu izveido risos caurumus lai vieglak kontroletu skidruma daudzumu katla. attiecigi lai nepiedeg.Kad viss process beidzies visu kartigi samaisaun minutes 10 lauj ievilkties.

Sastavdalu daudzumu regulejiet pasi.

Musu gimenei sis daudzums ir ka reize.

Kur bez centrāltirgus var nopirkt to ziru? Man desas receptei vajag!


  • 1

#6 OFFLINE   dendriks

dendriks

    Jauniņais

  • Biedrs
  • 16 ieraksti
  • Atrašanās vietaKekava,

Izveidots 22 marts 2014 - 09:41

Saldais Plovs.

 

1.5 kg. gala

1kg. risi

150-200 gr. ella

0.5 kg burkani

150-200 gr plumes

100gr rozines [ es nemu centraltirgu baltas]

Risus kartigi noskalo durslaka liek bloda ar siltu nedaudz salitu udeni.Udeni nolej pirms liksanas katla.

Uzsildi kazanu ar ellu pievieno sipolus. Sipoli apcepti pievieno galu apcep brunu. Pievieno burkanus apcep 8 min. Pievieno sali piparus ziru barbarisu kaltetus tomatus. liek pec garsas un katra vajadzibam. Pielej apmeram 3.5 glazes udens ieber noskalotas plumes un vara 15-20 min. Pievieno rozines vienu veselu kiploku. Pievieno risus  Samazina uguni kad risi uzpeldejusi izveido risu salu. Ar karoti vai daksu izveido risos caurumus lai vieglak kontroletu skidruma daudzumu katla. attiecigi lai nepiedeg.Kad viss process beidzies visu kartigi samaisaun minutes 10 lauj ievilkties.

Sastavdalu daudzumu regulejiet pasi.

Musu gimenei sis daudzums ir ka reize.


  • 1

#7 OFFLINE   matainss

matainss

    Mārtiņš

  • Biedrs
  • 8 ieraksti
  • Atrašanās vietaRīga

Labs cilvēks

Izveidots 18 marts 2014 - 21:51

plovs gatavs :) tikai bez sīpoliem, ķiplokiem un citiem labumiem, ko mana kundze nedrīkstot ēs krūts barošanas laikā. rezultātā varētu teikt, ka gana ēdami izdevās.


  • 0

#8 OFFLINE   Lāčuks

Lāčuks

    "Ēsma"

  • Biedrs+
  • 233 ieraksti
  • Atrašanās vietaAlderi

Labs cilvēks

Izveidots 18 marts 2014 - 21:42

visam ir pirmā reize :fpc:


  • 0

#9 OFFLINE   usis

usis

    Lietotājs

  • Biedrs
  • 51 ieraksti

Izveidots 18 marts 2014 - 21:38

ja gatavos tieši tā kā rakstīts receptē cilvēks bez pieredzes virtuves lietās , rezultāts vienk graujošs.

neiesaku gatavot pirmo reizi  viesiem:)


  • 0

#10 OFFLINE   Lāčuks

Lāčuks

    "Ēsma"

  • Biedrs+
  • 233 ieraksti
  • Atrašanās vietaAlderi

Labs cilvēks

Izveidots 18 marts 2014 - 21:23

nauda arī :D


  • 0

#11 OFFLINE   Bums

Bums

    Aivars

  • Super Moderators
  • 3 364 ieraksti
  • Atrašanās vietaJūrmala Usma

Labs cilvēks

Izveidots 18 marts 2014 - 20:53

 

paldies par recepti! kā reiz gribēju vakarā plovu. tik jautājums vai nav par daudz gaļas uz 0,5 kg rīsu?

gaļas nekad nevar būt par daudz :D

 

gaļa ,šņabis un meičas nekad nevar būt par daudz :DDDDDDDDDD


  • 1

#12 OFFLINE   Lāčuks

Lāčuks

    "Ēsma"

  • Biedrs+
  • 233 ieraksti
  • Atrašanās vietaAlderi

Labs cilvēks

Izveidots 18 marts 2014 - 19:50

rīsi piebriest :) bet nekādā gadijumā nelikt kečupu. tikai tomātu pastu, nevis mērci :)


  • 0

#13 OFFLINE   matainss

matainss

    Mārtiņš

  • Biedrs
  • 8 ieraksti
  • Atrašanās vietaRīga

Labs cilvēks

Izveidots 18 marts 2014 - 19:40

 

paldies par recepti! kā reiz gribēju vakarā plovu. tik jautājums vai nav par daudz gaļas uz 0,5 kg rīsu?

gaļas nekad nevar būt par daudz :D

 

tā jau gan ir :D tik izklausās interesant, ka kg gaļa uz 0,5kg rīsu


  • 0

#14 OFFLINE   siluro

siluro

    Lietotājs

  • Biedrs
  • 42 ieraksti

Labs cilvēks

Izveidots 18 marts 2014 - 19:33

paldies par recepti! kā reiz gribēju vakarā plovu. tik jautājums vai nav par daudz gaļas uz 0,5 kg rīsu?

gaļas nekad nevar būt par daudz :D


  • 1

#15 OFFLINE   matainss

matainss

    Mārtiņš

  • Biedrs
  • 8 ieraksti
  • Atrašanās vietaRīga

Labs cilvēks

Izveidots 18 marts 2014 - 19:30

paldies par recepti! kā reiz gribēju vakarā plovu. tik jautājums vai nav par daudz gaļas uz 0,5 kg rīsu?


  • 0

#16 OFFLINE   Lāčuks

Lāčuks

    "Ēsma"

  • Biedrs+
  • 233 ieraksti
  • Atrašanās vietaAlderi

Labs cilvēks

Izveidots 18 marts 2014 - 18:24

http://www.receptes....cukgalas-plovs/

es tik pielieku klāt vēl tomātu pastu :) un ķiploku ar sīpoliem lieku :)


  • 1







Vairāk ierakstu ar atslēgvārdiem: cūkgaļas plovs, plova recepte, delfim receptes, fotoreceptes

Brīva vieta reklāmai (pozīcija Nr.8)