Jump to content


Bilde

Ēdieni no cūkgaļas

cūkgaļa gatavošana virtuve

  • Lai atbildētu ienāc saitā
22 atbildes šajā tēmā

#1 OFFLINE   AEZERS

AEZERS

    Atis

  • Biedrs+
  • 56 ieraksti
  • Atrašanās vietaValka

Izveidots 31 augusts 2015 - 14:19

Pamēģināju. Labs ēdamais!


  • 1

#2 OFFLINE   snipiens

snipiens

    Aigars

  • Biedrs+
  • 2 138 ieraksti
  • Atrašanās vietaBabītes novads

Izveidots 29 augusts 2015 - 12:14

Itā rulete ir mans ,,gara" darbs :) ...nāksies ticēt uz vārda... garšīga!

 

 

Pievienots(ie) fails(i)

  • Pievienotais fails  001.JPG   256,29K   0 reizes lejupielādēts

  • 2

#3 OFFLINE   snipiens

snipiens

    Aigars

  • Biedrs+
  • 2 138 ieraksti
  • Atrašanās vietaBabītes novads

Izveidots 29 augusts 2015 - 10:25

Varbūt kādreiz jau esmu licis šo recepti,bet nu...pavtarēņije maķ učēņija! ;) Man sanāk  tik pat gardi,kā izskatās bildēs!Es vēl pieaicinu pie gatavošanas improvizāciju :) ...tā piemēram šoreiz maltās gaļas masai,do kuči pievienoju ,,adžiku".

 

http://receptes.tvne...s-galas-rulete/


  • 2

#4 OFFLINE   gintsgg

gintsgg

    Rakstnieks

  • Tēmas admins
  • 844 ieraksti

Labs cilvēks

Izveidots 12 maijs 2015 - 20:24

var arī itā... :bbq:    http://harch.ru/head...renoe-v-pakete/

Es pamēģināju šo , sanāca super , tikai ar sāli prātīgi , kaut vai tur raksta ka bagātīgi , es gandrīz pārsālīju .


  • 1

#5 OFFLINE   rihardsalksnis

rihardsalksnis

    Jauniņais

  • Biedrs
  • 1 ieraksti
  • Atrašanās vietaBurtnieki

Izveidots 12 maijs 2015 - 10:17

Izskatās kaut kas līdzīgs mūsu pašu portālam receptes.lv , jums vajadzētu sarunāt ar viņiem lai copes vīriem tur atvēl saviu sadaļu :)


  • 1

#6 OFFLINE   snipiens

snipiens

    Aigars

  • Biedrs+
  • 2 138 ieraksti
  • Atrašanās vietaBabītes novads

Izveidots 08 maijs 2015 - 23:23

aktuālas receptes :bbq: :camp:    http://harch.ru/cate...yuda-na-uglyax/


  • 1

#7 OFFLINE   snipiens

snipiens

    Aigars

  • Biedrs+
  • 2 138 ieraksti
  • Atrašanās vietaBabītes novads

Izveidots 08 maijs 2015 - 23:00

var arī itā... :bbq:    http://harch.ru/head...renoe-v-pakete/


  • 1

#8 OFFLINE   root

root

    Valts

  • Biedrs+
  • 84 ieraksti
  • Atrašanās vietaRīga

Labs cilvēks

Izveidots 21 februāris 2015 - 12:19

ir tāda speciāla gaļas mīkstināšanas sāls  - zinu ka ir Bauskas garšvielām sverama un Rimi un skatos ka cenuklubs arī tirgo šo - http://www.cenuklubs...otanyi_42g.html - laba manta tikai jāseko lietošanas instrukcijai un nevjg lietot kopā ar parasto/jūras/himalaju utt sāli - TIKAI šo - guvu mācību pārsālot aļņa steiciņus ...

Tāpēc es parasti garšvielas marinēšanai pērku gandrīz tikai uz tirgus un bez sāls, jo ja sāls ir jau garšvielās paliek grūti objektīvi noteikt tā daudzumu. Arī ir gadijies pārsālīt kakleni, bet to diezgan labi izlaboja liels daudzums kefīra.


  • 0

#9 OFFLINE   MuskyOscarz

MuskyOscarz

    Lietotājs

  • Biedrs
  • 58 ieraksti
  • Atrašanās vietaJelgava,Vecumnieki,Jaunbērze

Izveidots 20 februāris 2015 - 23:32

ir tāda speciāla gaļas mīkstināšanas sāls  - zinu ka ir Bauskas garšvielām sverama un Rimi un skatos ka cenuklubs arī tirgo šo - http://www.cenuklubs...otanyi_42g.html - laba manta tikai jāseko lietošanas instrukcijai un nevjg lietot kopā ar parasto/jūras/himalaju utt sāli - TIKAI šo - guvu mācību pārsālot aļņa steiciņus ...


  • 0

#10 OFFLINE   root

root

    Valts

  • Biedrs+
  • 84 ieraksti
  • Atrašanās vietaRīga

Labs cilvēks

Izveidots 20 februāris 2015 - 23:21

Sveiki domubiedri!

 

Labs draugs(mednieks) uzcienāja ar dažiem kilogramiem svaigas mežacūkas gaļas. Nelielu gabalu testa režīmā pasautēju un pēc tam uz pannas apcepu, taču gaļa vienalga bija diezgan pasīksta. Varbūt kādam no Jums ir kādi ieteikumi, padomi, receptes vai marinādes, kā mežacūkas gaļu dabūt mīkstāku? Un varbūt kāds var ieteikt kādu labu mežacūkas gaļas pagatavošanas recepti mājas apstākļos ar nepārspīlēti exotiskām piedevām un garšvielām Mārtiņa Rītiņa gaumē? :)

Paldies par padomiem jau iepriekš. 

Vienīgais kas nāk prātā ir lētais gāzētais ūdens vai kefīrs. Ja jau uz briedi nostrādāja, gan jau arī meža ruksim derēs. Kefīru parasti šašlikam pielietoju + sāli vienīgi pirms pašas cepšanas, savādāk visu sulu izsūc ārā. Kā arī garšvielas labāk pirkt tirgū sveramās, padārgi sanāk, bet ir to vērts. Nesen pagrābu rimčikā piparu maisijumu dzirnaviņām arī lietojams, vismaz pipars pēc pipara smaržo. 


  • 1

#11 OFFLINE   MuskyOscarz

MuskyOscarz

    Lietotājs

  • Biedrs
  • 58 ieraksti
  • Atrašanās vietaJelgava,Vecumnieki,Jaunbērze

Izveidots 19 februāris 2015 - 22:16

nav nemaz tik traki ar tām mežacūkām - visas kuras esmu ēdis nav bijušas pārbaudītas...

gaļu vajag tikai termiski kārtīgi un pareizi apstrādāt un noskalot ar ugunsdziru - viss būs čiki bumbās :emoticon-0148-yes2:


  • 0

#12 OFFLINE   Aigars82

Aigars82

    Lietotājs

  • Biedrs
  • 33 ieraksti

Izveidots 19 februāris 2015 - 17:49

Manā rīcībā esošajai mežacūkas gaļai ir tikušas veiktas visas nepieciešamās analīzes un pārbaudes, lai pārliecinātos par tās drošu lietošanu uzturā. Ja tā nebūtu, tad noteikti uz dullo nebūtu ņēmis. Piesardzībai jābūt, joki mazi ar tām mežacūkām....


  • 1

#13 OFFLINE   MuskyOscarz

MuskyOscarz

    Lietotājs

  • Biedrs
  • 58 ieraksti
  • Atrašanās vietaJelgava,Vecumnieki,Jaunbērze

Izveidots 19 februāris 2015 - 11:45

Es no mežacūkas gaļas taisu meža gaļas (meža cūka + citi ēdami lopiņi no meža) "tušonku" vai kotletes...

mežacūkas gaļai, kas paredzēta kotletēm klāt lieku nevis mājas cūku bet vistas gaļu(pērku šķiņkīšus vai kājas un atkaulojus pats), lai nav tik trenkas kotletes un sautēju VISMAZ 1,5h uz vidējas uguns lai ir droši ...

bet kopš saimniecībā ir multikatls (paldies Mārtīņa Rītiņa raidījuma :emoticon-0148-yes2: ) sautēju kotletes 160 celsija grādos apmēram 1h

 

bet ja gaļa ir pārbaudīta, tad var lietot kā jebkuru gaļu un kā sirds vēlas!!!


  • 3

#14 OFFLINE   Andzans

Andzans

    Jānis

  • Biedrs
  • 24 ieraksti
  • Atrašanās vietaLimbaži

Izveidots 19 februāris 2015 - 10:42

Neesmu speciālists, taču, cik no draugiem medniekiem dzirdēts, mežacūka ir vismaz 2h termiski jāapstrādā, tas, lai visi iespējamie "mošķi" nobeidzas.

Cita lieta, ja cūkai taisītas analīzes, ja gaļa tīra, tad varot arī kūpināta un taisīt sašliku.


  • 0

#15 OFFLINE   Aigars82

Aigars82

    Lietotājs

  • Biedrs
  • 33 ieraksti

Izveidots 19 februāris 2015 - 10:10

Paldies! Pats ar parakšos googlē pēc padoma. 


  • 0

#16 OFFLINE   silpeiv

silpeiv

    Gunārs

  • Čata aktīvists
  • 620 ieraksti
  • Atrašanās vietaRiga-Vangaži

Izveidots 19 februāris 2015 - 08:25


Paldies par padomiem jau iepriekš. 

 

Pašam nav nācies ar mežacūkas gaļu ņemties,bet var pamēģināt šo variantu ko google atradu tikai pamatīgi jāmērcē-vairākas diennaktis-ar lauru lapām,pipariem,kadiķogām...tad jāšmorē+kadiķogas!mežacūkas gaļa sulīga un mīksta


  • 0

#17 OFFLINE   Bums

Bums

    Aivars

  • Super Moderators
  • 3 387 ieraksti
  • Atrašanās vietaJūrmala Usma

Labs cilvēks

Izveidots 18 februāris 2015 - 21:14

Es neriskēju visu mežu /cūku/ gaļu tikai caur augstspiediena katlu Pēc tam kaut gulašu kaut harčo vai podiņā 


  • 0

#18 OFFLINE   Aigars82

Aigars82

    Lietotājs

  • Biedrs
  • 33 ieraksti

Izveidots 18 februāris 2015 - 20:11

Sveiki domubiedri!

 

Labs draugs(mednieks) uzcienāja ar dažiem kilogramiem svaigas mežacūkas gaļas. Nelielu gabalu testa režīmā pasautēju un pēc tam uz pannas apcepu, taču gaļa vienalga bija diezgan pasīksta. Varbūt kādam no Jums ir kādi ieteikumi, padomi, receptes vai marinādes, kā mežacūkas gaļu dabūt mīkstāku? Un varbūt kāds var ieteikt kādu labu mežacūkas gaļas pagatavošanas recepti mājas apstākļos ar nepārspīlēti exotiskām piedevām un garšvielām Mārtiņa Rītiņa gaumē? :)

Paldies par padomiem jau iepriekš. 


  • 0

#19 OFFLINE   gintsgg

gintsgg

    Rakstnieks

  • Tēmas admins
  • 844 ieraksti

Labs cilvēks

Izveidots 02 oktobris 2014 - 09:40

Plovu arī vzjal na karandaš .


  • 0

#20 OFFLINE   silpeiv

silpeiv

    Gunārs

  • Čata aktīvists
  • 620 ieraksti
  • Atrašanās vietaRiga-Vangaži

Izveidots 02 oktobris 2014 - 09:10

Izskatās labi un garšīgi , būs jāuztaisa .

Ir ir labi,iesaku arī plovu ko šodien ieliku


  • 0

#21 OFFLINE   gintsgg

gintsgg

    Rakstnieks

  • Tēmas admins
  • 844 ieraksti

Labs cilvēks

Izveidots 02 oktobris 2014 - 08:57

Izskatās labi un garšīgi , būs jāuztaisa .


  • 0

#22 OFFLINE   silpeiv

silpeiv

    Gunārs

  • Čata aktīvists
  • 620 ieraksti
  • Atrašanās vietaRiga-Vangaži

Izveidots 02 oktobris 2014 - 07:16

                                                           Cūkgaļas sautējums ar dārzeņiem

 

Apcepjam kādu 0,5 kg cūkgaļu un pievienojam sīpolus,nedaudz apcepjam.

 

Pievienotais fails  100_4123.JPG   135,61K   1 reizes lejupielādēts                                                  Pievienotais fails  100_4126.JPG   104,17K   1 reizes lejupielādēts

 

Liekam klāt sagriesztu papriku,tomātus,garšvielas ,skābo krējumu un nedaudz ūdeni,sautējam kamēr dārzeņi mīksti.

 

 

Pievienotais fails  100_4127.JPG   140,83K   0 reizes lejupielādēts                                                  Pievienotais fails  100_4128.JPG   111,06K   0 reizes lejupielādēts

 

                                          Un ta pie hokeja baudam vakariņas,visiem labu apetīti

 

                                                         Pievienotais fails  100_4134.JPG   118,3K   0 reizes lejupielādēts

 

                                                      Atceras,labs saimnieks netīros traukus mazgā pats


  • 4

#23 OFFLINE   silpeiv

silpeiv

    Gunārs

  • Čata aktīvists
  • 620 ieraksti
  • Atrašanās vietaRiga-Vangaži

Izveidots 10 februāris 2014 - 07:39

Sagriežam cūkgaļu kubikos un liekam uz pannas cepties .Cepšanas laikā uzberam sāli.   Kad cūkgaļa kādas 10 minūtes eļļā apcepusies ,liekam klāt sīpolus un nedaudz apcepjam

 

 Pievienotais fails  100_3528.JPG   104,12K   1 reizes lejupielādēts

Turpinājums


  • 3







Vairāk ierakstu ar atslēgvārdiem: cūkgaļa, gatavošana, virtuve

Brīva vieta reklāmai (pozīcija Nr.8)