Jump to content


Bilde
* * * * * 1 balsis

Vimbu receptes

cepta vimba sautēta vimba vimbu maizītes

  • Lai atbildētu ienāc saitā
28 atbildes šajā tēmā

#1 OFFLINE   Bebrs

Bebrs

    Eksperts

  • Biedrs+
  • 1 079 ieraksti

Izveidots 21 marts 2016 - 22:30

Fiksā vimba mājās.

Vimbu notīra no zvīņām, netīra iekšas, bet no ārpuses izfilē, ribas asakas paliek pie rumpja. Fileju izmaļ 2 reiz caur gaļasmašīnu, pievieno sāls/cukura maisījumu 1:2, samaisa, vismaz 15 min ļauj sālim un cukuram ievilkties. Liek uz sviestmaizes, pakaisa ar Santamaria citronpipariem un loca iekšā.

P.s. To kas pāri paliek - kaķim.

P.P,s. Recepte radās vienreiz maļot vimbu kotletēs, masu uzziežot uz maizes.

P.P.P.s Bildes nav, ja nu vienīgi ar kunģa saurskatīšanu  :D


  • 4

#2 OFFLINE   geos

geos

    Jauniņais

  • Biedrs
  • 2 ieraksti
  • Atrašanās vietaLV

Izveidots 29 aprīlis 2015 - 20:07

Par Olīveļļām un garšām. Īsi sakot LV bodēs ir lielākoties ir DIVU veidu olīveļļas.

1) VIRGIN - šo lieto salātos. Tām ir izteiktas un specifiskas garšas, smaržas, bieži neliels rūgtums. Tas rūgtums arī ir tas superveselīgais. Daudz E vitamīna.

2) DI SANSA jeb POMACE OIL jeb OLĪVU IZSPAIDU eļļa - šo lieto cepšanai. Tai gandrīz nav ne garšas, ne smaržas. Daudz mazāk to superveselīgo vielu un vitamīnu. Neitrālai marinēšanai un konservēšanai šī arī ir jālieto. Šīs parasti ir 1L lielajās pudelēs vai bundžās.

Tas arī ir viss "noslēpums" it kā "negaršīgajās" olīveļļās. IZSPAIDU eļļu lieto marinēšanai un  VIRGIN lietot uzpilinot ēdieniem īsi pirms ēšanas, ja ļoti gribās.


  • 2

#3 OFFLINE   Raikins

Raikins

    Raivis

  • Biedrs+
  • 52 ieraksti
  • Atrašanās vietaJūrmala / Kāla ezers

Labs cilvēks

Izveidots 26 aprīlis 2015 - 14:25

Raikins

Kur to brīnumu var nopirkt...? Es gan parasti nepievēršu uzmanību eļļu plauktiem pārtikas veikalos, bet varbūt jāsāk :). Pamatā izmantoju rapšu eļļu, bet tai ir piegarša :(.

Nopērkama ir tajā pat internetveikalā, vēl var dabūt Miera ielā veikalā Kolombo (lielvekalos nav). Labi der arī Ramex minētā vīnogu kauliņu eļļa, galvenais lai ir neitrālas garšas īpašības. Saulespuķu un Olīveļļām ir sava garša un kādam tās ļoti patīk, kādam ne. Jo labāka ir Olīveļļa jo izteiktāka garša. 


  • 1

#4 OFFLINE   gintsgg

gintsgg

    Rakstnieks

  • Tēmas admins
  • 844 ieraksti

Labs cilvēks

Izveidots 26 aprīlis 2015 - 14:16

gintsgg

 

Nez vai šajā gadījumā Olīveļļa ģeldēs, tai ir izteikta garša, kas nomāks pašas zivs maigo garšu. Es salātiem un ēdieniem, kur nepieciešama neitrāla garša, izmantoju šo: http://gefro.lv/citi...ukti/dadzu-ella

Var arī rapšu eļļu, bet tai arī neliela piegarša.

Tādu eļļu neesmu mēģinājis , būs jāpamēģina , parasti izmantoju olīveļļu visam zivīm , ģeld pat ļoti labi un manuprāt neko nenomāc . Parasti taisu pēc Buma receptes zandartu vai vimbu , leju virsū tikai olīveļļu , sanāk super .


  • 0

#5 OFFLINE   Jonis

Jonis

    Copes Guru

  • Biedrs
  • 393 ieraksti
  • Atrašanās vietaValmiera, Baloži (Ķekavas novads)

Izveidots 26 aprīlis 2015 - 14:06

Raikins

Kur to brīnumu var nopirkt...? Es gan parasti nepievēršu uzmanību eļļu plauktiem pārtikas veikalos, bet varbūt jāsāk :). Pamatā izmantoju rapšu eļļu, bet tai ir piegarša :(.


  • 0

#6 OFFLINE   ramex

ramex

    Mareks

  • Tēmas admins
  • 604 ieraksti
  • Atrašanās vietaTallinn

Labs cilvēks

Izveidots 26 aprīlis 2015 - 13:37

man patīk vīnogu sēkliņu eļļa tai šķiet ka nav īpāsas garšas, bet nu katram savs :)


  • 0

#7 OFFLINE   Raikins

Raikins

    Raivis

  • Biedrs+
  • 52 ieraksti
  • Atrašanās vietaJūrmala / Kāla ezers

Labs cilvēks

Izveidots 26 aprīlis 2015 - 13:21

gintsgg

 

Nez vai šajā gadījumā Olīveļļa ģeldēs, tai ir izteikta garša, kas nomāks pašas zivs maigo garšu. Es salātiem un ēdieniem, kur nepieciešama neitrāla garša, izmantoju šo: http://gefro.lv/citi...ukti/dadzu-ella

Var arī rapšu eļļu, bet tai arī neliela piegarša.


  • 1

#8 OFFLINE   gintsgg

gintsgg

    Rakstnieks

  • Tēmas admins
  • 844 ieraksti

Labs cilvēks

Izveidots 26 aprīlis 2015 - 06:57

Bums

Kāda skaitās laba augu ēļļa....es no tām točna neko nesaprotu? Ja var nosaukumu :)?

Laba augļu eļļa , ir olīveļļa .


  • 0

#9 OFFLINE   Jonis

Jonis

    Copes Guru

  • Biedrs
  • 393 ieraksti
  • Atrašanās vietaValmiera, Baloži (Ķekavas novads)

Izveidots 26 aprīlis 2015 - 06:53

Bums

Kāda skaitās laba augu ēļļa....es no tām točna neko nesaprotu? Ja var nosaukumu :)?


  • 0

#10 OFFLINE   Tonis

Tonis

    Super dalībnieks

  • Biedrs
  • 216 ieraksti

Labs cilvēks

Izveidots 18 aprīlis 2015 - 20:51

Nu re,sajauci man galvu,un kur lai nabaga copmanis divas dažādas karotes ņem! :)


  • 0

#11 OFFLINE   Bums

Bums

    Aivars

  • Super Moderators
  • 3 387 ieraksti
  • Atrašanās vietaJūrmala Usma

Labs cilvēks

Izveidots 18 aprīlis 2015 - 20:37

Toni receptē bija teikts 1 ēdamkarote sāls un 1 tējkarote cukura Tātad 2:1 /attiecības svara ziņā/


  • 0

#12 OFFLINE   Tonis

Tonis

    Super dalībnieks

  • Biedrs
  • 216 ieraksti

Labs cilvēks

Izveidots 18 aprīlis 2015 - 17:46

Gint,vot to es saprotu,-kārtīga 'norma'...:) Priekš manis sāls un cukurs 1:1 ir biku pa saldu,es lieku sāli pret cukuru attiecībā 2:1 

Sīgas un foreles var arī šajā maisījumā īpaši nenostāvināt,es fileju uzreiz sagraižu ~3-5 mm plānās šķēlītēs,samaisu tās traukā ar sāls-cukura-citronpiparu maisījumu,pieleju klāt rapšu vai olīveļļu,vēlreiz sajaucu un un praktiski pēc neilga brīža tās var jau likt uz maizes...Fihs und fertich:)

Pievienots(ie) fails(i)

  • Pievienotais fails  021.jpg   202,81K   2 reizes lejupielādēts

  • 0

#13 OFFLINE   gintsgg

gintsgg

    Rakstnieks

  • Tēmas admins
  • 844 ieraksti

Labs cilvēks

Izveidots 16 aprīlis 2015 - 08:08

Bums laicīgi recepti ielika .

Pievienots(ie) fails(i)


  • 0

#14 OFFLINE   Bums

Bums

    Aivars

  • Super Moderators
  • 3 387 ieraksti
  • Atrašanās vietaJūrmala Usma

Labs cilvēks

Izveidots 15 aprīlis 2015 - 20:19

Recepte ar kuru gatavoju gan vimbu gan sīgu

1.Izķidājam zivi

Pievienotais fails  P4150112.JPG   133,47K   3 reizes lejupielādēts

2.Pārgriežam uz pusi izņemam vidējo asaku un ribas 

Pievienotais fails  P4150106.JPG   133,74K   2 reizes lejupielādēts

3.Jaucam sāli ar cukuru 1 ēdamkarote sāls ar 1 tējkaroti cukura pāris sasmalcinātas lauuru lapas pipari/pilnīgi pietiekams 3 mēra sīgu vai vimbu iesālīšanai /

Pievienotais fails  P4150107.JPG   139,28K   4 reizes lejupielādēts

4.Kad tas izdarīts tad liekam abas puses kopā un ietinam plēvē

Pievienotais fails  P4150111.JPG   162,98K   2 reizes lejupielādēts

5. sapakoto zivtiņu liekam ledus skapī līdz nākamajai dienai

6.Otrā dienā ņemam laukā no skapi un ar asu filējamo nazi,pa šķiedrai veidojam sloksnītes tieši kā to dara japāņi ar fugu zivi

7. Kad tas ir izdarīts gabaliņus liekam traukā un pārlejam ar labu augu eļļu 

8.Tālāk jau gaumes un smeķa jautājums Es lieku uz maizītes un nedaudz uzberu citronpiparu un kādu riņķīti sīpola 


  • 3

#15 OFFLINE   snipiens

snipiens

    Aigars

  • Biedrs+
  • 2 138 ieraksti
  • Atrašanās vietaBabītes novads

Izveidots 07 aprīlis 2015 - 19:06

Pirms...Pievienotais fails  001.JPG   115,68K   4 reizes lejupielādēts

 

Pēc...Pievienotais fails  004.JPG   122,79K   3 reizes lejupielādēts


  • 1

#16 OFFLINE   hecs7

hecs7

    Ainārs

  • Biedrs
  • 102 ieraksti
  • Atrašanās vietaRāmava.

Izveidots 23 aprīlis 2014 - 21:52

 

Vobšen tā: Kaut ko laikam samudrīju ne pa tēmu! Samalu vimbas filejiņu, pirms tam mēģinot to smalki ar nazi sasmalcināt. Konstatēju,ka asaciņas tomēr traucē(s) Pārlēju ar marinādi, noturēju dažas stundas,tad traukā iekšā un pārlēju ar olīveļļu.... Viss it kā štokos, bet pēc 8h degustējot,konstatēju nepatīkamu (man) tādu jocīgu piegaršu! Tā kā no eļļas,tā ka saprast nevaru! Pati zivīte garda, bet tā piegarša? 

Ir kādi varianti?

Nākošreiz pamēģini variantu...filējot izgriez tā saucamās ribas,lielās sānu asakas...vienreiz samaļot man asakas nejutās...un vienkārši ar sāli un cukuru samaisi,bez visām mudrīšanām...pēc principa...viss ģeniālais ir gaužām vienkāršs! ;) :) Palasi kā Gints slavēja admina recepti!!!

Es jau taisīju pēc receptes, izfilēju, 2reizes samalu un sāli cukuru klāt, pārlēju biku biku ar olīvēļļu(starp citu tā olīvēļļas ir ļoti dažādas, labāk ar ko pārbaudīt, var arī rapša u.t.t pēc gaumes) vienīgi man (un ne tikai ) likās ka vēļ nāķamajā dienā kaut kā biku par maz sasālījies, par svaigu, domāju varbūt vispirms uz filejām sāli cukuru kādu dienu pastav un tad malt ?

Bet kad bija nostāvējis 3-4 dienas, bija pa pirmo savilcies, laikam tā samaltā massa tik atri neievelkas ar sāli cukuru.


  • 0

#17 OFFLINE   Ivo

Ivo

    Ivo

  • Administrators
  • 2 285 ieraksti
  • Atrašanās vietaSalaspils lauki

Izveidots 23 aprīlis 2014 - 21:40


Tā kā no eļļas,tā ka saprast nevaru!
Droši, ka no eļļas. Es te pagājušo nedēļu pannu ar ceptiem kartupeļiem atdevu Ķengaraga kaķiem. Cepot jau jutu ko nelāgu
  • 0

#18 OFFLINE   snipiens

snipiens

    Aigars

  • Biedrs+
  • 2 138 ieraksti
  • Atrašanās vietaBabītes novads

Izveidots 23 aprīlis 2014 - 20:58

Vobšen tā: Kaut ko laikam samudrīju ne pa tēmu! Samalu vimbas filejiņu, pirms tam mēģinot to smalki ar nazi sasmalcināt. Konstatēju,ka asaciņas tomēr traucē(s) Pārlēju ar marinādi, noturēju dažas stundas,tad traukā iekšā un pārlēju ar olīveļļu.... Viss it kā štokos, bet pēc 8h degustējot,konstatēju nepatīkamu (man) tādu jocīgu piegaršu! Tā kā no eļļas,tā ka saprast nevaru! Pati zivīte garda, bet tā piegarša? 

Ir kādi varianti?

Nākošreiz pamēģini variantu...filējot izgriez tā saucamās ribas,lielās sānu asakas...vienreiz samaļot man asakas nejutās...un vienkārši ar sāli un cukuru samaisi,bez visām mudrīšanām...pēc principa...viss ģeniālais ir gaužām vienkāršs! ;) :) Palasi kā Gints slavēja admina recepti!!!


  • 0

#19 OFFLINE   zogs

zogs

    demagogs

  • Biedrs+
  • 164 ieraksti
  • Atrašanās vietaVentspils

Labs cilvēks

Izveidots 23 aprīlis 2014 - 20:53

Vobšen tā: Kaut ko laikam samudrīju ne pa tēmu! Samalu vimbas filejiņu, pirms tam mēģinot to smalki ar nazi sasmalcināt. Konstatēju,ka asaciņas tomēr traucē(s) Pārlēju ar marinādi, noturēju dažas stundas,tad traukā iekšā un pārlēju ar olīveļļu.... Viss it kā štokos, bet pēc 8h degustējot,konstatēju nepatīkamu (man) tādu jocīgu piegaršu! Tā kā no eļļas,tā ka saprast nevaru! Pati zivīte garda, bet tā piegarša? 

Ir kādi varianti?


  • 0

#20 OFFLINE   siluro

siluro

    Lietotājs

  • Biedrs
  • 42 ieraksti

Labs cilvēks

Izveidots 21 aprīlis 2014 - 21:02

 

Iz interneta dzīlēm mazliet glaunāka recepte:

 

Parasti zivju tartaram zivs gaļu smalki sagriež ar nazi, taču vimbai ir mazas smalkas asaciņаѕ un tāpēc vimbas fileju 2 reizes izmalu ar gaļаѕ mašīnu. Pie iegūtās masas pievieno sāli, piparus, ēdamkaroti kaperus, nedaudz citrona sulas un ēdamkaroti olīveļļаѕ. Visu samaisa.

Gurķi,sīpolu un olīvas sagriež mazos kubiņos un sajauc kopā. Pievieno vimbas masai, samaisa un ar cilindra palīdzību liek uz šķīvja. Dekorē ar citronu un smalkām citrona un laima miziņаѕ strēmelītēm. Pasniedzot uzlej tējkaroti olīveļļаѕ.

pirms pāris stundām izlaidu vibbu filejas caur gaļmašīnu, sāls+ cukurs + bik garšvielas + eļļa pa virsu. Tagad baudu, Priekā

 

sāls : cukurs 1:1


  • 0

#21 OFFLINE   siluro

siluro

    Lietotājs

  • Biedrs
  • 42 ieraksti

Labs cilvēks

Izveidots 21 aprīlis 2014 - 21:01

Iz interneta dzīlēm mazliet glaunāka recepte:

 

Parasti zivju tartaram zivs gaļu smalki sagriež ar nazi, taču vimbai ir mazas smalkas asaciņаѕ un tāpēc vimbas fileju 2 reizes izmalu ar gaļаѕ mašīnu. Pie iegūtās masas pievieno sāli, piparus, ēdamkaroti kaperus, nedaudz citrona sulas un ēdamkaroti olīveļļаѕ. Visu samaisa.

Gurķi,sīpolu un olīvas sagriež mazos kubiņos un sajauc kopā. Pievieno vimbas masai, samaisa un ar cilindra palīdzību liek uz šķīvja. Dekorē ar citronu un smalkām citrona un laima miziņаѕ strēmelītēm. Pasniedzot uzlej tējkaroti olīveļļаѕ.

pirms pāris stundām izlaidu vibbu filejas caur gaļmašīnu, sāls+ cukurs + bik garšvielas + eļļa pa virsu. Tagad baudu, Priekā


  • 0

#22 OFFLINE   Bebrs

Bebrs

    Eksperts

  • Biedrs+
  • 1 079 ieraksti

Izveidots 21 aprīlis 2014 - 20:59

Es lieku sāli un cukuru 2:1


  • 0

#23 OFFLINE   Ivo

Ivo

    Ivo

  • Administrators
  • 2 285 ieraksti
  • Atrašanās vietaSalaspils lauki

Izveidots 21 aprīlis 2014 - 20:42

Iz interneta dzīlēm mazliet glaunāka recepte:

 

Parasti zivju tartaram zivs gaļu smalki sagriež ar nazi, taču vimbai ir mazas smalkas asaciņаѕ un tāpēc vimbas fileju 2 reizes izmalu ar gaļаѕ mašīnu. Pie iegūtās masas pievieno sāli, piparus, ēdamkaroti kaperus, nedaudz citrona sulas un ēdamkaroti olīveļļаѕ. Visu samaisa.

Gurķi,sīpolu un olīvas sagriež mazos kubiņos un sajauc kopā. Pievieno vimbas masai, samaisa un ar cilindra palīdzību liek uz šķīvja. Dekorē ar citronu un smalkām citrona un laima miziņаѕ strēmelītēm. Pasniedzot uzlej tējkaroti olīveļļаѕ.


  • 0

#24 OFFLINE   zogs

zogs

    demagogs

  • Biedrs+
  • 164 ieraksti
  • Atrašanās vietaVentspils

Labs cilvēks

Izveidots 21 aprīlis 2014 - 20:36

snipiens, Zogs jau nevar atrast to recepti, es arī neatrodu

Ne ne, ar tartaru viss skaidrs,ja nu vienīgi sāls/cukurs attiecība ,tak pieņemu,ka tāpat kā lasim- uz aci :)  Tur jau nekas nav- samal un sajauc... :D Cukurs+ sāls+ pepers+ vēl ja kaut kas pie sirds iet... :D


  • 0

#25 OFFLINE   snipiens

snipiens

    Aigars

  • Biedrs+
  • 2 138 ieraksti
  • Atrašanās vietaBabītes novads

Izveidots 21 aprīlis 2014 - 20:35

Sarkano zivju /lašveidīgo/ receptes ...tur ir visādi viģiki.Par zasolku v rasoļe arī varētu pielietot vimbai...tā man domāt.
  • 0

#26 OFFLINE   Ivo

Ivo

    Ivo

  • Administrators
  • 2 285 ieraksti
  • Atrašanās vietaSalaspils lauki

Izveidots 21 aprīlis 2014 - 20:29

snipiens, Zogs jau nevar atrast to recepti, es arī neatrodu


  • 0

#27 OFFLINE   snipiens

snipiens

    Aigars

  • Biedrs+
  • 2 138 ieraksti
  • Atrašanās vietaBabītes novads

Izveidots 21 aprīlis 2014 - 20:26

Haijā! Ne pārāk sen, kādā copes forumā bija minēta rezepte ar filejas kapāšanu un ,šķiet marinēšanu, vai ar eļļu... Vi to nevarētu publiskot vēlreiz? Nevaru atrast!

Bet to tartar ar pamēģini...pa ģelu! ;) :emoticon-0148-yes2: :)


  • 0

#28 OFFLINE   zogs

zogs

    demagogs

  • Biedrs+
  • 164 ieraksti
  • Atrašanās vietaVentspils

Labs cilvēks

Izveidots 21 aprīlis 2014 - 20:21

Haijā! Ne pārāk sen, kādā copes forumā bija minēta rezepte ar filejas kapāšanu un ,šķiet marinēšanu, vai ar eļļu... Vi to nevarētu publiskot vēlreiz? Nevaru atrast!


  • 0

#29 OFFLINE   skudrinieks

skudrinieks

    Ilmārs

  • Biedrs+
  • 228 ieraksti
  • Atrašanās vietaLielvārde

Labs cilvēks

Izveidots 13 marts 2014 - 11:33

Recepte no 1939.gada grāmatiņas. Pieraksts oriģinālā stilā.

 

Pienā sautētas vimbas.

 

1kg vimbu, 2 gl. piena vai salda krējuma, 1 karote sviesta, 1 karote miltu, sīpols, sāls, zaļumi.

Notīrītas vimbas sagriež. Sviestu izkausē, pieliek miltus, samaisa un atšķaida ar pienu. Pieliek sarīvētu sīpolu, sāli, vimbas un sautē 10min.

Pieliek zaļumus un pasniedz ar kartupeļiem.

 

 

Piebilde no manis:

Es gatavoju līdzīgi. Izmantoju saldo krējumu, sviesta vietā eļļa un bez miltiem, vimbu lieku traukā veselu, iegriežu pa muguru, lai labāk sutinās un sasūcas garšas.

Salieku apkārt pamīšus kārtotas sīpolu ripas, svaiga vai kaltēta tomāta ripas, plānas kartupeļu šķēlītes un pārleju ar saldo krējumu. Nedaudz šaubos par tām 10min. Es cepeškrāsnī turu aptuveni 30-40min.

Garšvielas - sāls, pipari, citrons parasti improvizēju. Citreiz vimbu pārleju ar baltvīnu, pirms kārtoju dārzeņus.


  • 1







Vairāk ierakstu ar atslēgvārdiem: cepta vimba, sautēta vimba, vimbu maizītes

Brīva vieta reklāmai (pozīcija Nr.8)