Jump to content


Bilde

Biskvīti

gatavojam virtuve biskvīti saldumi konditoreja

  • Lai atbildētu ienāc saitā
5 atbildes šajā tēmā

#1 OFFLINE   snipiens

snipiens

    Aigars

  • Biedrs+
  • 2 171 ieraksti
  • Atrašanās vietaBabītes novads

Izveidots 08 novembris 2015 - 16:16

Mēs ar Dārgo pieimprovizējām vēl klāt mīklai rozīnes un žāvētas dzērvenes...a tā vadījāmies no šīs receptes...sanāk gardi!

 

http://herringinfurs...og-post_24.html

Pievienots(ie) fails(i)

  • Pievienotais fails  003.JPG   137,23K   0 reizes lejupielādēts

  • 3

#2 OFFLINE   Ivo

Ivo

    Ivo

  • Administrators
  • 2 302 ieraksti
  • Atrašanās vietaSalaspils lauki

Izveidots 20 jūnijs 2014 - 21:25

Par cik pagājušā gada zaptes palika pāri un pateicoties (silpeiv) :), nācās jau taisīt vaļā šogadējās, tad pēc šīs receptes uzcepu plātsmaizi.Ar visu protams var improvizēt...es piemēram mīklai piebēru klāt rozīnes (žāvētas dzērvenes arī būtu ok).Šoreiz izlietoju aliču,jeb kaukāzu plūmju zapti.Bildēs var redzēt,ka dzēšot sodu, laikam  par daudz ielējās etiķa esence :) ,bet sanāca gardi!Vienubrīd gribēju zaptes likt kannā ;) ,bet apspriežoties ar speciālistiem to domu atmetu un atradu zaptēm šādu pielietojumu! :emoticon-0148-yes2:

 

1 glāze ievārījums
1 glāze cukurs (var mazāk)
1 ēdamkarote soda (dzēsta ar etiķi)

2 olas
1 glāze skābs krējums
2 glāzes milti

Ievārījums + cukurs + soda. Šo masu uz stundu ieliek ledusskapī. Pēc stundas masai pievieno olas, skābo krējumu, miltus. Cep apaļajā keksa formā.
Šajā receptē labi noder arī saskābis ievārījums.

 

Cepu 180 grādos ~40min.Lai garšo!!!

Manējā, etiķa vietā to taisa ar kefīru!


  • 0

#3 OFFLINE   snipiens

snipiens

    Aigars

  • Biedrs+
  • 2 171 ieraksti
  • Atrašanās vietaBabītes novads

Izveidots 20 jūnijs 2014 - 17:32

Par cik pagājušā gada zaptes palika pāri un pateicoties (silpeiv) :), nācās jau taisīt vaļā šogadējās, tad pēc šīs receptes uzcepu plātsmaizi.Ar visu protams var improvizēt...es piemēram mīklai piebēru klāt rozīnes (žāvētas dzērvenes arī būtu ok).Šoreiz izlietoju aliču,jeb kaukāzu plūmju zapti.Bildēs var redzēt,ka dzēšot sodu, laikam  par daudz ielējās etiķa esence :) ,bet sanāca gardi!Vienubrīd gribēju zaptes likt kannā ;) ,bet apspriežoties ar speciālistiem to domu atmetu un atradu zaptēm šādu pielietojumu! :emoticon-0148-yes2:

 

1 glāze ievārījums
1 glāze cukurs (var mazāk)
1 ēdamkarote soda (dzēsta ar etiķi)

2 olas
1 glāze skābs krējums
2 glāzes milti

Ievārījums + cukurs + soda. Šo masu uz stundu ieliek ledusskapī. Pēc stundas masai pievieno olas, skābo krējumu, miltus. Cep apaļajā keksa formā.
Šajā receptē labi noder arī saskābis ievārījums.

 

Cepu 180 grādos ~40min.Lai garšo!!!

Pievienots(ie) fails(i)

  • Pievienotais fails  003.JPG   145,35K   0 reizes lejupielādēts
  • Pievienotais fails  008.JPG   161,72K   0 reizes lejupielādēts

  • 2

#4 OFFLINE   silpeiv

silpeiv

    Gunārs

  • Čata aktīvists
  • 620 ieraksti
  • Atrašanās vietaRiga-Vangaži

Izveidots 12 marts 2014 - 17:31

Un viss vienkāršakais variants 1.olu saputo ar 1.ēdamkaroti cukura iemaisa ar karoti lēnām 1.ēdamkaroti miltus un biskvīts gatavs!

 

Protams šīs proporcījas tik kā piemērs!


  • 0

#5 OFFLINE   silpeiv

silpeiv

    Gunārs

  • Čata aktīvists
  • 620 ieraksti
  • Atrašanās vietaRiga-Vangaži

Izveidots 12 marts 2014 - 17:28

                                                                  Aukstais paņēmiens

 

Vaniļas cukuru + olas dzeltenumu + cukuru 2/3 no receptē paredzētā  puto apmēram 10 minūtes ,šai masai iemaisa lēnām klāt masu kurā - cukuru atlikušo 1/3 saputotu ar olu baltumiem (kas ar putoti apmēram 10 min) un miltus kopā ar kartupeļu cieti..  Cep 200-210 grādos!

 

Milti-60 grami

Kartupeļu ciete- 5 grami

Cukurs - 75 grami

Olas-3

Vaniļas cukurs - 1 grams


  • 0

#6 OFFLINE   silpeiv

silpeiv

    Gunārs

  • Čata aktīvists
  • 620 ieraksti
  • Atrašanās vietaRiga-Vangaži

Izveidots 11 marts 2014 - 19:11

      Pa lielam biskvītu var gatavot daudzos veidos!  Aukstais paņēmiens olas dala. Siltais paņēmienes olas nedala. Tad ari ir Biskvīts ar sviestu.  Pārējie visi biskvīti, kas ir ar kakao, riekstiem, griljāžu u.t.t skaitās atvasinātie biskvīti!

 

                                                             Šodien apskatīsim  Silto paņēmienu 

 

Olas + cukuru sajauc un silda līdz 40 grādiem, pēc tam puto apmēram 20-30 minūtes un pa vidam pievieno vaniļas cukuru. Kad masa gatava iecilā ar karoti miltus un karrtupeļu cieti. Lejam uz pannas masu un cepam 200 grādos. Gatavu biskvītu var noteikt pēc krāsas, smaržas, elastīguma!

 

Viena no receptēm.

 

Milti - 50 grami

Cukurs -80 grami

olas - 4 gb

Kartupeļa ciete -30 grami

Vaniļas cukurs - nedaudz


  • 0







Vairāk ierakstu ar atslēgvārdiem: gatavojam, virtuve, biskvīti, saldumi, konditoreja

Brīva vieta reklāmai (pozīcija Nr.8)