Jump to content


Bilde

Šašliks

receptes gaļa šašlika receptes gaļas marinēšana gaļas cepšana

  • Lai atbildētu ienāc saitā
21 atbildes šajā tēmā

#1 OFFLINE   Bums

Bums

    Aivars

  • Super Moderators
  • 3 257 ieraksti
  • Atrašanās vietaJūrmala Usma

Labs cilvēks

Izveidots 26 oktobris 2018 - 19:34


  • 2

#2 OFFLINE   Bums

Bums

    Aivars

  • Super Moderators
  • 3 257 ieraksti
  • Atrašanās vietaJūrmala Usma

Labs cilvēks

Izveidots 21 oktobris 2018 - 17:44


  • 2

#3 OFFLINE   Ivo

Ivo

    Ivo

  • Administrators
  • 2 235 ieraksti
  • Atrašanās vietaSalaspils lauki

Izveidots 21 oktobris 2018 - 16:26

Bums un citi, iesakiet lūdzu labu jēriņa gaļas šašlika marinādi! Nekad nav taisīts :)


  • 0

#4 OFFLINE   Onslovs

Onslovs

    Super dalībnieks

  • Biedrs
  • 103 ieraksti
  • Atrašanās vietaAlūksne

Izveidots 06 jūlijs 2017 - 18:42

    Labdien!

Tuvākajās dienās gaidāma šašlika (marinēta gaļa :) )  cepšana :bbq: . Jautājums tāds , ar ko labāk aplaistīt šašliku cepšanas laikā? Viedokļu daudz: vīnūdens, alus, sālsūdens,  avota ūdens :) , marināde no šašlika neesot veselīgi, lai gan konkrētajā marinādē nebūs šķidrums. Paldies jau iepriekš.


  • 0

#5 OFFLINE   Ivo

Ivo

    Ivo

  • Administrators
  • 2 235 ieraksti
  • Atrašanās vietaSalaspils lauki

Izveidots 01 augusts 2015 - 19:14

Gruzīnu šašliks bez marinēšanas!

 

  • Cūkgaļas kakla karbonāde
  • Sīpoli
  • Granātābolu sula
  • Sāls + ūdens
  • Čilli

      Vispirms ļoti smalki sagriežam sīpolus pusmēnešos, lai atsulojās un pieberam nedaudz čilli asumiņam!

Svaigu cūkgaļu maucam uz iesmiem (bez garšvielām un marinēšanas), uzjaucam ļoti, ļoti stipru sālsūdeni. Kad ogles jau gatavas, metam virsū gaļu un uzreiz sākam aplaistīt ar sālsūdeni (tā izveidosies gaļai glazūra), brūnums būs pavisam savādāks nekā marinētai gaļai!

Kad gaļa brūngana un iedurot nāk sārta sula, ļoti ātri, kamēr gaļa karsta, metam iekšā sīpolos un aplejam ar granātābolu sulu, samaisam un fiksi bļodu ciet ar segu, dvieļiem vai pārtikas plēvi un gaidam minūtes 30!

 

Laipni lūgti pie galda :)

Pievienotais fails  20150801_155441.jpg   121,63K   3 reizes lejupielādētsPievienotais fails  20150801_184930.jpg   210,47K   2 reizes lejupielādēts

Pievienotais fails  20150801_190232.jpg   141,68K   2 reizes lejupielādētsPievienotais fails  20150801_192556.jpg   106,92K   2 reizes lejupielādēts

 

 

 

 


  • 3

#6 OFFLINE   silpeiv

silpeiv

    Gunārs

  • Čata aktīvists
  • 612 ieraksti
  • Atrašanās vietaRiga-Vangaži

Izveidots 13 marts 2014 - 09:08

 

Gruzija ir ļoti nabadzīga, tā šāšliku visāsmalāsēšana tikai filmu mīts, nu protams ja tūristi nopērk jēru ,cits stāsts.Gaļu ikdienā lieto labi ja 10 daļu no mūsu ikdienas patēriņa.tāviņšir.

Mums arī neēd zirņus ar speķi visās malās no rīta līdz vakaram... :)

Bet viņi daudz vairāk kā mēs pārtiek no sevis ražotā. Un teikt, ka Gruzija ir ļoti nabadzīga... Domāju, ka nav pareizi! Tā, protams, nav ļoti bagāta, bet ļoti nabadzīga noteikti nav!

 

Citēju - Tikpat maldīgs ir priekšstats, ka īsts gruzīnu šašliks tiek gatavots tieši no jēra gaļas - jēri tiek kauti pavasarī, bet  šašliku ēd visu cauru gadu.

 


  • 0

#7 OFFLINE   Bandito

Bandito

    Lietotājs

  • Biedrs+
  • 60 ieraksti
  • Atrašanās vietaMālpils

Izveidots 13 marts 2014 - 08:55

Gruzija ir ļoti nabadzīga, tā šāšliku visāsmalāsēšana tikai filmu mīts, nu protams ja tūristi nopērk jēru ,cits stāsts.Gaļu ikdienā lieto labi ja 10 daļu no mūsu ikdienas patēriņa.tāviņšir.

Mums arī neēd zirņus ar speķi visās malās no rīta līdz vakaram... :)

Bet viņi daudz vairāk kā mēs pārtiek no sevis ražotā. Un teikt, ka Gruzija ir ļoti nabadzīga... Domāju, ka nav pareizi! Tā, protams, nav ļoti bagāta, bet ļoti nabadzīga noteikti nav!


  • 0

#8 OFFLINE   dakterp

dakterp

    Copes Guru

  • Biedrs+
  • 270 ieraksti
  • Atrašanās vietaPie Rīga

Labs cilvēks

Izveidots 12 marts 2014 - 23:18

Gruzija ir ļoti nabadzīga, tā šāšliku visāsmalāsēšana tikai filmu mīts, nu protams ja tūristi nopērk jēru ,cits stāsts.Gaļu ikdienā lieto labi ja 10 daļu no mūsu ikdienas patēriņa.tāviņšir.

Usis,
Kurā vietā Tu Gruzijā biji, kur šašliku/gaļu ēd mazāk nekā mēs?

Bandito, klops_G,
Gruzijā gaļu ļoti bieži bieži izmērcē/iemarinē tieši minerālūdenī. :-)
  • 0

#9 OFFLINE   usis

usis

    Lietotājs

  • Biedrs
  • 51 ieraksti

Izveidots 12 marts 2014 - 22:59

Gruzija ir ļoti nabadzīga, tā šāšliku visāsmalāsēšana tikai filmu mīts, nu protams ja tūristi nopērk jēru ,cits stāsts.Gaļu ikdienā lieto labi ja 10 daļu no mūsu ikdienas patēriņa.tāviņšir.


  • 0

#10 OFFLINE   Bandito

Bandito

    Lietotājs

  • Biedrs+
  • 60 ieraksti
  • Atrašanās vietaMālpils

Izveidots 12 marts 2014 - 17:43

Sirmajam bija viens raidījums, kur viņš ciemojās Gruzijā. Tur šašliks, kā jau eidis teica, pats galvenais ir gaļa! Pirms cepšanas nekādas marinādes - ja nekļūdos pilnīgi nekā, ne sāls, ne kā, tikai svaiga un kvalitatīva gaļa. Kad gaļu izcepj tad viņu iemarinē- apbārsta ar garšvielām, katliņā apmaisa un viss.

Tieši tā arī cenšos darīt! It īpaši ar jēru. Laba, svaiga gaļa. Nekādā gadījumā nemazgāt ūdenī (ja var).

Apcep un jau pirms tam taisīto marinādi pa virsu, samaisa un sukā iekšā ar tērvetnieku! :)


  • 0

#11 OFFLINE   klops_G

klops_G

    Lietotājs

  • Biedrs
  • 94 ieraksti
  • Atrašanās vietaLv

Izveidots 12 marts 2014 - 12:09

Sirmajam bija viens raidījums, kur viņš ciemojās Gruzijā. Tur šašliks, kā jau eidis teica, pats galvenais ir gaļa! Pirms cepšanas nekādas marinādes - ja nekļūdos pilnīgi nekā, ne sāls, ne kā, tikai svaiga un kvalitatīva gaļa. Kad gaļu izcepj tad viņu iemarinē- apbārsta ar garšvielām, katliņā apmaisa un viss.


  • 0

#12 OFFLINE   Lāčuks

Lāčuks

    "Ēsma"

  • Biedrs+
  • 233 ieraksti
  • Atrašanās vietaAlderi

Labs cilvēks

Izveidots 12 marts 2014 - 09:58

labs!!!


  • 0

#13 OFFLINE   Eidis

Eidis

    Jauniņais

  • Biedrs
  • 18 ieraksti
  • Atrašanās vietaOlaine

Izveidots 11 marts 2014 - 20:55

Kā pareizi pagatavot šašliku?   Nez kāpēc daudzi uzskata, ka galvenais šašlika pagatavošаnā ir marināde. Viens saka, ka jāmarinē vīnā, otrs uzskata, ka tikai kefīrā, cits – etiķī. Viedokļi ļoti daudz. Patiesībā, pats galvenais ir pareizi izvēlēties gaļu un pareizi tο izcept.

 

Pievienotais fails  šašlika receptes.jpg   302,56K   6 reizes lejupielādēts

 

Turpinājums


  • 1

#14 OFFLINE   silpeiv

silpeiv

    Gunārs

  • Čata aktīvists
  • 612 ieraksti
  • Atrašanās vietaRiga-Vangaži

Izveidots 10 marts 2014 - 06:52

Pagājušajā gadā uz Jāņiem bijām iemarinējuši šašliku svaigu zemeņu mērcē. Bija īpatnējs, bet garšoja visiem.

attachicon.gif2013-06-24 14.14.42.jpg

 

Izklausas labi,tu sīkāk apraksti.:)   Tā ir taisnība ka no jēra gaļas sanāk ļoti mīksts sašliks ?:)


  • 0

#15 OFFLINE   Sencis

Sencis

    Pīters

  • Tēmas admins
  • 320 ieraksti
  • Atrašanās vietaPreiļi, bieži Rušona ezera piekraste

Labs cilvēks

Izveidots 09 marts 2014 - 23:37

Pagājušajā gadā uz Jāņiem bijām iemarinējuši šašliku svaigu zemeņu mērcē. Bija īpatnējs, bet garšoja visiem. :emoticon-0148-yes2:

Pievienotais fails  2013-06-24 14.14.42.jpg   109,74K   6 reizes lejupielādēts

Rezultāts tika iegūts improvizācijas procesā. Pēc Līgo vakara gaļas izēšanās, sagribējās kaut ko nebijušu  :). Tā kā dārzā bija zemenes, nolēmām pamēģināt šašliku zemeņu mērcē. Sablenderējām svaigas zemenes, aplējām ar masu gaļas gabalus, no garšvielām likām tikai piparus un sāli, tālāk klasiski uz dažām stundām ledusskapī un uz oglēm. 


  • 0

#16 OFFLINE   silpeiv

silpeiv

    Gunārs

  • Čata aktīvists
  • 612 ieraksti
  • Atrašanās vietaRiga-Vangaži

Izveidots 09 marts 2014 - 18:58

skatos tu aizraujies ne pa jokam ar taisīšanu :) tāpat kā es bet nu nav man laika un vispār slinkums pat recepti uzrakstīt, kur vēl bildēt :D man viss galvā stāv :) bet cepums vecīt!

Paldies Lāčuk,recepti uzrakstīt tas ir apmēram 10 minūtes un nesaki ka tam nav laika :)

 

Bildēt nu tā vismaz sktāmāk ,kas tur ko nepiebildēt :)


  • 0

#17 OFFLINE   Lāčuks

Lāčuks

    "Ēsma"

  • Biedrs+
  • 233 ieraksti
  • Atrašanās vietaAlderi

Labs cilvēks

Izveidots 09 marts 2014 - 18:57

skatos tu aizraujies ne pa jokam ar taisīšanu :) tāpat kā es bet nu nav man laika un vispār slinkums pat recepti uzrakstīt, kur vēl bildēt :D man viss galvā stāv :) bet cepums vecīt!


  • 0

#18 OFFLINE   silpeiv

silpeiv

    Gunārs

  • Čata aktīvists
  • 612 ieraksti
  • Atrašanās vietaRiga-Vangaži

Izveidots 09 marts 2014 - 17:14

Silpeiv...un kas traukus mazgā!? :)

Paldies Snips darīts :)


  • 0

#19 OFFLINE   snipiens

snipiens

    Aigars

  • Biedrs+
  • 2 003 ieraksti
  • Atrašanās vietaBabītes novads

Izveidots 09 marts 2014 - 17:08

Silpeiv...un kas traukus mazgā!? :)


  • 0

#20 OFFLINE   silpeiv

silpeiv

    Gunārs

  • Čata aktīvists
  • 612 ieraksti
  • Atrašanās vietaRiga-Vangaži

Izveidots 09 marts 2014 - 17:03

Ņemam sagriežam gabalos cūkgaļu un pievienojam tam visam sīpolus, ķiplokus, no citrona sulu, ēdamkaroti medus, etiķi, burkānus, melnos piparus, čili piparus, sarīvētu ingvera sakni un rūpīgi samaisam, liekam slogu virsū un 4-5 stundas lai vismaz nostāvas.

Pievienotais fails  100_3682.JPG   132,81K   1 reizes lejupielādētsPievienotais fails  100_3685.JPG   143,83K   1 reizes lejupielādēts

 

Samarinēto gaļu ņemam un liekam vai uz pannas vai uz grila un cepjam!  Lai visiem labi garšo !

Pievienotais fails  100_3689.JPG   175,25K   1 reizes lejupielādēts

 

 

 

 

 

 


  • 4

#21 OFFLINE   usis

usis

    Lietotājs

  • Biedrs
  • 51 ieraksti

Izveidots 15 februāris 2014 - 22:19

īsti nesapratu kādu lielopa gabalu šamais cepa , filejai tauku nav , to neceptu, būs nogriezis kakla karbonādes šķēli, vienīgi ieteiktu ielikt cepenē nesagrieztu uz grādiem -70 minūtes 10 un likt uz sildīta šķivja, tie aukstie liellopa tauki pretigi.


  • 0

#22 OFFLINE   Bums

Bums

    Aivars

  • Super Moderators
  • 3 257 ieraksti
  • Atrašanās vietaJūrmala Usma

Labs cilvēks

Izveidots 15 februāris 2014 - 21:07


  • 0







Vairāk ierakstu ar atslēgvārdiem: receptes, gaļa, šašlika receptes, gaļas marinēšana, gaļas cepšana

Brīva vieta reklāmai (pozīcija Nr.8)