Šašliks
#1 OFFLINE
#2 OFFLINE
#3 OFFLINE
Izveidots 21 oktobris 2018 - 16:26
Bums un citi, iesakiet lūdzu labu jēriņa gaļas šašlika marinādi! Nekad nav taisīts
#4 OFFLINE
Izveidots 06 jūlijs 2017 - 18:42
Labdien!
Tuvākajās dienās gaidāma šašlika (marinēta gaļa ) cepšana . Jautājums tāds , ar ko labāk aplaistīt šašliku cepšanas laikā? Viedokļu daudz: vīnūdens, alus, sālsūdens, avota ūdens , marināde no šašlika neesot veselīgi, lai gan konkrētajā marinādē nebūs šķidrums. Paldies jau iepriekš.
#5 OFFLINE
Izveidots 01 augusts 2015 - 19:14
Gruzīnu šašliks bez marinēšanas!
- Cūkgaļas kakla karbonāde
- Sīpoli
- Granātābolu sula
- Sāls + ūdens
- Čilli
Vispirms ļoti smalki sagriežam sīpolus pusmēnešos, lai atsulojās un pieberam nedaudz čilli asumiņam!
Svaigu cūkgaļu maucam uz iesmiem (bez garšvielām un marinēšanas), uzjaucam ļoti, ļoti stipru sālsūdeni. Kad ogles jau gatavas, metam virsū gaļu un uzreiz sākam aplaistīt ar sālsūdeni (tā izveidosies gaļai glazūra), brūnums būs pavisam savādāks nekā marinētai gaļai!
Kad gaļa brūngana un iedurot nāk sārta sula, ļoti ātri, kamēr gaļa karsta, metam iekšā sīpolos un aplejam ar granātābolu sulu, samaisam un fiksi bļodu ciet ar segu, dvieļiem vai pārtikas plēvi un gaidam minūtes 30!
Laipni lūgti pie galda
20150801_155441.jpg 121,63K 3 reizes lejupielādēts 20150801_184930.jpg 210,47K 2 reizes lejupielādēts
20150801_190232.jpg 141,68K 2 reizes lejupielādēts 20150801_192556.jpg 106,92K 2 reizes lejupielādēts
#6 OFFLINE
Izveidots 13 marts 2014 - 09:08
Gruzija ir ļoti nabadzīga, tā šāšliku visāsmalāsēšana tikai filmu mīts, nu protams ja tūristi nopērk jēru ,cits stāsts.Gaļu ikdienā lieto labi ja 10 daļu no mūsu ikdienas patēriņa.tāviņšir.
Mums arī neēd zirņus ar speķi visās malās no rīta līdz vakaram...
Bet viņi daudz vairāk kā mēs pārtiek no sevis ražotā. Un teikt, ka Gruzija ir ļoti nabadzīga... Domāju, ka nav pareizi! Tā, protams, nav ļoti bagāta, bet ļoti nabadzīga noteikti nav!
Citēju - Tikpat maldīgs ir priekšstats, ka īsts gruzīnu šašliks tiek gatavots tieši no jēra gaļas - jēri tiek kauti pavasarī, bet šašliku ēd visu cauru gadu.
#7 OFFLINE
Izveidots 13 marts 2014 - 08:55
Gruzija ir ļoti nabadzīga, tā šāšliku visāsmalāsēšana tikai filmu mīts, nu protams ja tūristi nopērk jēru ,cits stāsts.Gaļu ikdienā lieto labi ja 10 daļu no mūsu ikdienas patēriņa.tāviņšir.
Mums arī neēd zirņus ar speķi visās malās no rīta līdz vakaram...
Bet viņi daudz vairāk kā mēs pārtiek no sevis ražotā. Un teikt, ka Gruzija ir ļoti nabadzīga... Domāju, ka nav pareizi! Tā, protams, nav ļoti bagāta, bet ļoti nabadzīga noteikti nav!
#8 OFFLINE
Izveidots 12 marts 2014 - 23:18
Usis,Gruzija ir ļoti nabadzīga, tā šāšliku visāsmalāsēšana tikai filmu mīts, nu protams ja tūristi nopērk jēru ,cits stāsts.Gaļu ikdienā lieto labi ja 10 daļu no mūsu ikdienas patēriņa.tāviņšir.
Kurā vietā Tu Gruzijā biji, kur šašliku/gaļu ēd mazāk nekā mēs?
Bandito, klops_G,
Gruzijā gaļu ļoti bieži bieži izmērcē/iemarinē tieši minerālūdenī. :-)
#9 OFFLINE
Izveidots 12 marts 2014 - 22:59
Gruzija ir ļoti nabadzīga, tā šāšliku visāsmalāsēšana tikai filmu mīts, nu protams ja tūristi nopērk jēru ,cits stāsts.Gaļu ikdienā lieto labi ja 10 daļu no mūsu ikdienas patēriņa.tāviņšir.
#10 OFFLINE
Izveidots 12 marts 2014 - 17:43
Sirmajam bija viens raidījums, kur viņš ciemojās Gruzijā. Tur šašliks, kā jau eidis teica, pats galvenais ir gaļa! Pirms cepšanas nekādas marinādes - ja nekļūdos pilnīgi nekā, ne sāls, ne kā, tikai svaiga un kvalitatīva gaļa. Kad gaļu izcepj tad viņu iemarinē- apbārsta ar garšvielām, katliņā apmaisa un viss.
Tieši tā arī cenšos darīt! It īpaši ar jēru. Laba, svaiga gaļa. Nekādā gadījumā nemazgāt ūdenī (ja var).
Apcep un jau pirms tam taisīto marinādi pa virsu, samaisa un sukā iekšā ar tērvetnieku!
#11 OFFLINE
Izveidots 12 marts 2014 - 12:09
Sirmajam bija viens raidījums, kur viņš ciemojās Gruzijā. Tur šašliks, kā jau eidis teica, pats galvenais ir gaļa! Pirms cepšanas nekādas marinādes - ja nekļūdos pilnīgi nekā, ne sāls, ne kā, tikai svaiga un kvalitatīva gaļa. Kad gaļu izcepj tad viņu iemarinē- apbārsta ar garšvielām, katliņā apmaisa un viss.
#12 OFFLINE
#13 OFFLINE
Izveidots 11 marts 2014 - 20:55
šašlika receptes.jpg 302,56K 6 reizes lejupielādēts
#14 OFFLINE
Izveidots 10 marts 2014 - 06:52
Pagājušajā gadā uz Jāņiem bijām iemarinējuši šašliku svaigu zemeņu mērcē. Bija īpatnējs, bet garšoja visiem.
Izklausas labi,tu sīkāk apraksti. Tā ir taisnība ka no jēra gaļas sanāk ļoti mīksts sašliks ?
#15 OFFLINE
Izveidots 09 marts 2014 - 23:37
Pagājušajā gadā uz Jāņiem bijām iemarinējuši šašliku svaigu zemeņu mērcē. Bija īpatnējs, bet garšoja visiem.
2013-06-24 14.14.42.jpg 109,74K 6 reizes lejupielādēts
Rezultāts tika iegūts improvizācijas procesā. Pēc Līgo vakara gaļas izēšanās, sagribējās kaut ko nebijušu . Tā kā dārzā bija zemenes, nolēmām pamēģināt šašliku zemeņu mērcē. Sablenderējām svaigas zemenes, aplējām ar masu gaļas gabalus, no garšvielām likām tikai piparus un sāli, tālāk klasiski uz dažām stundām ledusskapī un uz oglēm.
#16 OFFLINE
Izveidots 09 marts 2014 - 18:58
skatos tu aizraujies ne pa jokam ar taisīšanu tāpat kā es bet nu nav man laika un vispār slinkums pat recepti uzrakstīt, kur vēl bildēt :D man viss galvā stāv bet cepums vecīt!
Paldies Lāčuk,recepti uzrakstīt tas ir apmēram 10 minūtes un nesaki ka tam nav laika
Bildēt nu tā vismaz sktāmāk ,kas tur ko nepiebildēt
#17 OFFLINE
Izveidots 09 marts 2014 - 18:57
skatos tu aizraujies ne pa jokam ar taisīšanu tāpat kā es bet nu nav man laika un vispār slinkums pat recepti uzrakstīt, kur vēl bildēt :D man viss galvā stāv bet cepums vecīt!
#18 OFFLINE
Izveidots 09 marts 2014 - 17:14
Silpeiv...un kas traukus mazgā!?
Paldies Snips darīts
#19 OFFLINE
#20 OFFLINE
Izveidots 09 marts 2014 - 17:03
Ņemam sagriežam gabalos cūkgaļu un pievienojam tam visam sīpolus, ķiplokus, no citrona sulu, ēdamkaroti medus, etiķi, burkānus, melnos piparus, čili piparus, sarīvētu ingvera sakni un rūpīgi samaisam, liekam slogu virsū un 4-5 stundas lai vismaz nostāvas.
100_3682.JPG 132,81K 1 reizes lejupielādēts 100_3685.JPG 143,83K 1 reizes lejupielādēts
Samarinēto gaļu ņemam un liekam vai uz pannas vai uz grila un cepjam! Lai visiem labi garšo !
100_3689.JPG 175,25K 1 reizes lejupielādēts
#21 OFFLINE
Izveidots 15 februāris 2014 - 22:19
īsti nesapratu kādu lielopa gabalu šamais cepa , filejai tauku nav , to neceptu, būs nogriezis kakla karbonādes šķēli, vienīgi ieteiktu ielikt cepenē nesagrieztu uz grādiem -70 minūtes 10 un likt uz sildīta šķivja, tie aukstie liellopa tauki pretigi.
#22 OFFLINE
Vairāk ierakstu ar atslēgvārdiem: receptes, gaļa, šašlika receptes, gaļas marinēšana, gaļas cepšana
Copes forums →
Receptes →
Zivju receptes →
Jūras bullītis tomātu mērcēTēmu uzsāka Bums , 25 apr 2016 jūra, bullitis, receptes |
|
||
Copes forums →
Receptes →
Zivju receptes →
Kalmāru salātiTēmu uzsāka silpeiv , 13 mar 2016 virtuve, gatavojam, receptes un 1 vēl... |
|
||
Copes forums →
Receptes →
Gaļas ēdieni →
Rīsi ar malto gaļu un dārzeņiem.Tēmu uzsāka silpeiv , 06 mar 2016 rīsi, virtuve, gatavojam un 1 vēl... |
|
||
Copes forums →
Receptes →
Zivju receptes →
Salaka ar rīsiem cepeškrāsnīTēmu uzsāka silpeiv , 02 mar 2016 salaka, receptes, gatavojam un 1 vēl... |
|
||
Copes forums →
Receptes →
Saldumi →
Krēmveida siera kūkaTēmu uzsāka silpeiv , 28 feb 2016 virtuve, gatavojam, receptes un 1 vēl... |
|
Brīva vieta reklāmai (pozīcija Nr.8)