Jump to content


Bilde
* * * * - 3 balsis

Gardās vimbu maizītes.

vimbas recepte vimba jēla vimba vimbu maizītes

  • Lai atbildētu ienāc saitā
11 atbildes šajā tēmā

#1 OFFLINE   gintsgg

gintsgg

    Rakstnieks

  • Tēmas admins
  • 845 ieraksti

Labs cilvēks

Izveidots 21 aprīlis 2014 - 09:12

Paldies Ivo par šo recepti , vakar sataisīju veselu bļodu , kopā ar džinu , sanāca lielisks svētku galds , viss pārējais , kas bija sagatavots svētku galdam , palika gandrīz neaiztikts , lieliski derēja citrona šķēlītes pa virsu .


  • 1

#2 OFFLINE   skutans

skutans

    Fishbekers

  • Biedrs+
  • 12 ieraksti

Izveidots 14 aprīlis 2014 - 16:02

Recepte laba, būs jānomeiģina, vimbu lietoju tikai svaigu un jāpiekrīt Adminam arī par vimbas garšu, tā ir.


  • 0

#3 OFFLINE   akmens

akmens

    Lietotājs

  • Biedrs+
  • 49 ieraksti
  • Atrašanās vietaRīga,Vecmīlgrāvis

Izveidots 26 februāris 2014 - 16:51

Admin,es daru gandrīz visu tāpat,tikai pirms filēšanas netīru,lieka laika tēriņš ķidas paliek kur bijušas.Ādu tāpat pēc filēšanas izmet,priekškam tīrīt zvīņas nost.Sagatavoto masu pildu burkā,pārleju ar olīveļļu un ledusskapī iekšā.


  • 0

#4 OFFLINE   Bandito

Bandito

    Lietotājs

  • Biedrs+
  • 60 ieraksti
  • Atrašanās vietaMālpils

Izveidots 26 februāris 2014 - 09:54

Ja grib - mans ieteikums!

 

Maizīti pirms tam apgrauzdē olīveļļā un liek tartaru uz siltas! Vēl labāk, ja maizīti nedaudz aplej ar olīveļļu un uzgrillē! Uzreiz siltai virsū tartaru. 

Es tā daru ar Jāņu buka filejas tartaru! ;)


  • 0

#5 OFFLINE   seedoo

seedoo

    Aivars

  • Biedrs+
  • 301 ieraksti
  • Atrašanās vietaLielvārde

Labs cilvēks

Izveidots 25 februāris 2014 - 22:16

Labi uzlikts uz papīra, es savu vienīgo dzīvē noķerto vimbu sakapāju un līdzīgi nolaidu uz vēdera dobumu:)) Šogad laikam jaizbrauc būs speciāli uz vimbelēm!


  • 0

#6 OFFLINE   silpeiv

silpeiv

    Gunārs

  • Čata aktīvists
  • 620 ieraksti
  • Atrašanās vietaRiga-Vangaži

Izveidots 22 februāris 2014 - 16:56

Tev admin padodas kārdināt cilvēkus!


  • 0

#7 OFFLINE   Flakais

Flakais

    Precējies. Ir bērni. :D

  • Tēmas admins
  • 780 ieraksti
  • Atrašanās vietaLiepāja

Izveidots 22 februāris 2014 - 13:33

Vimbu tartars...būs jānoprovē noteikti, kaut kas jau tajā visā ir... :thumbup1:


  • 0

#8 OFFLINE   Ivo

Ivo

    Ivo

  • Administrators
  • 2 292 ieraksti
  • Atrašanās vietaSalaspils lauki

Izveidots 21 februāris 2014 - 23:55

Cik zinu, tad šādi vimbas "grieza" iekšā visi vecie jūras zveji. Būs jānomēģina.

Jā, un dzīvas brētliņas velk caur zobiem pēc čarkas :)


  • 0

#9 OFFLINE   dainis7

dainis7

    Jauniņais

  • Biedrs
  • 4 ieraksti

Izveidots 21 februāris 2014 - 23:40

Cik zinu, tad šādi vimbas "grieza" iekšā visi vecie jūras zveji. Būs jānomēģina.


  • 0

#10 OFFLINE   Ivo

Ivo

    Ivo

  • Administrators
  • 2 292 ieraksti
  • Atrašanās vietaSalaspils lauki

Izveidots 21 februāris 2014 - 23:29

Kādas lieto sāls un  cukura proporcijas? Tāpat ka lasim- 3:1?

Jā, ja liekās ka par maz, var uzbērt jau uz maizītes


  • 0

#11 OFFLINE   dainis7

dainis7

    Jauniņais

  • Biedrs
  • 4 ieraksti

Izveidots 21 februāris 2014 - 23:22

Kādas lieto sāls un  cukura proporcijas? Tāpat ka lasim- 3:1?


  • 0

#12 OFFLINE   Ivo

Ivo

    Ivo

  • Administrators
  • 2 292 ieraksti
  • Atrašanās vietaSalaspils lauki

Izveidots 21 februāris 2014 - 21:49

Pievienotais fails  vimbu maizītes delfim.lv.jpg   79,18K   0 reizes lejupielādēts

Pavasaris ir tas trakais laiks, kad gandrīz visi makšķernieki slimo ar vimbu kaiti. Pirmie šīs slimības simptomi parādās jau ziemā. Veči kļūst tādi domīgi un nemierīgi, domas jau ir ar vimbām un visu kas ar tām ir saistīts. Mani šіѕ nemiers sāka urdīt jau janvāra beigās.

Katru dienu domās esmu pie upes un ķeru vimbas.

 

Vimbas ir garšīgas gan ceptas gan kūpinātas, taču vimba ir garšīga arī jēla uz maizītēm.

Principā vimbu es gatavoju tikai tā, jo vimbai ir ļoti unikāla garša un tā garšo pat labāk par lašmaizītēm.

 

Vimbu nοtīra pārgriež gar mugurkaulu uz pusēm un izgriež fileju, kuru 2 reizes samaļ gaļasmašīnā. Asakas pēc šīs procedūras vispār nav jūtamas. Pie samaltās masas pieliek sāli, cukuru un piparus, visu samaisa. Maisīšanas laikā šī masa jau sāk želēt un kļūst cietāka.

Tā arī ir visa recepte, pēc 15-20 minūtēm vimbu masu var likt uz maizītes un baudīt šo gardumu, labu apetīti!

 

Atcerieties, ka pieticīga šņabja pudelīte ne tikai izdaiļos galdu, bet arī noslēps jūsu kulinārijas kļūdas :)


  • 5







Vairāk ierakstu ar atslēgvārdiem: vimbas recepte, vimba, jēla vimba, vimbu maizītes

Brīva vieta reklāmai (pozīcija Nr.8)