Jump to content


Bilde

Zivju sagatavošana aukstai kūpināšanai.

aukstā kūpināšana recepte kūpināšanai aukstā zivs kūpināšana zivju kūpinātava

  • Lai atbildētu ienāc saitā
Nav atbildes šajā tēmā

#1 OFFLINE   Bums

Bums

    Aivars

  • Super Moderators
  • 3 219 ieraksti
  • Atrašanās vietaJūrmala Usma

Labs cilvēks

Izveidots 17 februāris 2014 - 23:48

Recepte Zivs sālīšana pirms aukstās kūpināšanas

Lielu zivi pirms kūpināšanas labāk ir atgalvot un kūpināt sadalītu gabalos , tas ir bez galavas un iekšām Ja kūpināsiet ar galvu tad žaunas ir jāizņem obligāti.
 
karpu dzimtas zivis pārgriež uz pusēm  /grieziens no vēdera daļas/  Sāla un kūpina uz pusēm gareniski pārgrieztu
 
Siļķi un skumbriju tikai atgalvo un iztīra iekšās
 
Ši recepte sastāv no 2 etapiem . Vispirms lielu zivi ierīvēju ar rupjo sāli un noturu diennakti, pēc tam, neizņemot no sālāmā trauka , pārleju to ar koncentrētu sāls ūdeni tajā noturu zivi līdz 5 diennaktīm /atkarībā no zivs lieluma/
 
Sālijumu taisu ļoti stipru ,pus kilogramu sāls uz 2 litri ūdens, turpat ēdamkaroti cukura, melnos piparus nemaltus , lauru lapas.

 
Marinādi parasti taisu visu augšminēto izšķīdinu karstā ūdenī Tad ļauju atdzist un tikai pēc tam pārleju zivi 
Kad process ir beidzies Zivi mērcēju aukstā ūdenī ņemot par atskaites punktu-1 stundu par katru sālījumā pavadīto dienu Tātad ja sālijumā nostāvēja 4 dienas -svaigā ūdeni 4 stundas

 

Tad ņemam ārā no ūdens un zivis uzkarinam Jāgaida līdz momentam kad no zivs pārstās pilēt ūdens 

Tad arī liekam aukstajā kūpinātavā 

Kā pēc tam ? tas jau būs aukstās kūpināšanas sadaļā :D

Pievienotais fails  1396489_новый размер.jpeg   57,59K   2 reizes lejupielādēts

Pievienotais fails  P2020021.JPG   72,79K   1 reizes lejupielādēts


  • 0






Brīva vieta reklāmai (pozīcija Nr.8)