Jump to content


Bilde

Kūpinātas desas

desas kūpinātas desas desu kūpināšana kūpinājumu receptes kā kūpināt

  • Lai atbildētu ienāc saitā
24 atbildes šajā tēmā

#1 OFFLINE   Ivo

Ivo

    Ivo

  • Administrators
  • 2 319 ieraksti
  • Atrašanās vietaSalaspils lauki

Izveidots 12 jūlijs 2015 - 19:20

Šodienas pirmais desiņu tests!

  • Cūkgaļas lāpstiņa
  • Pipari
  • Sāls
  • Ķiploki
  • Kumīns (Romiešu ķimenes)
  • Zarnas

4 stundas, 70 grādi! Alksnis, vītols, kazeņu zari! Ģimenei garšo :)

Pievienotais fails  20150712_162255.jpg   121,89K   2 reizes lejupielādētsPievienotais fails  20150712_194449.jpg   79,34K   2 reizes lejupielādēts

Pievienotais fails  20150712_194505.jpg   91,22K   2 reizes lejupielādētsPievienotais fails  20150712_195627.jpg   113,63K   2 reizes lejupielādēts


  • 3

#2 OFFLINE   MuskyOscarz

MuskyOscarz

    Lietotājs

  • Biedrs
  • 58 ieraksti
  • Atrašanās vietaJelgava,Vecumnieki,Jaunbērze

Izveidots 20 februāris 2015 - 22:44

asinis jauc kopā ar žāvētu speķi, sīpoliem un miltiem, sāls un pipari pēc garšas - īsāk sakot taisa kā parastos pankūkus tikai piena, kefīra vietā liek asinis ... ņemot vērā faktu ka asinis sabiezē to maisījumu var nedaudz nedaudz šķidrāku taisīt nekā parastajām pankūkām bet tas jau ir katra gaumes jautājums ...

aukstas ar brūkleņu zapti man labāk garšo par siltām ...


  • 1

#3 OFFLINE   Ivo

Ivo

    Ivo

  • Administrators
  • 2 319 ieraksti
  • Atrašanās vietaSalaspils lauki

Izveidots 20 februāris 2015 - 18:21

Ja kas,tad asinsdesa jau arī nav nekas sarežģīts, galvenais, lai asinis būtu, vislabāk sarecējušās.... . Ja interese ir, varu aptuvenu savu receptūru pateikt....

Interese ir vienmēr! Iemet recepšu sadaļā, ja nav grūti!


  • 0

#4 OFFLINE   ZEBASTERS

ZEBASTERS

    Jānis

  • Biedrs
  • 9 ieraksti
  • Atrašanās vietaSkaistkalne

Izveidots 20 februāris 2015 - 17:11

Ja kas,tad asinsdesa jau arī nav nekas sarežģīts, galvenais, lai asinis būtu, vislabāk sarecējušās.... . Ja interese ir, varu aptuvenu savu receptūru pateikt....


  • 0

#5 OFFLINE   Ivo

Ivo

    Ivo

  • Administrators
  • 2 319 ieraksti
  • Atrašanās vietaSalaspils lauki

Izveidots 20 februāris 2015 - 15:54

ar cukuru desām vjg uzmanīgi - vienreiz uztaisīju bebra desas (pēc recepetes), kuras varēja kā konfektes laizīt :P

bet glāba štovēti kāposti - bija ok!

 

par asinsdesām domājot ar siekalām var aizrīties bet dēļ asins pankūkām ar brūkleņu zapti varētu mirt ... :victory:

A nu, ka dod receptīti pankūkām ! :)


  • 0

#6 OFFLINE   MuskyOscarz

MuskyOscarz

    Lietotājs

  • Biedrs
  • 58 ieraksti
  • Atrašanās vietaJelgava,Vecumnieki,Jaunbērze

Izveidots 20 februāris 2015 - 15:25

ar cukuru desām vjg uzmanīgi - vienreiz uztaisīju bebra desas (pēc recepetes), kuras varēja kā konfektes laizīt :P

bet glāba štovēti kāposti - bija ok!

 

par asinsdesām domājot ar siekalām var aizrīties bet dēļ asins pankūkām ar brūkleņu zapti varētu mirt ... :victory:


  • 0

#7 OFFLINE   plesigais

plesigais

    Aigars

  • Biedrs+
  • 827 ieraksti
  • Atrašanās vietaKuldīgas novads

Labs cilvēks

Izveidots 19 februāris 2015 - 21:54

 

 

Es aizbraukšu tajā pašā dienā pakaļ. Paņem no cauruma kad tek kādā traukā. Bet labākās ir tās kas sarecē iekšā ķermenī. Koroč kad apmēram un zvani

OK . A prieks ka (ja nav noslepums )

 

Droši, ka priekš gardajām mājas asinsdesiņām :) Ar brūkleņu zapti, ņamm :)

 

vel viens RIMA - par copi domajiet ( vai sex ) - negausigie izedaji :P


  • 0

#8 OFFLINE   plesigais

plesigais

    Aigars

  • Biedrs+
  • 827 ieraksti
  • Atrašanās vietaKuldīgas novads

Labs cilvēks

Izveidots 19 februāris 2015 - 21:52

Kā priekš kā - priekš manis

murmulis :P es saprotu ka bralim pankukas necepsi , ko pats darisi - pie linu baribas jauksi - vai vedzeles kaitinasi ? jeb uz tigeru gaidi taisies ? :)


  • 0

#9 OFFLINE   Ivo

Ivo

    Ivo

  • Administrators
  • 2 319 ieraksti
  • Atrašanās vietaSalaspils lauki

Izveidots 19 februāris 2015 - 21:51

 

Es aizbraukšu tajā pašā dienā pakaļ. Paņem no cauruma kad tek kādā traukā. Bet labākās ir tās kas sarecē iekšā ķermenī. Koroč kad apmēram un zvani

OK . A prieks ka (ja nav noslepums )

 

Droši, ka priekš gardajām mājas asinsdesiņām :) Ar brūkleņu zapti, ņamm :)


  • 0

#10 OFFLINE   Jonis

Jonis

    Copes Guru

  • Biedrs
  • 404 ieraksti
  • Atrašanās vietaValmiera, Baloži (Ķekavas novads)

Izveidots 19 februāris 2015 - 21:48

Plēsīgais

Dzert... ;)


  • 0

#11 OFFLINE   Bebrs

Bebrs

    Eksperts

  • Biedrs+
  • 1 234 ieraksti

Izveidots 19 februāris 2015 - 21:43

Kā priekš kā - priekš manis


  • 0

#12 OFFLINE   plesigais

plesigais

    Aigars

  • Biedrs+
  • 827 ieraksti
  • Atrašanās vietaKuldīgas novads

Labs cilvēks

Izveidots 19 februāris 2015 - 21:42

Vampīru brigade... :)

NU BET ! vai ta mes est negribam ;)


  • 0

#13 OFFLINE   plesigais

plesigais

    Aigars

  • Biedrs+
  • 827 ieraksti
  • Atrašanās vietaKuldīgas novads

Labs cilvēks

Izveidots 19 februāris 2015 - 21:40

Es aizbraukšu tajā pašā dienā pakaļ. Paņem no cauruma kad tek kādā traukā. Bet labākās ir tās kas sarecē iekšā ķermenī. Koroč kad apmēram un zvani

OK . A prieks ka (ja nav noslepums )


  • 0

#14 OFFLINE   Jonis

Jonis

    Copes Guru

  • Biedrs
  • 404 ieraksti
  • Atrašanās vietaValmiera, Baloži (Ķekavas novads)

Izveidots 19 februāris 2015 - 21:23

Vampīru brigade... :)


  • 0

#15 OFFLINE   Bebrs

Bebrs

    Eksperts

  • Biedrs+
  • 1 234 ieraksti

Izveidots 19 februāris 2015 - 21:17

Es aizbraukšu tajā pašā dienā pakaļ. Paņem no cauruma kad tek kādā traukā. Bet labākās ir tās kas sarecē iekšā ķermenī. Koroč kad apmēram un zvani


  • 0

#16 OFFLINE   plesigais

plesigais

    Aigars

  • Biedrs+
  • 827 ieraksti
  • Atrašanās vietaKuldīgas novads

Labs cilvēks

Izveidots 19 februāris 2015 - 20:46

asinsdesas ne . bet es nemaku savakt un uzglabat varu tikai sasaldeta veida - deres


  • 0

#17 OFFLINE   Bebrs

Bebrs

    Eksperts

  • Biedrs+
  • 1 234 ieraksti

Izveidots 18 februāris 2015 - 23:29

Plēsīgas, asinsdesasas taisīsi? Man vajadzētu cūkas asinis, arī resekļainās. 


  • 0

#18 OFFLINE   plesigais

plesigais

    Aigars

  • Biedrs+
  • 827 ieraksti
  • Atrašanās vietaKuldīgas novads

Labs cilvēks

Izveidots 18 februāris 2015 - 19:07

blaviens man driz puscuka jakauj - vajadzes izmeginat desas sastampat :)


  • 0

#19 OFFLINE   aakkis

aakkis

    vienmēr ieķeras

  • Biedrs
  • 74 ieraksti

Izveidots 18 februāris 2015 - 16:03

12 kg briedis, 4 kg speķis, 4 ēdamkarotes  maltie pipari, 300 ml sāls, 1 sarivēts muskatrieksts, 160 gr ķimenes, 2 ēdamkarotes cukura, 2 ķiploku galviņas, mazā casino ruma pudele. gaļu samaļ kopā ar ķiplokoem, visas sastāvdaļas cītīgi un ilgstoši samaļ, pilda superneto nopirktās zarnās(nopirku 3x10 m bet viena paciņa palika pāri, bet pietika ar 2 paciņām "līdz ar nagiem"). Piepidītas desas iesaka paturēt kādu dienu bet es negaidīju, līkumi man bija ap 45 cm gari, nākošreiz taisīšu īsakus lai nav tik tuvu kūpinātavas apkakšai. Kārtīgi uzsilda kūpinātavu, es sildīju 2 stundas lai viss kondensāts iziet ārā. Galvanais ir noturēt temperatūru 70-80 grādu robežās, jo pāri 80  sanākot grildesiņas. Kūpināšana sanāca 5 stundas, varēja bik vēl jo pāris desām pats vidus nedaudz nebija izkūpinājies. Kīpinātavā kur ieet dūmi iekšā man ir uzlikts siets, tās pāris desas kas tur tuvāk bija bik apdega. Pārbūvēšu tā lai dūmi iet caur akmeņiem + vēl siets virsū. Nu kk tā. 

 Uzliec  skārda plāksni virs tās karstās ieejas.Karstums vienmērīgi spiedīsies gar sienām uz malām.Tad nebūs tā,ka vilkme dedzina vienu vietu!!


  • 1

#20 OFFLINE   Bebrs

Bebrs

    Eksperts

  • Biedrs+
  • 1 234 ieraksti

Izveidots 18 februāris 2015 - 09:07

12 kg briedis, 4 kg speķis, 4 ēdamkarotes  maltie pipari, 300 ml sāls, 1 sarivēts muskatrieksts, 160 gr ķimenes, 2 ēdamkarotes cukura, 2 ķiploku galviņas, mazā casino ruma pudele. gaļu samaļ kopā ar ķiplokoem, visas sastāvdaļas cītīgi un ilgstoši samaļ, pilda superneto nopirktās zarnās(nopirku 3x10 m bet viena paciņa palika pāri, bet pietika ar 2 paciņām "līdz ar nagiem"). Piepidītas desas iesaka paturēt kādu dienu bet es negaidīju, līkumi man bija ap 45 cm gari, nākošreiz taisīšu īsakus lai nav tik tuvu kūpinātavas apkakšai. Kārtīgi uzsilda kūpinātavu, es sildīju 2 stundas lai viss kondensāts iziet ārā. Galvanais ir noturēt temperatūru 70-80 grādu robežās, jo pāri 80  sanākot grildesiņas. Kūpināšana sanāca 5 stundas, varēja bik vēl jo pāris desām pats vidus nedaudz nebija izkūpinājies. Kīpinātavā kur ieet dūmi iekšā man ir uzlikts siets, tās pāris desas kas tur tuvāk bija bik apdega. Pārbūvēšu tā lai dūmi iet caur akmeņiem + vēl siets virsū. Nu kk tā. 


  • 3

#21 OFFLINE   Ivo

Ivo

    Ivo

  • Administrators
  • 2 319 ieraksti
  • Atrašanās vietaSalaspils lauki

Izveidots 18 februāris 2015 - 01:28

pirmais mēģinājums uz desām. Secinājumi - bik jāpāriktē kūpinātava lai vienmērīgāk silda, labi ka bija termometrs, baigi jāskatās temperatūra, bet kopumā pa pirmo. 

Padalies ar nedaudz sīkāk infu! Nu, interesē tā padarīšana :)


  • 1

#22 OFFLINE   Bebrs

Bebrs

    Eksperts

  • Biedrs+
  • 1 234 ieraksti

Izveidots 17 februāris 2015 - 22:47

pirmais mēģinājums uz desām. Secinājumi - bik jāpāriktē kūpinātava lai vienmērīgāk silda, labi ka bija termometrs, baigi jāskatās temperatūra, bet kopumā pa pirmo. 

 

Pievienots(ie) fails(i)

  • Pievienotais fails  1690.jpg   218,58K   3 reizes lejupielādēts
  • Pievienotais fails  1691.jpg   144,87K   2 reizes lejupielādēts
  • Pievienotais fails  1697.jpg   219,44K   1 reizes lejupielādēts

  • 3

#23 OFFLINE   VERINO

VERINO

    Jauniņais

  • Biedrs
  • 24 ieraksti
  • Atrašanās vietaDaugavas krasts

Izveidots 02 aprīlis 2014 - 11:53

Ar desām un to kūpināšanu, arī laiku pa laikam, sanāk paniekoties.

 

http://hunters.lv/la...&t=1116&start=0


  • 2

#24 OFFLINE   silpeiv

silpeiv

    Gunārs

  • Čata aktīvists
  • 620 ieraksti
  • Atrašanās vietaRiga-Vangaži

Izveidots 04 februāris 2014 - 07:51

Admin tev žēl nav ašs ar siekalām aizrījos :)


  • 1

#25 OFFLINE   Ivo

Ivo

    Ivo

  • Administrators
  • 2 319 ieraksti
  • Atrašanās vietaSalaspils lauki

Izveidots 04 februāris 2014 - 00:28

Fotogrāfa Aigara Jansona recepte kūpinātām desām.

Pievienotais fails  kūpinātas desas delfim.lv.jpg   74,26K   2 reizes lejupielādēts

Mājas desas ir superkārums – ļoti garda un aromātiska! Kad fotogrāfs Aigars Jansons gatavojas desu kūpināšanai, draugi zina, ka arī viņiem tiks kāds luņķītіѕ. Aigara firmas desa ir ar kadiķogām, taču viņаm arvien patīk izmēģіnāt ko jaunu, un nesen varēja degustēt vēl vienu gardumu – desu ar grauzdētām ķirbju sēkliņām. Vajadzīgie produkti (10kilogramiem desu): 1.5 kg svaiga, nesālīta speķa 2 kg jaunlopa gaļаѕ (vislabāk der liesa lāpstiņa) 6.5 kg cūkgaļаѕ (liesa lāpstiņa un pa kādam vaidziņаm, ja gribas treknāku) Garšvielas: Ķiploki (1 galviņa uz 2 kg gaļаѕ) Svaigi malti pipari (melnie, baltie, rozā-pēc izvēles) Muskatrieksts (pēc izvēles) Rupjais vārāmais sāls (nedaudz, lai izceļаѕ kūpinājuma garša) Koriandrs, ķimenes, kadiķogas, malta paprika, ķirbju sēklas, saulespuķu sēkliņаѕ (pēc izvēles, ja gatavo dažādu veidu desas) Vēl nepieciešams: Zarnas (8 m uz 10 kg gaļаѕ, kādu metru ieteicams ņemt rezervē) Lina aukla (dabiska bez sintētikas). Garšvielas: sāls, pipari, ķimenes, koriandrs, kadiogas. Samaļаm speķi, sīpolus, ķiplokus un pievienojam maltajai gaļai. Masu rūpīgi samīca. Tad masu pilda zarnās. Desas ir gatavas kūpināšanai DARĀM TĀ: Priekšdarbi – gaļu iegādājamies tirgū pie pazīstamiem zemniekiem un turpat lūdz arī samalt, jo tad tiek nogrieztas ādas, izņemti kauli. Īsi sakot, desu gatavošanas procesā tas ievērojami ietaupa laiku. Tirgū pārdod ar sāli apstrādātas zarnas, tāpēc pirms lietošanas tās jāizmērcē ūdenī (sausas zarnas ir neelastīgas un plīst). Ja gaļаѕ masai paredzēts pievienot ķirbju vai saulespuķu sēkliņаѕ, tās uz sausas pannas apgrauzdējam. Gaļаѕ masas gatavošana un desu taisīšana – Maltai gaļai pievienojam sāli, piparus un, ja vēlamies, arī muskatriekstu. Iemaisām samaltus ķiplokus. Ja tiks gatavotas vairāku veidu desas, gaļаѕ masu sadalām attiecīgi porcijās. Katrai pievienojam tai nepieciešаmās garšvielas, piemēram, kadiķogu desai – kadiķogas. Desai ar ķirbju vai saulespuķu sēkliņām daļu sēklu samaļаm, daļu iemaisām veselas. Masu kārtīgi izmīcām, Aigars piebilst: „Vajag daudz spēka, tāpēc šіѕ ir vīrieša cienīgs darbs! Jāmīca, kā saka, sirdīgi. Pēc pirmās reizes, kad masa kārtīgi izmaisīta, lieku tο ledusskapī vai pagrabā. Stundas laikā riktīgi pārmaisu trīs reizes. Katrs maisīšanas process ilgst vismaz 20minūtes. Lai atgaisotu, gaļаѕ masu metu pret galdu – tad arī garšаѕ labāk sakožаѕ, masa kļūst viendabīga.” Gaļаѕ masu ar speciālu desu pildāmo cauruli pildām zarnās un aizsienam divus mezgliņυѕ. Gaļаѕ masa karstumā uzbriest, tāpēc zarnas nevajag piepildīt pārāk cieši. Kūpināšana: Karstumam kūpinātavā jābūt pietiekami lielam, tāpēc jau iepriekš 40 – 50 minūtes jākurina. Aigars sākumā kurina ar sausu malku – alksni, piešaujot arī kādu bērza pagali, lai uzdzen ogli. Pēc tam alksni: pārmaiņυѕ pa pagalei zaļu un sausu, lai nebūtu pārāk liels karstums un lai dūms būtu smaržīgs. Aigars kūpinātavu apklāj ar kārtīgu seno laiku vates segu un vēl uzliek pamatīgu koka slogu. Aigara Jansona padomi Ja gatavo mājas desu ar kadiķogām, šī garšviela jāizmanto uzmanīgi – lai nav par daudz! Ja, desas pildot, atklājas, ka zarnā ir plīsums, tas jāizgriež. Tāpēc zarnas vēlams iegādāties ar rezervi, citādi būs jācep daudz kotlešu… Optimālais luņķa garums? Tāda nav! Var taisīt knapdesiņаѕ vai garākas un pārlocīt uz pusēm. Ja ir lielas zarnas – lielas desas. Mans mīļākais lielums 25 -30 cm. Ik pēc trijām stundām ieliec kūpinātavā kadiķa zariņu, lai dūms aromātiskāks. Pēc dažu stundu kūpināšanas pārliecinies, vai desas kūpinās vienmērīgi. Kūpināšanas ilgums 10 – 12 stundas.


  • 2






Brīva vieta reklāmai (pozīcija Nr.8)