Jump to content


Bilde

  • Lai atbildētu ienāc saitā
2 atbildes šajā tēmā

#1 OFFLINE   degarzivs

degarzivs

    Edgars

  • Biedrs+
  • 262 ieraksti
  • Atrašanās vietaZA

Izveidots 06 marts 2014 - 18:06

Viss izdevās - asarīšiem zvīņa jūtama ļoti, ļoti minimāli un tas tikai tāpēc, ka man rīkle nav rupjais siets! Kam rupjāks tas siets, teica ka zvīņas nejūtot vispār!

Beidzot bez jēgšanās ir viena laba recepte ko darīt ar peipja standarta asarēniem! Tikai viena piebilde - asaris ir stīvāks pēc gaļas, līdz ar to jāgriež mazākos gabaliņos, lai labāk saguļās burciņā!

Veseli ēduši!


  • 0

#2 OFFLINE   degarzivs

degarzivs

    Edgars

  • Biedrs+
  • 262 ieraksti
  • Atrašanās vietaZA

Izveidots 04 marts 2014 - 09:36

Peipusa raudu recepte, der jebkurai zivij - pliči, karūsas, asarīši, raudas u.t.t!

Raudas nomizoju, iztīru, atbrīvoju no galvām un sadalu ~ 3 cm garos gabaliņos. Gabaliņus lielā bļodā apsālu un samaisu, sāli "pēc garšas". Ja sāli liek pa taisno burciņā, tad tējkarote ar mazu kaudzīti uz 0,5 l burciņu. Tālāk burciņā iemetu vai nu lauru lapu, vai kādus 5 veselus melnos piparus, vai dilles, tomātu mērci vai visu kopā, atkal "pēc garšas" un tā brīža vēlmem. Tālāk raudu gabaliņus blīvi kārtoju burciņās, saspiežot ar spēku, lai pēc iespējas mazāk paliek tukšumi. Kad burciņa pilna pa virsu uzleju tējkaroti cepamās eļļas - saulespuķu, rapšu! Eļļa tikai tam, lai ilgāk glabājas! Sapildītās burciņas aizvākoju ar metāla vāciņu un krāmēju atoklāvā, autoklāvu uz plīts, sadzenu 110 grādus un noturu minūtes 10-15, tad ļauju atoklāvam savā nodabā līdz rītam atdzist un viss - zacene pa pirmo gatava, nav jūtamas ne asakas, ne spuras. Ja liek asarus - vēlams muguras cieto spuru ar šķērēm nogriezt. Šodien eksperimentam likšu asarīšus ar visu zvīņu, redzēs kas sanāks!

No burciņām var gatavot visu to pašu ko no tunča konserviem, tas viss pēc izdomas!


  • 2

#3 OFFLINE   Ivo

Ivo

    Ivo

  • Administrators
  • 2 340 ieraksti
  • Atrašanās vietaSalaspils lauki

Izveidots 27 janvāris 2014 - 13:27

Pielikumā recepšu grāmata autoklāvam (rus). Kā gatavot autoklāvā zivis un medījumus. Pastētes un dārzeņus, sēnes un tomātu mērces. Zivju un gaļas konservi mājas apstākļos! Word fails.

Pievienotais fails  utoklāvs.jpg   766,08K   35 reizes lejupielādēts

 

Pievienots(ie) fails(i)


  • 2







Vairāk ierakstu ar atslēgvārdiem: gaļas receptes, zivju receptes, receptes autoklāvam, autoklāvs, konservu pagatavošana, konservu receptes, zivju konservi, gaļas konservi

Brīva vieta reklāmai (pozīcija Nr.8)