Jump to content


Bilde

Siers


  • Lai atbildētu ienāc saitā
4 atbildes šajā tēmā

#1 OFFLINE   silpeiv

silpeiv

    Gunārs

  • Čata aktīvists
  • 620 ieraksti
  • Atrašanās vietaRiga-Vangaži

Izveidots 19 janvāris 2014 - 07:36

Vis ēdienā sanāk ja taisa ar mīlestību,bet ja ar naidu,dusmām tad tur nekas labs nesanāk.Labu apetīti ;) Gunār vīrieši ir labākie pavāri mājās. ;)  ;)  ;)  ;)

Protams tik nevajag pieradināt visu ģimeni pie tā :d


  • 0

#2 OFFLINE   čaga

čaga

    Noķer mani ja vari.....

  • Biedrs+
  • 143 ieraksti
  • Atrašanās vietaJaunpiebalga

Labs cilvēks

Izveidots 18 janvāris 2014 - 17:51

Vis ēdienā sanāk ja taisa ar mīlestību,bet ja ar naidu,dusmām tad tur nekas labs nesanāk.Labu apetīti ;) Gunār vīrieši ir labākie pavāri mājās. ;)  ;)  ;)  ;)


  • 0

#3 OFFLINE   silpeiv

silpeiv

    Gunārs

  • Čata aktīvists
  • 620 ieraksti
  • Atrašanās vietaRiga-Vangaži

Izveidots 18 janvāris 2014 - 10:15

Super ! Tikai tas dzīvsudraba termometrs liekās ļoti bīstams , jā gadās sasist , tad jāmet ārā visu , kopā ar visiem traukiem .

Gint saprotu,citas izvēles nebija! Bet esmu noskatījis veicī citu modernāku!


  • 0

#4 OFFLINE   gintsgg

gintsgg

    Rakstnieks

  • Tēmas admins
  • 845 ieraksti

Labs cilvēks

Izveidots 18 janvāris 2014 - 10:02

Super ! Tikai tas dzīvsudraba termometrs liekās ļoti bīstams , jā gadās sasist , tad jāmet ārā visu , kopā ar visiem traukiem .


  • 0

#5 OFFLINE   silpeiv

silpeiv

    Gunārs

  • Čata aktīvists
  • 620 ieraksti
  • Atrašanās vietaRiga-Vangaži

Izveidots 18 janvāris 2014 - 07:07

Kamēr citi sapņo par bļitkšanu,tikmēr es pagatavoju ko piekost klāt zivij !

Nu tad sākam lūk produkti

Pievienotā bilde

 

Katlā lejam pienu un sildam līdz 95 grādiem ,ik pa laikam maisot.Cits mēra ar mazo pirkstiņu tempretūru,bet es izmantoju šo 

Pievienotā bilde

 

Kamēr piens karsējas, pilnpiena biezspienu caur gaļas mašīnu vai ar rokām saspaida viendabīgā masā

Pievienotā bilde

 

Joprojām pienam karsējoties ir pienākuši VĀĀĀrti :)

 

Pievienotā bilde

 

Piens uzkarsējies līdz 95 grādiem,lēnām biezspienu salaižam pienā un uz nelielas uguns karsējam 10-15 minūtes līdz atdalas sūkala,ņemam nost no uguns un ļaujam biezspienam nosēsties.Pēc tam lejam visu  iekšā marles drānas vidū un cenšamies pēc iespējas vairāk notecināt šķidrumu .Ps.Marles drānu izvēlēties labāk lielāku,nekā mazāku :)

Pievienotā bilde

 

Kamēr biezspiens marlē notekas,tikmēr pagatavojam masu samaisa krejumu,olas,sāli un ķimenes un masu pakāpeniski pievieno jau biezspienam ,kas notecējis no sūkalām ( Izmantot atbilstoša izmēra trauku,lai nav jāmokas)

 

Pievienotā bilde

 

Gatavo masu liekam katlā,kurā izkausēts sviests un uz lēnas uguns maisa līdz tā kļūst viendabīga un spīdīga.Tempretūrai ir jābūt apmēram 75-80 grādi Masu atkal ievieto marlē,kārtīgi nosien un liek leduskapī cietēt.Kad siers labi atdzisis var sākt lietot !

Ps. Nekur nav tik labi kā mājās Dārziņ

Pievienotā bilde

 

Lai gan mūsējie zaudēja,gandarījums pa labu padarītu darbu ir.Labs saimnieks netīros traukus mazgā pats nevis atstāj otrai pusītei ! :)

Visiem no rīta labu apetīti !!

Pievienotā bilde

 

Produktu daudzums un izmaksas

 

1.kg Pilnpiena Biezspiens - 2,76 Eiro

5.litri piens - 3,60 eiro

2 olas - 0,32 eiro

50-75 g sviesta - 0,10 eiro 

50-75 g sviesta- 0,10 eiro

ķimenes,sāls - 0,20 eiro

 

Jauku visiem dienu vēlot 

Gunārs!

 


  • 2






Brīva vieta reklāmai (pozīcija Nr.8)