Jump to content


Bilde

Gaļas vītināšana

gaļas vītināšana vītināšana mājas gaļa vītināta cūkgaļa gaļas marinēšana

  • Lai atbildētu ienāc saitā
98 atbildes šajā tēmā

#91 OFFLINE   Bums

Bums

    Aivars

  • Super Moderators
  • 3 408 ieraksti
  • Atrašanās vietaJūrmala Usma

Labs cilvēks

Izveidots 12 janvāris 2014 - 22:28

Praktiski iznāk mājās uzbūvēt hamons ;)

Pievienotais fails  jamon.jpg   75,71K   2 reizes lejupielādēts

Bilde no neta


  • 0

#92 OFFLINE   Bums

Bums

    Aivars

  • Super Moderators
  • 3 408 ieraksti
  • Atrašanās vietaJūrmala Usma

Labs cilvēks

Izveidots 12 janvāris 2014 - 21:18

Pēc vajadzības jo visas specijas atjaucās ar viņu Man ar 300 gr  pietiek jo trauks ir tieši kakla karbonādes lielumā  Tāpēc sākumā ir piezime trauks jāizvēlās no gaļas gabala lieluma   ;)


  • 0

#93 OFFLINE   Riks

Riks

    veco zēns

  • Biedrs+
  • 112 ieraksti
  • Atrašanās vietaPreiļi

Labs cilvēks

Izveidots 12 janvāris 2014 - 20:49

Vajag
Kakla karbonāde - 2 кg,
Rupjais sāls -pārtikas,
ābolu etiķis,
ķiploki 2-3 daivas
****************************
Ierīvēšanai /domātas daļas/
1 Piparu maisījums,
1 Koriandra sēklas,
3 malti sarkanie pipari,
0,5 kaltērais čili,
0,5 sausie ķiploli,
pāris anīsa sēklas
1 zariņš rozmarīna vai
1 tējkarote sausais rozmarins
*************************************
Kā gatavojam ?
Cūkas kakla karbonādi liekam garenā traukā ar līdzenu dibenu tieši lai būtu gaļas gabala izmērā.
Sālam ļoti labi lai viss gabals būtu pārklāts ar sāli
Liekam vēsumā uz 3 dienām katru dienu to apgrozot . .
Pēc 3 dienām gaļas gabalu skalojam aukstā ūdenī un nosusinam .
Gatavojam marinādi.
ņemam ābolu etiķi klāt liekam karoti sāls ,nedaudz maltus melnos piparus,saspiežam ķiploku,rozmarīnu
Liekam gaļu marinādē un atstājam uz nakti 
Gatavojam ierīvēšanas substanci.
Koriandru, piparu maisījumu un rozmarīnu saberzt tīģelī.
Visu samaisīt,
Izņemt gaļu no marinādes, likt uz pergamenta papīra un labi ierīvēt gatavo ierīvēšanas masu. Kad gatavs ietīt gaļas gabalu pergamentā Izveidot pareizu apaļu formu un nosiet ar stiķi 
http://www.delfim.lv.../attachicon.gif275f5f89ef6e.jpg
Galvenais.Ieliekam sagatavoto gaļas gabalu uz 30 dienām vēsumā /ledus skapī/ ātrāk neaiztikt
Es iztieku ar vītināmo skapi pēc nedēļas viss ir gatavs Labākais ir to ievietot manteļ skurstenī -bet kam vairs tāds šiks ir saglabājies 

Cik daudz ābolu etiķa?
  • 0

#94 OFFLINE   Bums

Bums

    Aivars

  • Super Moderators
  • 3 408 ieraksti
  • Atrašanās vietaJūrmala Usma

Labs cilvēks

Izveidots 12 janvāris 2014 - 19:44

Nekādu problēmu Mateļskurstenī visu ziemu gaļa stāvēja


  • 0

#95 OFFLINE   Ivo

Ivo

    Ivo

  • Administrators
  • 2 292 ieraksti
  • Atrašanās vietaSalaspils lauki

Izveidots 12 janvāris 2014 - 19:37

 

Vajag

Kakla karbonāde - 2 кg,

Rupjais sāls -pārtikas,

ābolu etiķis,

ķiploki 2-3 daivas

****************************

Ierīvēšanai /domātas daļas/

1 Piparu maisījums,

1 Koriandra sēklas,

3 malti sarkanie pipari,

0,5 kaltērais čili,

0,5 sausie ķiploli,

pāris anīsa sēklas

1 zariņš rozmarīna vai

1 tējkarote sausais rozmarins

*************************************

Kā gatavojam ?

Cūkas kakla karbonādi liekam garenā traukā ar līdzenu dibenu tieši lai būtu gaļas gabala izmērā.

Sālam ļoti labi lai viss gabals būtu pārklāts ar sāli

Liekam vēsumā uz 3 dienām katru dienu to apgrozot . .

Pēc 3 dienām gaļas gabalu skalojam aukstā ūdenī un nosusinam .

Gatavojam marinādi.

ņemam ābolu etiķi klāt liekam karoti sāls ,nedaudz maltus melnos piparus,saspiežam ķiploku,rozmarīnu

Liekam gaļu marinādē un atstājam uz nakti 

Gatavojam ierīvēšanas substanci.

Koriandru, piparu maisījumu un rozmarīnu saberzt tīģelī.

Visu samaisīt,

Izņemt gaļu no marinādes, likt uz pergamenta papīra un labi ierīvēt gatavo ierīvēšanas masu. Kad gatavs ietīt gaļas gabalu pergamentā Izveidot pareizu apaļu formu un nosiet ar stiķi 

http://www.delfim.lv/public/style_images/master/attachicon.gif275f5f89ef6e.jpg

Galvenais.Ieliekam sagatavoto gaļas gabalu uz 30 dienām vēsumā /ledus skapī/ ātrāk neaiztikt

Es iztieku ar vītināmo skapi pēc nedēļas viss ir gatavs Labākais ir to ievietot manteļ skurstenī -bet kam vairs tāds šiks ir saglabājies 

 

Kas nez notiktu ja mēģināt vītināt ārā pie mīnusiem, piemēram uz balkona vai aukstos bēniņos? Ja viņa sāļa tad tak nesasals


  • 0

#96 OFFLINE   Bums

Bums

    Aivars

  • Super Moderators
  • 3 408 ieraksti
  • Atrašanās vietaJūrmala Usma

Labs cilvēks

Izveidots 12 janvāris 2014 - 19:02

Slepena briežu un alņa gaļas vītināšanas recepte 

Tā ka šo dzīvnieku gaļa ir vis ekoloģiskāk tīrākā To arī jāsagatavo lai saglabātu dabas dotos vitanīnus un minerāl vielas

Ja gabals ir liels kāju muskulis lāpstiņa tad to sadalam mazākos gabalos. Uz aci ņemam sāli un cukuru /cukuram jābūt uz pusi mazāk nekā salim proporcija 1:2/ Samaisam un ierīvējam gaļu  . Pēc tam gaļas gabaliņus liekam slāņiem kastrolī un pēc vecām tradīcijām liekam ledusskapī uz nedēļu šajā laikā gaļu traukā neaiztiek.Šīs nedēļas laikā gaļa ir 3 reizes jāapgroza . Kad gaļa ir iesālījusies, ņemam to ārā no ledusskapja  un apviļājam garšvielās kas sastāv no saberztām kadiķu ogām pipariem sarkanajiem pipariem bazilika Un visa ko varat izdomāt Brīva improvizācija

Pievienotais fails  1934_320.jpg   19,89K   3 reizes lejupielādēts

Vienkāršākais ir ietīt marlē un izkārt uz balkona Nostādināšanas laiks 7 dienas  Pēc nedēlas gaļu liek atpakaļ ledus skapī un tad jau to var pasniegt radiniekiem un draugiem -pa mazam gabaliņam 

Pievienotais fails  2312_320.jpg   27,14K   2 reizes lejupielādēts


  • 2

#97 OFFLINE   Bums

Bums

    Aivars

  • Super Moderators
  • 3 408 ieraksti
  • Atrašanās vietaJūrmala Usma

Labs cilvēks

Izveidots 12 janvāris 2014 - 16:32

Vajag

Kakla karbonāde - 2 кg,

Rupjais sāls -pārtikas,

ābolu etiķis,

ķiploki 2-3 daivas

****************************

Ierīvēšanai /domātas daļas/

1 Piparu maisījums,

1 Koriandra sēklas,

3 malti sarkanie pipari,

0,5 kaltērais čili,

0,5 sausie ķiploli,

pāris anīsa sēklas

1 zariņš rozmarīna vai

1 tējkarote sausais rozmarins

*************************************

Kā gatavojam ?

Cūkas kakla karbonādi liekam garenā traukā ar līdzenu dibenu tieši lai būtu gaļas gabala izmērā.

Sālam ļoti labi lai viss gabals būtu pārklāts ar sāli

Liekam vēsumā uz 3 dienām katru dienu to apgrozot . .

Pēc 3 dienām gaļas gabalu skalojam aukstā ūdenī un nosusinam .

Gatavojam marinādi.

ņemam ābolu etiķi klāt liekam karoti sāls ,nedaudz maltus melnos piparus,saspiežam ķiploku,rozmarīnu

Liekam gaļu marinādē un atstājam uz nakti 

Pievienotais fails  o-3.jpg   30,52K   10 reizes lejupielādēts

Gatavojam ierīvēšanas substanci.

Koriandru, piparu maisījumu un rozmarīnu saberzt tīģelī.

Visu samaisīt,

Izņemt gaļu no marinādes, likt uz pergamenta papīra un labi ierīvēt gatavo ierīvēšanas masu. Kad gatavs ietīt gaļas gabalu pergamentā Izveidot pareizu apaļu formu un nosiet ar stiķi 

Pievienotais fails  275f5f89ef6e.jpg   27,41K   74 reizes lejupielādēts

Galvenais.Ieliekam sagatavoto gaļas gabalu uz 30 dienām vēsumā /ledus skapī/ ātrāk neaiztikt

Es iztieku ar vītināmo skapi pēc nedēļas viss ir gatavs Labākais ir to ievietot manteļ skurstenī -bet kam vairs tāds šiks ir saglabājies 


  • 0

#98 OFFLINE   Bums

Bums

    Aivars

  • Super Moderators
  • 3 408 ieraksti
  • Atrašanās vietaJūrmala Usma

Labs cilvēks

Izveidots 12 janvāris 2014 - 16:02

Bez šitā verķa ir grūti labi un ātri novītināt :)

Pievienotais fails  2013-04-06-157_новый размер.jpg   33,4K   52 reizes lejupielādēts

Brieža salami vītināta Knapi nogriezt ,bet laba ......

Pievienotais fails  2013-11-18-321.jpg   112,54K   29 reizes lejupielādēts


  • 0

#99 OFFLINE   Ivo

Ivo

    Ivo

  • Administrators
  • 2 292 ieraksti
  • Atrašanās vietaSalaspils lauki

Izveidots 12 janvāris 2014 - 14:41

Padalamies ar receptēm kā vītināt visu veidu gaļas!

Pievienotais fails  gala.jpg   69,22K   17 reizes lejupielādēts


  • 0







Vairāk ierakstu ar atslēgvārdiem: gaļas vītināšana, vītināšana, mājas gaļa, vītināta cūkgaļa, gaļas marinēšana

Brīva vieta reklāmai (pozīcija Nr.8)