Jump to content


Bilde

Gaļas vītināšana

gaļas vītināšana vītināšana mājas gaļa vītināta cūkgaļa gaļas marinēšana

  • Lai atbildētu ienāc saitā
104 atbildes šajā tēmā

#61 OFFLINE   MADHAUSE

MADHAUSE

    Jauniņais

  • Biedrs
  • 18 ieraksti
  • Atrašanās vietaPardaugava

Izveidots 25 marts 2014 - 16:30

Oi laba sadaļa gan
  • 0

#62 OFFLINE   skaards

skaards

    Jauniņais

  • Biedrs
  • 8 ieraksti
  • Atrašanās vietaRīga

Izveidots 24 marts 2014 - 20:25

Acis kā pauti, neredz ka bānis nāk. nepamaniju pogu "pilna ievade"

 

re arī gaļas bildes:

Pievienotais fails  100_1799.JPG   138,49K   10 reizes lejupielādēts

pēc sālīšanas un marinādes.

 

Pievienotais fails  100_1800.JPG   148,83K   7 reizes lejupielādēts

paprikā,piparos, ķiplokos.

 

Pievienotais fails  100_1805.JPG   151,95K   7 reizes lejupielādēts

satīta lai liktu leduskapī

 

Pievienotais fails  CAM00015.jpg   114,03K   6 reizes lejupielādēts

attinu lai izliktu svaigā gaisā pavejoties.

 

Pievienotais fails  CAM00025.jpg   109,75K   6 reizes lejupielādēts

te jau sagriezta.

 

tagad tikai intresē info par to skapi.


  • 2

#63 OFFLINE   Bums

Bums

    Aivars

  • Super Moderators
  • 3 467 ieraksti
  • Atrašanās vietaJūrmala Usma

Labs cilvēks

Izveidots 24 marts 2014 - 20:01

http://www.delfim.lv...-foto-un-video/

šeit viss ar karoti mutē ielikts Noskaties Tur pat arī ir par video 


  • 0

#64 OFFLINE   skaards

skaards

    Jauniņais

  • Biedrs
  • 8 ieraksti
  • Atrašanās vietaRīga

Izveidots 24 marts 2014 - 19:55

šodien noņēmu no striķa novītināto gaļu [3 ned. leduskapī un kādas 2 vai 3 dienas uz balkona]  pazuda tik ātri, ka pat alu nepaspēju nopirkt.

 vienvārd sakot- jāvītina vel! :D 

 

 vairāk intresē tas skapis, Bum kā tev vnš tur  strādā - cik mā'tē googlē atradu, skapis bez liekiem caurumiem ar ventilāciju, ko nesapratu - par to gaisa mitruma uzturēšanu vai tas ir vajadzīgs un kā tu to dari ?  

 

P.s. kā te bildes pievienot, galīgi nesaprotu.


  • 0

#65 ONLINE   arnix333

arnix333

    Arnis

  • Biedrs
  • 110 ieraksti
  • Atrašanās vietaRēzekne

Izveidots 07 marts 2014 - 22:34

Nenoturējos)Vakar laukos noklapējām cūciņu,šodien jau ir kakla karbonāde  :D  ieliku sālīties,tad pēc Buma receptes)Jau tagad siekalas tek  ^_^


  • 0

#66 OFFLINE   Ivo

Ivo

    Ivo

  • Administrators
  • 2 326 ieraksti
  • Atrašanās vietaSalaspils lauki

Izveidots 06 marts 2014 - 12:28

Un ūdeni noleju nost?

nē, lai peld


  • 0

#67 OFFLINE   esteem

esteem

    Jauniņais

  • Biedrs
  • 9 ieraksti
  • Atrašanās vietaRīga

Izveidots 06 marts 2014 - 12:21

Un ūdeni noleju nost?


  • 0

#68 OFFLINE   Ivo

Ivo

    Ivo

  • Administrators
  • 2 326 ieraksti
  • Atrašanās vietaSalaspils lauki

Izveidots 06 marts 2014 - 11:56

Sveiki, gribēju pajautāt par to sālīšanu, vakar iesālīju un šodien man vajag tikai apgriezt vai pa jaunam sālīt atkal? 

Ja sāli uzbēri kā nākās, tad tik apgriez, lai kārtīgi tie ūdeņi iznāk. Es drošības labā apgriežot uzbēru vēl nedaudz. Pa daudz nebūs tāpat.


  • 0

#69 OFFLINE   esteem

esteem

    Jauniņais

  • Biedrs
  • 9 ieraksti
  • Atrašanās vietaRīga

Izveidots 06 marts 2014 - 11:52

Sveiki, gribēju pajautāt par to sālīšanu, vakar iesālīju un šodien man vajag tikai apgriezt vai pa jaunam sālīt atkal? 


  • 0

#70 OFFLINE   kotu

kotu

    Jauniņais

  • Biedrs
  • 17 ieraksti
  • Atrašanās vietaStende

Izveidots 04 marts 2014 - 23:53

Arī mans gaļas gabals gatavs pēc Buma receptes :emoticon-0148-yes2:

 

Tirgū nopērku kakla karbonādi un kārtīgi iesālu

Pievienotais fails  P1070040.JPG   112,68K   8 reizes lejupielādēts Pievienotais fails  P1070042.JPG   109,69K   9 reizes lejupielādēts

 

šeit ir pēc 3 dienu sālīšanas

Pievienotais fails  2014-01-28 23.16.52.jpg   124,53K   11 reizes lejupielādēts

 

šeit tiek pagatavota marināde un vēl dienu noturēts tajā

Pievienotais fails  2014-01-28 23.41.12.jpg   120,27K   19 reizes lejupielādēts

 

tad pagatavojam garšvielu maisījumu ar ko tiek ierīvēta gaļa, cieši ietinam cepampapīrā un uz mēnesi leduskapī

Pievienotais fails  2014-01-29 22.32.24.jpg   128,25K   12 reizes lejupielādēts Pievienotais fails  2014-01-29 23.33.09.jpg   128,6K   8 reizes lejupielādēts

 

degustējam gaļu :)

Pievienotais fails  2014-03-01 03.20.41.jpg   133,02K   9 reizes lejupielādēts

 

Nu šeit, viennozīmīgi jāpiekrīt Bumam, tādu veikalā nenopirksi. :)

Pats esmu sajūsmā un mājinieki arī atdzina par labu esamu. :rolleyes:

Sestdien jāiet uz tirgu nopirkt gaļu un process jaatkārto. :emoticon-0148-yes2:

 


  • 1

#71 OFFLINE   Ivo

Ivo

    Ivo

  • Administrators
  • 2 326 ieraksti
  • Atrašanās vietaSalaspils lauki

Izveidots 04 marts 2014 - 22:57

Uzmeistaroju te vienu jaunu recepti gaļas vītināšanai!

 

Sākuma process, kā jau iepriekš. Ņemam gaļu, apgraizam, nomazgājam un sālī iekšā tā, lai nosedz pilnībā un ledusskapī iekšā uz 3-4 dienām.

Pievienotais fails  gaļa vītināšanai.JPG   630,71K   4 reizes lejupielādētsPievienotais fails  sālīta gaļa vītināšanai.JPG   600,5K   4 reizes lejupielādēts

Šoreiz recepte vītināšanai ir nedaudz sarežģītāka kā iepriekš. Pēc iesālīšanas liekam gaļu marinēties. Marinādei izmantoju etiķi, sāli, cukuru, timiānu.

Pievienotais fails  gaļa.JPG   615,91K   4 reizes lejupielādēts

Pēc 3 dienu marinēšanas taisam garšvielu šķidro maisījumu.

Sastāvdaļas:

  • asie sarkanie pipari,
  • malti melnie pipari,
  • tējkarote berztas lauru lapas
  • sāli,
  • berztu koriandru
  • hmeli-suneli
  • veselu galviņu ķiploku
  • garšviela sierāboliņš - krieviski Пажитник, Чаман

Remdenā ūdenī visu sajucam un masas konsistence paliek kā tapešu līme, liekam gaļu iekšā

Pievienotais fails  marināde gaļas vītināšanai.JPG   571,19K   7 reizes lejupielādētsPievienotais fails  vītinātas gaļas receptes.JPG   597,63K   6 reizes lejupielādēts

un atpakaļ ledusskapī uz 4 -5 dienām. Tā kā gaļa mums ir tagad slapja es to ievietoju cepeškrāsnī uz 25 grādiem ar ventilātoru uz 2.5 stundām, lai piekalst garšvielas. Ietinamais papīrs bija beidzies un ar marli negribējās čakarēties, gaļai izmantoju neizmantotos voblu maisiņus (tā nav reklāma burgeriem :) ) un sakāru pie griestiem.

Pievienotais fails  vītināšana.JPG   676,65K   5 reizes lejupielādētsPievienotais fails  vītinām gaļu.JPG   563,74K   6 reizes lejupielādēts

Pievienotais fails  ātrā vītināšana.JPG   630,83K   6 reizes lejupielādētsPievienotais fails  iepakojums gaļai.JPG   594,9K   5 reizes lejupielādēts

 


  • 0

#72 OFFLINE   Ivo

Ivo

    Ivo

  • Administrators
  • 2 326 ieraksti
  • Atrašanās vietaSalaspils lauki

Izveidots 04 marts 2014 - 15:12

Bez šitā verķa ir grūti labi un ātri novītināt :)

attachicon.gif2013-04-06-157_новый размер.jpg

Brieža salami vītināta Knapi nogriezt ,bet laba ......

attachicon.gif2013-11-18-321.jpg

Cik aizņēma laika ziņā šādu desu ar Tavu skapi?


  • 0

#73 OFFLINE   Ivo

Ivo

    Ivo

  • Administrators
  • 2 326 ieraksti
  • Atrašanās vietaSalaspils lauki

Izveidots 28 februāris 2014 - 00:17

Un šādi izskatās gaļas gabals kurš nostāvēja ledusskapī mēnesi pēc šīs gaļas vītināšanas receptes + nokarājās 12 dienas virtuvē pie griestiem. Palika nedaudz mazāks, tumšāks un cietāks. Ņam ņam

Pievienotais fails  vītināta gaļa.JPG   625,81K   4 reizes lejupielādētsPievienotais fails  vītināta cūkgaļa.JPG   607,47K   5 reizes lejupielādēts


  • 1

#74 OFFLINE   Bums

Bums

    Aivars

  • Super Moderators
  • 3 467 ieraksti
  • Atrašanās vietaJūrmala Usma

Labs cilvēks

Izveidots 17 februāris 2014 - 14:13

Pa smuko Parādi to bodi kur šādu nopirksi ?.....Skuju ziepes


  • 0

#75 OFFLINE   silpeiv

silpeiv

    Gunārs

  • Čata aktīvists
  • 620 ieraksti
  • Atrašanās vietaRiga-Vangaži

Izveidots 17 februāris 2014 - 07:37

Admin super!  Man ar jāmēģina :)


  • 0

#76 OFFLINE   Ivo

Ivo

    Ivo

  • Administrators
  • 2 326 ieraksti
  • Atrašanās vietaSalaspils lauki

Izveidots 16 februāris 2014 - 22:11

Tad nu tā, mēnesis ir pagājis un jātin vaļā un jāskatās kas mums te ir sanācis no gaļas vītināšanas ko rakstīju pirms mēneša.

 

Šis ir viens no pieminētajiem gabaliem kurš tika bez vītināšanas ledusskapī uz nedēļu pakārts virtuvē pie griestiem

Pievienotais fails  gaļas vītināšana.JPG   624,36K   10 reizes lejupielādēts

 

Un šāda mums te ir sanākusi uzkoda

Pievienotais fails  mājās vītināta gaļa.JPG   584,19K   8 reizes lejupielādēts

 

Varēja būt mazliet mazāk asais čilli (priekš sievietēm), bet gardi un 3-4mm šķēle brīvi sakožama.

Drīz taps kāds nākošais gaļas gabals ar citu recepti kuras vēl nav :-)


  • 1

#77 OFFLINE   kotu

kotu

    Jauniņais

  • Biedrs
  • 17 ieraksti
  • Atrašanās vietaStende

Izveidots 29 janvāris 2014 - 22:03

Tur tas knifs ka jābūt zemai temperatūrai lai neizdalītos tauki ,ja to var novaktēt tad viss ir kārtībā Es skapi tur 24 grādi-Proces notiek ātrāk Ietin pergamenta papīrā 

paldies,tad tīsim papīrā,liksim ledusskapī un ēdīsim martā 


  • 0

#78 OFFLINE   Bums

Bums

    Aivars

  • Super Moderators
  • 3 467 ieraksti
  • Atrašanās vietaJūrmala Usma

Labs cilvēks

Izveidots 29 janvāris 2014 - 21:07

Tur tas knifs ka jābūt zemai temperatūrai lai neizdalītos tauki ,ja to var novaktēt tad viss ir kārtībā Es skapi tur 24 grādi-Proces notiek ātrāk Ietin pergamenta papīrā 


  • 0

#79 OFFLINE   kotu

kotu

    Jauniņais

  • Biedrs
  • 17 ieraksti
  • Atrašanās vietaStende

Izveidots 29 janvāris 2014 - 20:51

Ai, nenocietos un ar nopirku gaļu, gaļa jau iesālīta un iemarinēta, tagad tik jāietiņ un jāliek vītināties, tamdēļ radās jautājumi,

kur ietīt? tit tai cepampapīrā vai kokvilnas lupatā?

kur žāvēt? leduskapī vai likt varbūt uz radiātoriem?


  • 0

#80 OFFLINE   eidisss

eidisss

    Lietotājs

  • Biedrs
  • 32 ieraksti
  • Atrašanās vietaValka brīvdienās, Rīga darbadienās.

Izveidots 21 janvāris 2014 - 18:35

Es uztaisīju no aļņa gaļas, visi slavēja un ēda. :)) Proces interesants un galarezultāts arī. Esmu dzirdējis, ka no brieža sanākot vēl labāk kā no aļņa. 


  • 0

#81 OFFLINE   anapurkis

anapurkis

    Indulis

  • Biedrs+
  • 51 ieraksti
  • Atrašanās vietaM.Juglas aprinkis!

Izveidots 21 janvāris 2014 - 13:51

Ja meza galu novitina,diez kas sanaktu?Varbut ne gluzi meza galas zivene :) .Varbut ir jega kadu mazu gabalinu pameeginaat/ceru ka sieva uz ku-ku maju neaizsuutis pa ideju :D


  • 0

#82 OFFLINE   Bums

Bums

    Aivars

  • Super Moderators
  • 3 467 ieraksti
  • Atrašanās vietaJūrmala Usma

Labs cilvēks

Izveidots 21 janvāris 2014 - 13:46

 

Tev jau kā šefpavāram sanācis :D

A vai viņa ledusskapī izvītināsies? Biju iedomājies, ka jākarina kaut kur caurvējā, vai kā voblu. Vairāk gribētos tādu pasausu dabūt

 

Tad tev viņa man jādod Skapī Kaut gan vari droši jkarināt laukā uz balkona


  • 0

#83 OFFLINE   kotu

kotu

    Jauniņais

  • Biedrs
  • 17 ieraksti
  • Atrašanās vietaStende

Izveidots 21 janvāris 2014 - 11:18

mani jau arī interesē tas galarezultāts, pagaidīšu vēl, kas Jums tur sanāks un tad arī likšu vītināties :)


  • 0

#84 OFFLINE   Ivo

Ivo

    Ivo

  • Administrators
  • 2 326 ieraksti
  • Atrašanās vietaSalaspils lauki

Izveidots 21 janvāris 2014 - 09:47

Tev jau kā šefpavāram sanācis :D

A vai viņa ledusskapī izvītināsies? Biju iedomājies, ka jākarina kaut kur caurvējā, vai kā voblu. Vairāk gribētos tādu pasausu dabūt


  • 0

#85 OFFLINE   Sencis

Sencis

    Pīters

  • Tēmas admins
  • 332 ieraksti
  • Atrašanās vietaPreiļi, bieži Rušona ezera piekraste

Labs cilvēks

Izveidots 21 janvāris 2014 - 09:38

Drīz gaļu un zivis kūpināsim paslepus, krūmos un melnā naktī, vēlams, kad ārā migla  :D , kā krievu laikos tecināja dzimtenīti. Briseles komisāri skraidīs apkārt, ostīdami gaisu, vai tik kur nekūp  :D  :D  :D


  • 0

#86 OFFLINE   Bums

Bums

    Aivars

  • Super Moderators
  • 3 467 ieraksti
  • Atrašanās vietaJūrmala Usma

Labs cilvēks

Izveidots 21 janvāris 2014 - 09:07

SEnci tas ir par kūpināšanu tāpēc uz vītināšanas apstrādi būs jāspiež :D


  • 0

#87 OFFLINE   Sencis

Sencis

    Pīters

  • Tēmas admins
  • 332 ieraksti
  • Atrašanās vietaPreiļi, bieži Rušona ezera piekraste

Labs cilvēks

Izveidots 21 janvāris 2014 - 08:56

Hrenu jums puiši, a ne gaļas vītināšanu  :P :

 http://goo.gl/ZnSYUL

p.s. Šito laikam vajadzēja likt sadaļā "Domādams neizdomāsi"


  • 0

#88 OFFLINE   silpeiv

silpeiv

    Gunārs

  • Čata aktīvists
  • 620 ieraksti
  • Atrašanās vietaRiga-Vangaži

Izveidots 21 janvāris 2014 - 07:37

Es pagaidīšu kas Jums sanāks un tad ar mēģināšu :):)


  • 0

#89 OFFLINE   seedoo

seedoo

    Aivars

  • Biedrs+
  • 301 ieraksti
  • Atrašanās vietaLielvārde

Labs cilvēks

Izveidots 21 janvāris 2014 - 07:34

Admin, skaists, darbiņš, tikai man jau dienas4tras gatavojās:)) tad jau redzēs kas būs sanācis:))
  • 0

#90 OFFLINE   Bums

Bums

    Aivars

  • Super Moderators
  • 3 467 ieraksti
  • Atrašanās vietaJūrmala Usma

Labs cilvēks

Izveidots 20 janvāris 2014 - 22:42

Tev jau kā šefpavāram sanācis :D


  • 0





Vairāk ierakstu ar atslēgvārdiem: gaļas vītināšana, vītināšana, mājas gaļa, vītināta cūkgaļa, gaļas marinēšana

Brīva vieta reklāmai (pozīcija Nr.8)