Jump to content


Bilde

Gaļas vītināšana

gaļas vītināšana vītināšana mājas gaļa vītināta cūkgaļa gaļas marinēšana

  • Lai atbildētu ienāc saitā
104 atbildes šajā tēmā

#31 OFFLINE   Ivo

Ivo

    Ivo

  • Administrators
  • 2 340 ieraksti
  • Atrašanās vietaSalaspils lauki

Izveidots 05 decembris 2015 - 00:53

Sveiki!Ar ir doma šitādu uztaisīt,bet kā ir ja tajā veikala nopirktajā cūkgaļā ir kāda baktērija vai kas līdzīgs?Izcepjot tu viņu iznīcini,a šitā?

Riča, patin tēmu atpakaļ, te bija jau šī lieta aprunāta, bet ja neatrodi, tad krievu forumos daudz par to ir runāts!

Googles tentei iemet "сыровяленая свинина" 

Nosprādzis vēl neviens nav :) A bet garšīgi gana :)


  • 1

#32 OFFLINE   ALNIS07

ALNIS07

    Ričs

  • Biedrs+
  • 387 ieraksti
  • Atrašanās vietaGulbene

Izveidots 04 decembris 2015 - 14:01

Sveiki!Ar ir doma šitādu uztaisīt,bet kā ir ja tajā veikala nopirktajā cūkgaļā ir kāda baktērija vai kas līdzīgs?Izcepjot tu viņu iznīcini,a šitā?


  • 0

#33 OFFLINE   Ivo

Ivo

    Ivo

  • Administrators
  • 2 340 ieraksti
  • Atrašanās vietaSalaspils lauki

Izveidots 04 decembris 2015 - 13:05

ātri un smuki sanācis. :) Kur Tu vītināji - skapī vai ledusskapī?

Kambarī pie griestiem sakarināju :) apmēram 25 grādi


  • 0

#34 OFFLINE   daddy

daddy

    Juris

  • Biedrs
  • 109 ieraksti
  • Atrašanās vietaRīga

Labs cilvēks

Izveidots 04 decembris 2015 - 09:24

ātri un smuki sanācis. :) Kur Tu vītināji - skapī vai ledusskapī?


  • 0

#35 OFFLINE   Ivo

Ivo

    Ivo

  • Administrators
  • 2 340 ieraksti
  • Atrašanās vietaSalaspils lauki

Izveidots 03 decembris 2015 - 16:59

Sākam eksperimentus :)

  • Gaļa uz 4 diennaktīm zem sāls kažoka,
  • Tad uz divām diennaktīm marinādē, kā priekš kūpinātām vistām ar etiķa esenci,
  • ieberzēšanai: malts koriandrs, maltas lauru lapas, kajēnas pipari, melnie pipari, ķiploku pulveris, kumīns

attachicon.gif20151119_1530591.png

 

Par rezultātiem ziņošu!

Te arī rezultāts :) Sanāca super! Bildē trāpījās tāds speķaināks gabals. Drīz taps kāds liellops!

Pievienotais fails  20151203_164114.jpg   100,33K   5 reizes lejupielādēts


  • 5

#36 OFFLINE   daddy

daddy

    Juris

  • Biedrs
  • 109 ieraksti
  • Atrašanās vietaRīga

Labs cilvēks

Izveidots 26 novembris 2015 - 17:56

Paldies visiem par idejām!

 

Manējā gaļa šodien pārceļās uz marinādi :)


  • 1

#37 OFFLINE   Ivo

Ivo

    Ivo

  • Administrators
  • 2 340 ieraksti
  • Atrašanās vietaSalaspils lauki

Izveidots 19 novembris 2015 - 16:11

Sākam eksperimentus :)

  • Gaļa uz 4 diennaktīm zem sāls kažoka,
  • Tad uz divām diennaktīm marinādē, kā priekš kūpinātām vistām ar etiķa esenci,
  • ieberzēšanai: malts koriandrs, maltas lauru lapas, kajēnas pipari, melnie pipari, ķiploku pulveris, kumīns

Pievienotais fails  20151119_1530591.png   1,23MB   19 reizes lejupielādēts

 

Par rezultātiem ziņošu!


  • 0

#38 OFFLINE   gintsgg

gintsgg

    Rakstnieks

  • Tēmas admins
  • 845 ieraksti

Labs cilvēks

Izveidots 17 novembris 2015 - 17:11


  • 1

#39 OFFLINE   Ivo

Ivo

    Ivo

  • Administrators
  • 2 340 ieraksti
  • Atrašanās vietaSalaspils lauki

Izveidots 16 novembris 2015 - 19:11

 

 

Vai gaļai pēc ierīvēšanas ar garšvielām un ietīšanas cepampapīrā ir ok, ka cepampapiirs ir mitrs un izdalās šķidrums?

Šķidrumam vajadzēja visam iznākt zem sāls pa 3 dienām,, man vismaz nekas netecēja. Vakar iesālīju atkal!

 

Šķiet, ka iemesls bija liellopa gaļas nenosusināšana pēc izņemšanas no etiķa. 

Kādas ir jaunākās receptes un pagatavošanas veidi?

Mēnesi nespēju gaidīt, tāpēc garšvielas pie kaltēju ar cepeškrāsns palīdzību un pakāru virtuvē uz 12 dienām.

 

Es vienu porciju mēģināju uzveidot ar garoziņu, kā basturmai! Liku humīnu, sierāboliņu, bet manējiem nepatika. Tagad tik ar ieberzēšanu, malts koriandrs un maltas lauru lapas obligāti, pārējais jau pēc garšas un ožas :)

Padalies ar kādu fočeni ar, ja nebūs slinkums! Šo tēmu skatās ļoti daudzi, tik visi slinki, negrib neko ierakstīt :emoticon-0148-yes2:


  • 0

#40 OFFLINE   Iviaano

Iviaano

    Jauniņais

  • Biedrs
  • 6 ieraksti
  • Atrašanās vietate

Izveidots 16 novembris 2015 - 13:43

 

Vai gaļai pēc ierīvēšanas ar garšvielām un ietīšanas cepampapīrā ir ok, ka cepampapiirs ir mitrs un izdalās šķidrums?

Šķidrumam vajadzēja visam iznākt zem sāls pa 3 dienām,, man vismaz nekas netecēja. Vakar iesālīju atkal!

 

Šķiet, ka iemesls bija liellopa gaļas nenosusināšana pēc izņemšanas no etiķa. 

Kādas ir jaunākās receptes un pagatavošanas veidi?

Mēnesi nespēju gaidīt, tāpēc garšvielas pie kaltēju ar cepeškrāsns palīdzību un pakāru virtuvē uz 12 dienām.


  • 0

#41 OFFLINE   Ivo

Ivo

    Ivo

  • Administrators
  • 2 340 ieraksti
  • Atrašanās vietaSalaspils lauki

Izveidots 15 novembris 2015 - 15:48

Vai gaļai pēc ierīvēšanas ar garšvielām un ietīšanas cepampapīrā ir ok, ka cepampapiirs ir mitrs un izdalās šķidrums?

Šķidrumam vajadzēja visam iznākt zem sāls pa 3 dienām,, man vismaz nekas netecēja. Vakar iesālīju atkal!


  • 0

#42 OFFLINE   Iviaano

Iviaano

    Jauniņais

  • Biedrs
  • 6 ieraksti
  • Atrašanās vietate

Izveidots 15 novembris 2015 - 12:58

Vai gaļai pēc ierīvēšanas ar garšvielām un ietīšanas cepampapīrā ir ok, ka cepampapiirs ir mitrs un izdalās šķidrums?
  • 0

#43 OFFLINE   Ivo

Ivo

    Ivo

  • Administrators
  • 2 340 ieraksti
  • Atrašanās vietaSalaspils lauki

Izveidots 02 marts 2015 - 23:23

Manuprāt labs variants tiem kas dzīvo dzīvoklī

 


  • 0

#44 OFFLINE   skaards

skaards

    Jauniņais

  • Biedrs
  • 8 ieraksti
  • Atrašanās vietaRīga

Izveidots 21 aprīlis 2014 - 09:29

Sanāca, ka pa gandrīz divām nedēļām izvītinājās tā pat kā leduskapī pa 3 - 4 ned.  drīz arī jābūt no ebay ventilātoram uz saules batariju  tad varētu būt ātrāk - tagad uz gaisa pašplūsmu tur vis ventilējas.


  • 0

#45 OFFLINE   Ivo

Ivo

    Ivo

  • Administrators
  • 2 340 ieraksti
  • Atrašanās vietaSalaspils lauki

Izveidots 16 aprīlis 2014 - 03:12

Re arī mans mistrojums [par skapja tēmu]

attachicon.gifCAM00040.jpg  [attachment=1890:CAM00043.jpg

 

un 2. procija vītināšanai - daļa paprikas ķiploku garšvielu maisijumā, daļa kaltētu tomātu.

attachicon.gifCAM00039.jpg

Cik tad ilgs laiks pagāja vītinot šādā skapī?


  • 0

#46 OFFLINE   skaards

skaards

    Jauniņais

  • Biedrs
  • 8 ieraksti
  • Atrašanās vietaRīga

Izveidots 03 aprīlis 2014 - 23:16

 


Nafig tajā skapī gaļa ir papīrā?
Papīrā netiek klāt putekļi un papīrs jau arī elpo

 

baigi, negribu strīdēties, bet piem man skapī galos ir marle salocīta un tie putekli kas tiek cauri ir nenozīmīgi, tas pats man liekas kad stāv leduskapī.


  • 0

#47 OFFLINE   zidans

zidans

    Jauniņais

  • Biedrs
  • 2 ieraksti
  • Atrašanās vietaNīca

Izveidots 03 aprīlis 2014 - 15:51

Paldies


  • 0

#48 OFFLINE   Ivo

Ivo

    Ivo

  • Administrators
  • 2 340 ieraksti
  • Atrašanās vietaSalaspils lauki

Izveidots 03 aprīlis 2014 - 15:40


Nafig tajā skapī gaļa ir papīrā?
Papīrā netiek klāt putekļi un papīrs jau arī elpo
  • 0

#49 OFFLINE   skaards

skaards

    Jauniņais

  • Biedrs
  • 8 ieraksti
  • Atrašanās vietaRīga

Izveidots 03 aprīlis 2014 - 15:18

zidans

var meiģināt ar mīlestību tās garšvielas noturēt vietā, bet cik zinu pārtikas paīrs ir efektīvāks.


  • 0

#50 OFFLINE   zidans

zidans

    Jauniņais

  • Biedrs
  • 2 ieraksti
  • Atrašanās vietaNīca

Izveidots 02 aprīlis 2014 - 17:41

Nafig tajā skapī gaļa ir papīrā? Var taču tikai garšvielās.


  • 0

#51 OFFLINE   VERINO

VERINO

    Jauniņais

  • Biedrs
  • 24 ieraksti
  • Atrašanās vietaDaugavas krasts

Izveidots 02 aprīlis 2014 - 11:50

Lai arī sākumā uz gaļas un jo īpaši meža kustoņu vītināšanu skatījos visai šķībi, nu jau vairākus gadus pats taisu basturm veidīgos vītinājumus no buka miesas. Vītināto desu taisīšana gan vēl tikai plānos, kaut parastās, kūpinātās, taisu jau labu laiku.

 

http://hunters.lv/la....php?f=38&t=359


  • 0

#52 OFFLINE   skaards

skaards

    Jauniņais

  • Biedrs
  • 8 ieraksti
  • Atrašanās vietaRīga

Izveidots 01 aprīlis 2014 - 21:29

Re arī mans mistrojums [par skapja tēmu]

Pievienotais fails  CAM00040.jpg   51,86K   69 reizes lejupielādēts  Pievienotais fails  CAM00043.jpg   52,13K   5 reizes lejupielādēts

 

un 2. procija vītināšanai - daļa paprikas ķiploku garšvielu maisijumā, daļa kaltētu tomātu.

 

 

 

Pievienots(ie) fails(i)


  • 3

#53 OFFLINE   skaards

skaards

    Jauniņais

  • Biedrs
  • 8 ieraksti
  • Atrašanās vietaRīga

Izveidots 31 marts 2014 - 20:40

skatoties kāda žāvētava, piem man ir no 2 mucām tur caruvēja nav, un otra vecā ir  zemes līmenī tur vairāk žurkas  un kukaiņi dabūs gaļu.


  • 0

#54 OFFLINE   faaters

faaters

    Jauniņais

  • Biedrs
  • 12 ieraksti
  • Atrašanās vietavisur

Izveidots 31 marts 2014 - 20:16

Var būt vītināšanas skapja vietā  žāvētavu var izmantot,tur tak caurvēju varētu kaut kā izdomāt?


  • 0

#55 OFFLINE   skaards

skaards

    Jauniņais

  • Biedrs
  • 8 ieraksti
  • Atrašanās vietaRīga

Izveidots 31 marts 2014 - 19:14

sakarā ar to, ka pirmais meiģinājums bija veiksmīgs, otram piegāju nopietnāk.  Skapi arī vītināšanai uztaisju, vienīgais  piespiedu ventilācija būs vēlāk kad no ebay atnāks ventilātors uz saules batariju.

 

P.s. bildes vēlāk tagad nesanāk pievienot.


  • 0

#56 OFFLINE   Ivo

Ivo

    Ivo

  • Administrators
  • 2 340 ieraksti
  • Atrašanās vietaSalaspils lauki

Izveidots 25 marts 2014 - 21:05

Stūlbs jautājums

Gaļa pirkta IKI pirms 3 mēnešiem....saldētavā stāvējusi.....derēs pēc atkausēšanas :(

Vari pat neatkausēt, berzē uzreiz ar sāli, kā receptēs


  • 0

#57 OFFLINE   Jonis

Jonis

    Copes Guru

  • Biedrs
  • 420 ieraksti
  • Atrašanās vietaValmiera, Baloži (Ķekavas novads)

Izveidots 25 marts 2014 - 21:02

Stūlbs jautājums

Gaļa pirkta IKI pirms 3 mēnešiem....saldētavā stāvējusi.....derēs pēc atkausēšanas :(


  • 0

#58 OFFLINE   Ivo

Ivo

    Ivo

  • Administrators
  • 2 340 ieraksti
  • Atrašanās vietaSalaspils lauki

Izveidots 25 marts 2014 - 20:46

Es tiko atbraucu no darba, protams vēl neēdis, un netīšām atveru šo sadaļu.

Rezultātā siekala līdz grīdai :laduh:

 

Rīt janopērk gaļa un jāuzšmorē šis burvīgais gardums :thumbup1:

 

 

 

Jautājums par trauku?Obligāti ir jābū gaļas gabala izmērā? Jeb var likt iekšā kādā bļodā vai katliņā?Tas ko maina?

Ja nosegsi ar sāli, tad jau laikam vienalga, kaut vai veļas grāpī )


  • 0

#59 OFFLINE   kotu

kotu

    Jauniņais

  • Biedrs
  • 17 ieraksti
  • Atrašanās vietaStende

Izveidots 25 marts 2014 - 19:56

Trauka izmērs maina tikai to, ja marinēsi vanna, vajadzēs taisīt daudz marinādi, savādāk jau nekāda starpība :)


  • 0

#60 OFFLINE   Valters

Valters

    Super dalībnieks

  • Biedrs+
  • 101 ieraksti
  • Atrašanās vietaJelgava

Izveidots 25 marts 2014 - 18:42

Es tiko atbraucu no darba, protams vēl neēdis, un netīšām atveru šo sadaļu.

Rezultātā siekala līdz grīdai :laduh:

 

Rīt janopērk gaļa un jāuzšmorē šis burvīgais gardums :thumbup1:

 

 

 

Jautājums par trauku?Obligāti ir jābū gaļas gabala izmērā? Jeb var likt iekšā kādā bļodā vai katliņā?Tas ko maina?


  • 0





Vairāk ierakstu ar atslēgvārdiem: gaļas vītināšana, vītināšana, mājas gaļa, vītināta cūkgaļa, gaļas marinēšana

Brīva vieta reklāmai (pozīcija Nr.8)