Jump to content


- - - - -

Zivju kotletes

zivis recepte kotletes raudas

  • Lai atbildētu ienāc saitā
17 atbildes šajā tēmā

#1 OFFLINE   snipiens

snipiens

    Aigars

  • Biedrs+
  • 2 138 ieraksti
  • Atrašanās vietaBabītes novads

Izveidots 12 februāris 2015 - 22:46

 

Varbūt kāds var padalīties ar līdakas kotlešu recepti? :)

Silpeivam zivis...viņš recepti ;) :174: :) ,bet tā es piemēram pa prastomu taisu.Samaļ zivi...olas,izmērcēta baltmaize,garšvielas,sīpoli,ķiploki,sāls,pipari un uz pannas virsū! :emoticon-0148-yes2: Gan jau kādam ir savi spešelī knifi !

 

Nu jau droši ka par vēlu :) ,bet aizmirsu piebilst...pufīgumam lieku vēl skābo krējumu un pirms taisīt-viļāt kotletes samērcēju rokas ūdenī...divas uztaisu...atkal samērcēju,tad nelīp pie rokām masa!


  • 0

#2 OFFLINE   Andzus

Andzus

    Andža

  • Biedrs+
  • 1 218 ieraksti
  • Atrašanās vietaAlūksne

Izveidots 12 februāris 2015 - 17:30

Paldies par padomiem :)


  • 0

#3 OFFLINE   eduks

eduks

    Copes Guru

  • Biedrs+
  • 262 ieraksti

Izveidots 12 februāris 2015 - 12:58

Mēs atkal apcepjam sīpolus, burkānus -un piemaļ klāt masai (iztiekam bez tradicionālā speķa)garša labu labā , pat sīkie kas uz zivīm šķībi skatās stumj iekšā :)

Ar sīpolus ar burkāniem lietoju, bet vnk kopā veselas kotletes ar tiem (saceptiem) sautē...


  • 0

#4 OFFLINE   uldeens

uldeens

    Sigulda

  • Biedrs
  • 89 ieraksti
  • Atrašanās vietaSigulda

Izveidots 12 februāris 2015 - 12:50

Mēs atkal apcepjam sīpolus, burkānus -un piemaļ klāt masai (iztiekam bez tradicionālā speķa)garša labu labā , pat sīkie kas uz zivīm šķībi skatās stumj iekšā:)


  • 3

#5 OFFLINE   Zivnieks

Zivnieks

    Arvis

  • Biedrs
  • 73 ieraksti

Izveidots 12 februāris 2015 - 10:38

Es kotlešiem lieku klāt žāvētu speķīti, tas iedod patīkamu dūmiņa aromu un garšu. Tas vismaz man tā patīkās...

Un vispār labākās kotletes ir no zandarta :)


  • 4

#6 OFFLINE   eduks

eduks

    Copes Guru

  • Biedrs+
  • 262 ieraksti

Izveidots 12 februāris 2015 - 08:24

Tātad, nepabeidzu par februāri :) ... Tieši šajā mēnesī lomā mēdz būt daudz sporta ašuku (50-60gramīgi). Tīrās tāda izmēra Rāznas ašuks ekselenti - nezinu vai pat par raudu grūtāk. Zvīņas nost, spuras nost (izņemot astes spuru un uz muguras to, kas aiz asās). Spuras raujam ārā ar visām to pamatnēm, citādi jēgas būs maz... Kad piešaujas nekā sarežģītāka kā citu zivju sagatavošanā malšanai. Maļot klāt pārsimts grami speķa (zivju kotlešu klasika), sīpoli, ķiploki,batons, utt. Pirmo reizi maļu ar rupjo (klasisko) sietiņu, otro jau ar smalko zivju. Pēc katras malšanas reizes visu, kas pirms sietiņa iztīru. Pie malšanas vēl lieku klāt 2-3 vidēja izmēra kartupeļus. Pēc malšanas iet klāt sāls, garšvielas, pipari. Uz bļodu farša pievienoju 2-3 ēdamkarotes mannas putraimu (no tā kotletes būs pufīgākas). Visu massu kārtīgi samaisu un ļauju 30-40 minūtes pastāvēt. Cepjot viss kā parasti. Masa sanāk biku palipīga, tāpēc kotletes apviļāju rīvmaizē. Pateicoties rīvmaizei kotletei veidojas forša, brūngana garoziņa un kotletes iekšpuse līdz ar to būs maigāka. Sanāk sava veida zivju pirkstiņi :) ...

Vakar kā reiz taisīju kārtējo kotlešu porciju un vakariņās pievicojos. Process pailgs, bet kad pagaršo sava darba augļus - tas viss aizmirstas! :)


  • 4

#7 OFFLINE   zivgarnis

zivgarnis

    Žurnālists

  • Biedrs+
  • 576 ieraksti

Izveidots 12 februāris 2015 - 06:08

Visvairāk man riebjās ja ēdot kotletes zobos ieķerās kāds skimsīts no mugurkaula asakas. Arī aukstas negaršo jo jūtama specifiska smarža (tāda kā jēluma). Tāpēc es daru savādāk! Bija laika posms, kad ziemā tika ķerti plakanie un ar tiem nebija īsti ko darīt. Vienīgi vobla vai kotletes. Mana recepte ir bišku čakarīgāka bet ir tā vērta:

 

Notīru breksītes un noskaloju. Tad liemeņus lieku katlā, ieleju maz ūdens lai tikai nosedz zivis. Nedaudz sāli, bagātīgi piparus, sīpolgalvu un lauru lapas. Tad vāru 6-8 minūtes un vaktēju kad sāk atdalīties gaļa no kauliem (asakām). To var pārbaudīt vārīšanas procesā. Nokāšu un atdzesēju. Tad lieku katru zivi uz galda un ar dakšiņu smuki atdalu gaļu no asakām. Baigi ātri tas darās kad piešaujās. Paliek skelets tīrs. spuras ar metu ārā. Gatavais produkts ir tīra gaļa 9iekšā paliek "čūsku mēlītes" jeb tā saucamās stakļasakas. Gaļu samaļu. Tālāk kā pārējām zivju kotletēm. Pie otreizējās malšanas sīpols, kaudze ķiploku, nedaudz speķa,utt. Gatavoju massu. Veidoju plācenīšu un cepu. Vienīgās kotletes, kuras ir garšīgas arī aukstas! Labu apetīti! 


  • 3

#8 OFFLINE   Ivo

Ivo

    Ivo

  • Administrators
  • 2 285 ieraksti
  • Atrašanās vietaSalaspils lauki

Izveidots 11 februāris 2015 - 21:40

 

Varbūt kāds var padalīties ar līdakas kotlešu recepti? :)

Silpeivam zivis...viņš recepti ;) :174: :) ,bet tā es piemēram pa prastomu taisu.Samaļ zivi...olas,izmērcēta baltmaize,garšvielas,sīpoli,ķiploki,sāls,pipari un uz pannas virsū! :emoticon-0148-yes2: Gan jau kādam ir savi spešelī knifi !

 

Es maļu klat vēl kādus 200gr speķi uz kg masas. Vēl ir knifs, maļu ar notrulinātu gaļasmašīnas nazi 2-3 reizes, pēc katras reizes jauc mašīnu un tīri, jo asaciņas, kas nesamaļās paliek pirms nazīša. Tas pats ar vimbām


  • 0

#9 OFFLINE   snipiens

snipiens

    Aigars

  • Biedrs+
  • 2 138 ieraksti
  • Atrašanās vietaBabītes novads

Izveidots 11 februāris 2015 - 21:33

Varbūt kāds var padalīties ar līdakas kotlešu recepti? :)

Silpeivam zivis...viņš recepti ;) :174: :) ,bet tā es piemēram pa prastomu taisu.Samaļ zivi...olas,izmērcēta baltmaize,garšvielas,sīpoli,ķiploki,sāls,pipari un uz pannas virsū! :emoticon-0148-yes2: Gan jau kādam ir savi spešelī knifi !


  • 1

#10 OFFLINE   eduks

eduks

    Copes Guru

  • Biedrs+
  • 262 ieraksti

Izveidots 11 februāris 2015 - 19:12

Varbūt kāds var padalīties ar līdakas kotlešu recepti? :)

Man februāris ir tieši zivju kotlešu laiks  - bet nu dodu priekšroku nevis līdakai, bet sporta ašukiem. Brangas kotletes sanāk, manuprāt :)  ...


  • 0

#11 OFFLINE   Andzus

Andzus

    Andža

  • Biedrs+
  • 1 218 ieraksti
  • Atrašanās vietaAlūksne

Izveidots 11 februāris 2015 - 18:17

Varbūt kāds var padalīties ar līdakas kotlešu recepti? :)


  • 0

#12 OFFLINE   snipiens

snipiens

    Aigars

  • Biedrs+
  • 2 138 ieraksti
  • Atrašanās vietaBabītes novads

Izveidots 08 janvāris 2014 - 09:26

ZIVJU TEFTEĻI TOMĀTU MĒRCĒ

 

 

 

[font="verdana;"]Nepieciešams - 500 gr baltās zivs filejas, 1 ola, daži zaļie sīpollociņi, 4 ēdamkarotes sasmalcinātu pētersīļu, 4 ēdamkarotes sasmalcinātas kinzas, 0,75 glāzes maizes drupaču, šķipsniņa safrāna[/font]

[font="verdana;"]Mērcei - 4 tomāti, 1 sīpols, 2 ķiploka daiviņas, 0,25 glāzes olīveļļas, 1 tējkarote paprikas, 1 tējkarote cukura, 0,5 tējkarotes zira, 0,5 tējkarotes hariss (burkānu un garšvielu maisījums), 0,25 tējkarotes kaijenas pipara[/font]

1. Safrānu aplej ar 4 tējkarotēm silta ūdens.
2. Zivi sagriež gabalos un samaļ virtuves kombainā kopā ar olu, safrānu, zaļumiem, sāli, pipariem un maizes drupačām - izveidojas viendabīga, pastai līdzīga masa.
3. Ar mitrām rokām sagatavo nelielus teftelīšus, uzliek tos uz pannas un ieliek ledusskapī.
4. Sagatavojam tomātu mērci - tomātus nomizo (iepriekš jāaplej ar karstu ūdeni), izņem sēkklas un sagriež palielos gabalos; katlā olīveļļā apcep sīki sagrieztus sīpolus, tad pievieno saspiestu ķiploku, tad pievieno garšvielas un visu pacep 30 sekundes; pēc tam pieliek tomātus, pielej 1 glāzi ūdens un ļauj sutināties 15 minūtes.
5. Sagatavotajā mērcē liek teftelīšus, mazliet pakustina katlu (lai visi tefteļi saskaras ar mērci) un uz ļoti lēnas uguns sutina apmēram 15 minūtes.
6. Tefteļi ir ļoti garšīgi ar maizi vai kus-kus.

Nu baigā amma...un vēl kus-kus...siekala līdz zemei!!! :)


  • 0

#13 OFFLINE   Bums

Bums

    Aivars

  • Super Moderators
  • 3 387 ieraksti
  • Atrašanās vietaJūrmala Usma

Labs cilvēks

Izveidots 08 janvāris 2014 - 09:16

ZIVJU TEFTEĻI TOMĀTU MĒRCĒ

 

 

 

Nepieciešams - 500 gr baltās zivs filejas, 1 ola, daži zaļie sīpollociņi, 4 ēdamkarotes sasmalcinātu pētersīļu, 4 ēdamkarotes sasmalcinātas kinzas, 0,75 glāzes maizes drupaču, šķipsniņa safrāna

Mērcei - 4 tomāti, 1 sīpols, 2 ķiploka daiviņas, 0,25 glāzes olīveļļas, 1 tējkarote paprikas, 1 tējkarote cukura, 0,5 tējkarotes zira, 0,5 tējkarotes hariss (burkānu un garšvielu maisījums), 0,25 tējkarotes kaijenas pipara

1. Safrānu aplej ar 4 tējkarotēm silta ūdens.
2. Zivi sagriež gabalos un samaļ virtuves kombainā kopā ar olu, safrānu, zaļumiem, sāli, pipariem un maizes drupačām - izveidojas viendabīga, pastai līdzīga masa.
3. Ar mitrām rokām sagatavo nelielus teftelīšus, uzliek tos uz pannas un ieliek ledusskapī.
4. Sagatavojam tomātu mērci - tomātus nomizo (iepriekš jāaplej ar karstu ūdeni), izņem sēkklas un sagriež palielos gabalos; katlā olīveļļā apcep sīki sagrieztus sīpolus, tad pievieno saspiestu ķiploku, tad pievieno garšvielas un visu pacep 30 sekundes; pēc tam pieliek tomātus, pielej 1 glāzi ūdens un ļauj sutināties 15 minūtes.
5. Sagatavotajā mērcē liek teftelīšus, mazliet pakustina katlu (lai visi tefteļi saskaras ar mērci) un uz ļoti lēnas uguns sutina apmēram 15 minūtes.
6. Tefteļi ir ļoti garšīgi ar maizi vai kus-kus.


  • 3

#14 OFFLINE   snipiens

snipiens

    Aigars

  • Biedrs+
  • 2 138 ieraksti
  • Atrašanās vietaBabītes novads

Izveidots 07 janvāris 2014 - 11:06

Man vieglāk:)...ja savelkas lērumā,tad es izgriežu filejas,kuras pārvēršu kotletēs...a pārējo kaķiem un kaimiņa vistām,kamēr nav žoga:).Sanāk ,,bezathodnoje proizvodstva":),un visiem labi!:)Es kotletes taisu, tikai no zivs,olām,maizes,garšvielām,sīpoliem,ķiplokiem,nedaudz krējuma (pufīgumam) un arī pa pirmo zorti!:)Ā...es zivis samaļu kotlešu masā iekš virtuves kombaina,ar tiem asajiem nažiem.


  • 1

#15 OFFLINE   Zenits

Zenits

    Ivars

  • Biedrs+
  • 89 ieraksti
  • Atrašanās vietaSmiltene

Izveidots 07 janvāris 2014 - 10:40

Es ar Peipusa raudas taisu kotletes, visu daru kaa Peipusnieks, lai mazak justu asakas, 2vas vai 3x izmalu ar galasmasinu, saakumaa ar rupjaku, begas ar smalkaku sietu! :)


  • 0

#16 OFFLINE   jenots13

jenots13

    Lietotājs

  • Biedrs
  • 67 ieraksti
  • Atrašanās vietaRūjiena

Izveidots 06 janvāris 2014 - 23:03

Es taisu tā pat kā Peipusnieks,bet pirms malšanas iemet verdošā ūdenī uz pāris minutēm un pēc tam izņem galveno asaku.Darba daudz,bet man tā labāk kaut kā garšo,nav tik daudz tie mazo asaku skrimšļi.Viņus jau baigi nejūt,bet esmu pamēginājis gan tā, gan tā un palieku pie tā ka asaku jāizņem :)

Vēl jau raudas var apcept un ar etiķa marinādi un sīpoliem uz nakti ledusskapī un pa pirmo  :P


  • 1

#17 OFFLINE   Ediitis

Ediitis

    Jauniņais

  • Biedrs
  • 9 ieraksti

Labs cilvēks

Izveidots 06 janvāris 2014 - 22:40

Man viens vecs makšķernieks ieteica speķa vietā likt biezpienu ~ 200g uz 1kg zivs! :rolleyes:

Ilgi neriskēju, bet beigās pamēģināju- godīgi sakot kotletes maigākas, sulīgākas ar dabīgāku zivtiņas garšu! :)

Garšvielas protams klāt katrs pēc saviem uzskatiem.


  • 0

#18 Viesis_Peipusnieks_*

Viesis_Peipusnieks_*
  • Viesis

Izveidots 05 janvāris 2014 - 22:02

Raudu kotletes

 

Jau vairākus gadus CL forumā man uzdod jautājumos - ko es ar tām raudām daru. Cik dzird, tad pamatā visi vītina, proti, gatavā tā saukto "voblu".

 

Tad nu tā...

 

Raudas notīru - zvīņas, galvas, spuras, astes, iekšas nost. Viss tiek rūpīgi noskalots. Kā redzat, paliek tādi mazi "kautķermenīši".

Pievienotais fails  25032012057.jpg   219,54K   4 reizes lejupielādēts

Vēl kotletēm vajadzīgs žāvēts speķis. Es parasti izmantoju lētāko, kas veikalā dabūjam - kaut kādu žāvēto vaidziņu vai pavēderi. Speķi vajag apmēram 1/4 daļu no zivju masas.

Pievienotais fails  25032012058.jpg   160,49K   1 reizes lejupielādēts

Tad to visu gaļas mašīnā iekšā. Vienīgā problēma, kas ir šājā brīdī - spriežas asakas. Man ir kaut kāda Bomann mašīna - 10 normāla izmēra raudas var samalt, tad jāskrūvē vaļā un jātīra, bet to var pārdzīvot.

Pievienotais fails  25032012056.jpg   176,97K   2 reizes lejupielādēts

Rezultātā iegūstam vienmērīgu kotlešu masu, kuram pievieno sāli, piparus, ķiplokus, miltus, olas u.c. lietas kā jau parastām kotletēm. Vienīgi ķiplokus gan liekam vairāk nekā gaļas kotletēm.

Pievienotais fails  25032012059.jpg   183,08K   1 reizes lejupielādēts

Tad nu to visu uz karstas pannas eļļā. Rezultāts zemāk bildē.

Pievienotais fails  31032012063.jpg   231,46K   1 reizes lejupielādēts

 

Vienīgā nelaime - garšu un smaržu nevaru Jums uzrakstīt, tā jāiztēlojas katram pašam B) . Labu apetīti!


  • 5







Vairāk ierakstu ar atslēgvārdiem: zivis, recepte, kotletes, raudas

Brīva vieta reklāmai (pozīcija Nr.8)