Jump to content


Bilde

  • Lai atbildētu ienāc saitā
109 atbildes šajā tēmā

#1 OFFLINE   and1c

and1c

    Jauniņais

  • Biedrs
  • 3 ieraksti

Izveidots 24 aprīlis 2018 - 20:22

Ja ir interese var privāti nosūtīt bildes un izmērus.Ir no ķieģeļiem mūrēta apakša un augša no koka.Uz doto brīdi iekšā 3gb 800x870 režģi bet ja žāvē tikai tikai zivis(jo tās plānākas kā cūciņa vai vistiņa) ir iespēja ielikt pat 5gb.


  • 1

#2 OFFLINE   snipiens

snipiens

    Aigars

  • Biedrs+
  • 1 977 ieraksti
  • Atrašanās vietaBabītes novads

Izveidots 23 aprīlis 2018 - 21:16

Te var pasmelties visādas idejas .(

Stroyrom. ru )

 


  • 2

#3 OFFLINE   Bebrs

Bebrs

    Rakstnieks

  • Biedrs+
  • 777 ieraksti

Izveidots 23 aprīlis 2018 - 19:55

Vienlaicīga kūpināšana loģiski neko nedod, zivij, gaļai, desai savi grādi un ilgums, pat nav domas bijis to darīt. Un dažas vimbas kūpināt nav jēga čakarēties, pārvietojamā man nav aktuāli, tāpat kā malka - 50 m no mājas mežs. štuks ir līdzīgu kā cops 67 bet apjomīgāku. Pagaidām nevaru izštukot  attiecību izmēriem kūpinātava/kurtuves eja/kurtuve. UN kur labāk šīberi likt - cik tālu no kūpinātavas


  • 0

#4 OFFLINE   daddy

daddy

    Juris

  • Biedrs
  • 93 ieraksti
  • Atrašanās vietaRīga

Labs cilvēks

Izveidots 23 aprīlis 2018 - 19:29

Esmu nobriedis jaunai kūpinātavai ar sekojošām prasībām - iekšā iet vismaz 24 vimbas :D, varētu būt ka 3-4 plaukti, lai var nokūpināt arī vistiņu, arī gaļiņu, arī desiņu.Lai ir ir betonēta, mūrēta apakša un mūrēta kurtuves eja, tā lai mitrums pēc iespējas netiek klāt, noteikti lai var regulēt temperatūru ar šīberi(desām nepieciešama nemainīga temperatūra), nu kaut kā tā. Interesē izmēri un tamlīdzīgas lietas. Vecā kūpinātava savu nokalpojusi jo sakarā ar dīķa izrakšanu kurtuve ir zemāk par dīķa valni un līdz ar to katreiz jāmocās izdabūt mitrumu ārā. Buma muca par mazu, vajag lielākus apgriezienus :)

 

Figeju... manējā (200L muca) iet iekšā 7-8 vimbas...pa nedēļu knapi var noēst... Tev jāmeklē kaut kas rūpniecisks... no pieredzes vienlaicīga kūpināšana (zivtiņu, vistiņu, gaļiņu, desiņu) ne pie kā laba nenoved... ja zivi, tad zivi, ja desu tad desu...


  • 0

#5 OFFLINE   siluro

siluro

    Lietotājs

  • Biedrs
  • 42 ieraksti

Labs cilvēks

Izveidots 23 aprīlis 2018 - 17:56

Esmu nobriedis jaunai kūpinātavai ar sekojošām prasībām - iekšā iet vismaz 24 vimbas :D, varētu būt ka 3-4 plaukti, lai var nokūpināt arī vistiņu, arī gaļiņu, arī desiņu.Lai ir ir betonēta, mūrēta apakša un mūrēta kurtuves eja, tā lai mitrums pēc iespējas netiek klāt, noteikti lai var regulēt temperatūru ar šīberi(desām nepieciešama nemainīga temperatūra), nu kaut kā tā. Interesē izmēri un tamlīdzīgas lietas. Vecā kūpinātava savu nokalpojusi jo sakarā ar dīķa izrakšanu kurtuve ir zemāk par dīķa valni un līdz ar to katreiz jāmocās izdabūt mitrumu ārā. Buma muca par mazu, vajag lielākus apgriezienus :)

Iesaku Abas LV 200 litrīgo. Perfekta kvalitāte, malkas patēriņš vnk. smieklīgi mazs, elementāra temperatūras regulēšana. Salīdzinoši viegli pārvietojama.

Nu bet tās ir tikai manas domas.


  • 1

#6 OFFLINE   Bebrs

Bebrs

    Rakstnieks

  • Biedrs+
  • 777 ieraksti

Izveidots 23 aprīlis 2018 - 16:24

Esmu nobriedis jaunai kūpinātavai ar sekojošām prasībām - iekšā iet vismaz 24 vimbas :D, varētu būt ka 3-4 plaukti, lai var nokūpināt arī vistiņu, arī gaļiņu, arī desiņu.Lai ir ir betonēta, mūrēta apakša un mūrēta kurtuves eja, tā lai mitrums pēc iespējas netiek klāt, noteikti lai var regulēt temperatūru ar šīberi(desām nepieciešama nemainīga temperatūra), nu kaut kā tā. Interesē izmēri un tamlīdzīgas lietas. Vecā kūpinātava savu nokalpojusi jo sakarā ar dīķa izrakšanu kurtuve ir zemāk par dīķa valni un līdz ar to katreiz jāmocās izdabūt mitrumu ārā. Buma muca par mazu, vajag lielākus apgriezienus :)


  • 0

#7 OFFLINE   Bebrs

Bebrs

    Rakstnieks

  • Biedrs+
  • 777 ieraksti

Izveidots 11 janvāris 2018 - 21:37

šis slapjais rudenis pierādija vienu lietu - mūrētā, zemē ieraktā kūpinātava tādā laikā neder. Vimbas jau nokūpinājās, bet, pirms iekšā likšanas kaut izkūru 3 ķerras ar malku, 100% visu mitrumu tāpat ārā nevarēja dabūt. Jariktē būs Buma muca, lai mitrā laikā ir ar ko kūpināt.


  • 1

#8 OFFLINE   cops67

cops67

    Ilmars

  • Biedrs
  • 23 ieraksti
  • Atrašanās vietaLielvārde

Izveidots 22 augusts 2017 - 14:35

Visi kaut ko taisa un kūpina, nu tad es arī saņēmos un šo to uztaisīju. Kaut kas jau sanāca :bbq:

Pievienots(ie) fails(i)

  • Pievienotais fails  KIMG4.jpg   212,2K   13 reizes lejupielādēts
  • Pievienotais fails  KIMG6.jpg   213,1K   8 reizes lejupielādēts
  • Pievienotais fails  KIMG7.jpg   298,67K   7 reizes lejupielādēts
  • Pievienotais fails  KIMG9.jpg   159,9K   8 reizes lejupielādēts
  • Pievienotais fails  KIMG10.jpg   142,37K   6 reizes lejupielādēts
  • Pievienotais fails  KIMG11.jpg   418,82K   8 reizes lejupielādēts
  • Pievienotais fails  KIMG12.jpg   193,78K   8 reizes lejupielādēts

  • 9

#9 OFFLINE   Bums

Bums

    Aivars

  • Super Moderators
  • 3 219 ieraksti
  • Atrašanās vietaJūrmala Usma

Labs cilvēks

Izveidots 17 augusts 2017 - 19:58

Pārbaudīju jauno dūmģenerātoru Kūpimāts ar ķirša skaidu Dūms viegls nepiesātināts 25 grādi 12 stundas Sālīts uz sauso 

Pievienotais fails  20170816_1823381.jpg   81,95K   9 reizes lejupielādēts


  • 4

#10 OFFLINE   Bums

Bums

    Aivars

  • Super Moderators
  • 3 219 ieraksti
  • Atrašanās vietaJūrmala Usma

Labs cilvēks

Izveidots 25 jūnijs 2017 - 19:52

Mazsālītā -ļoti garšīgi pats pārbaudīju


  • 2

#11 OFFLINE   Bums

Bums

    Aivars

  • Super Moderators
  • 3 219 ieraksti
  • Atrašanās vietaJūrmala Usma

Labs cilvēks

Izveidots 25 jūnijs 2017 - 19:49

Aukstā


  • 0

#12 OFFLINE   Bums

Bums

    Aivars

  • Super Moderators
  • 3 219 ieraksti
  • Atrašanās vietaJūrmala Usma

Labs cilvēks

Izveidots 25 jūnijs 2017 - 19:46

Karstā


  • 0

#13 OFFLINE   arnix333

arnix333

    Arnis

  • Biedrs
  • 108 ieraksti
  • Atrašanās vietaRēzekne

Izveidots 25 jūnijs 2017 - 16:53

Bum! Tev mož ir skumbrijas marinēšanas recepte kūpināšanai?  ja kādam ir, padalaties. :45:


  • 0

#14 OFFLINE   Bums

Bums

    Aivars

  • Super Moderators
  • 3 219 ieraksti
  • Atrašanās vietaJūrmala Usma

Labs cilvēks

Izveidots 18 jūnijs 2017 - 21:17

Pašlaik Slokā labi kūpina Ielīgo Jāņus ..... :)

Pievienotais fails  3c0c7154-6a7e-48c6-b479-953240b65d52.jpg   76,4K   7 reizes lejupielādēts

Pievienotais fails  8a7117c6-4a27-4532-b61c-c33320b79c32.jpg   84,39K   3 reizes lejupielādēts

Pievienotais fails  d476be7b-4aef-4f6e-83a9-f3ad33d27ad2.jpg   63,99K   3 reizes lejupielādēts

Pievienotais fails  4eeadf74-90ab-4774-bee6-b6b4e5899973.jpg   138,77K   4 reizes lejupielādēts


  • 0

#15 OFFLINE   Ivo

Ivo

    Ivo

  • Administrators
  • 2 217 ieraksti
  • Atrašanās vietaSalaspils lauki

Izveidots 18 jūnijs 2017 - 12:04

KĀ IZVĒLĒTIES ATBILSTOŠU MALKU kūpināšanai

Pievienotais fails  alkšņa malka.jpg   212,27K   2 reizes lejupielādēts

 

Alksnis. Visbiežāk kūpināšanai izmanto alkšņa malku, un ne velti – tā piedod gaļai patīkami saldenu dūmu piegaršu. Ar alkšņa malku ir ieteicams kūpināt zivis, it īpaši lasi, kā arī cūkgaļu un putnu gaļu

 

Ābele. Ābeles malka kūpinājumiem piešķirs izsmalcināti saldenu garšu un augļu aromātu. Tā lieliski derēs cūkgaļas, šķiņķa, liellopa, medījumu, jēra un zivju kūpināšanai. Ņem vērā, ka kūpinājumi no ābeles malka kļūst tumši brūni.

 

Kļava. Ar kļavas malku kūpinātiem izstrādājumiem piemīt vidēji salda dūmu piegarša – šī koka malka derēs putnu gaļai, sieram un pat dārzeņiem.

 

Ozols. Uz ozola malkas kūpinātai gaļai piemīt ievērojami spēcīgāka dūmu piegarša nekā ābeles un alkšņa malkai, tāpēc tā lieliski izcels sarkanās gaļas garšu – tātad domāta liellopam, teļa gaļai un medījumiem. Lai piešķirtu dūmiem smalkākas aromāta nianses, ozola malku ir vērts kombinēt ar augļu koku zariem, piemēram, ķirša, ābeles vai plūmju koka skaliņiem.

 

Bumbiere. Bumbierkoka malka līdzīgi kā ābeles malka izdala vieglu un saldenu aromātu. Tā lieliski paspilgtinās cūkgaļas un putnu gaļas garšu.

 

Bērzs. Bērza malka piešķirs līdzīgu piegaršu kā kļavas – vidēji saldenu dūmu aromātu. Tā izcels putnu gaļas un cūkgaļas garšu, un ir īpaši ieteicama, kūpinot ribiņas, – dūmi būs saudzīgi pret kauliem, kas ir izvērsti ārpus gaļas gabala, un tos neapdedzinās

 

Ceriņi. Ceriņu krūmu zarus reti kurš aizdomāsies izmantot gaļas kūpināšanai, tomēr šī koka malka lieliski derēs zivīm un jēra gaļai. Ceriņi piešķirs gaļai un zivīm patīkamu dūmu aromātu ar pavisam vieglu ziedu smaržas niansi.

 

Ķiršu koks. Arī ķiršu koka malku reti izmanto gaļas kūpināšanai, taču tā gaļai piešķirs interesantas garšas nianses – dos saldenu un augļainu piegaršu. Interesanti, ka kūpinājumu garša var atšķirties atkarībā no ķirša šķirnes, proti, jo saldāki ir ķirša augļi, jo saldenāku garšu dos attiecīgā ķirša malka

 

Kūpinājumiem nederēs. Ne visu koku malka ir derīga kūpināšanai, jo var sabojāt gaļu vai pat padarīt kūpinājumus indīgus. Noteikti ir jāizvairās no skuju koku malkas, kas degot izdala eļļas un sveķus, kas savukārt padara dūmus īpaši biezus. Kūpinājumiem nederēs egles, priedes, sarkankoka, gobas, cipreses un ciedra malka.


  • 4

#16 OFFLINE   Bums

Bums

    Aivars

  • Super Moderators
  • 3 219 ieraksti
  • Atrašanās vietaJūrmala Usma

Labs cilvēks

Izveidots 29 maijs 2017 - 13:50

iebrauc metālu pieņemšanas punktā tur no vecajiem ledus skapjiem ir čuma


  • 1

#17 OFFLINE   cops67

cops67

    Ilmars

  • Biedrs
  • 23 ieraksti
  • Atrašanās vietaLielvārde

Izveidots 29 maijs 2017 - 09:22

Sveiki, varbūt kāds var ieteikt kur dabūt metāla resti gaļas zāvētavai, Rīga vai pierīga. Paldies.


  • 0

#18 OFFLINE   zobrats

zobrats

    Jauniņais

  • Biedrs
  • 2 ieraksti

Izveidots 24 aprīlis 2017 - 08:13

Sveiciens!

Vai kāds nevarētu padalīties ar pārbaudītu reņģu kūpināšanas tehnoloģiju. Pagājušo nedēļ pirmo reizi pats kūpināju reņģes, laikam pārcentos ar grādiem, vai laiku. Pēc garšas jau it kā viss OK, tikai tā gaļas struktūra likās daudz pa mīkstu, tāda kā pārsutināta. Nekad neesmu kūpinājis tik mazus lopiņus.


  • 0

#19 OFFLINE   klops_G

klops_G

    Lietotājs

  • Biedrs
  • 94 ieraksti
  • Atrašanās vietaLv

Izveidots 13 jūlijs 2016 - 10:51

Un kuram tagad lai tic?

 

attachicon.giftermometri kūpināšanai.png

 

Tici savai pieredzei! Ja esi piešāvies pie viena termometra, tas rāda vienādi (un te nav svarīgi vai precīzi) un tu vari iegūt atkārtojamību- viss kārtībā. Nu ja rāda tas termometrs 100*C, bet reālā temp ir 85*C un ir garšīgi- viss ir kā vajag! No personīgās pieredzes varu teikt to, ka katra kūpinātava ir savādākā (nemācēšu gan teikt par rūpnieciski masveidā ražotajām) un pie katras ir jāpiešaujas! Paziņa izstāstīja, ka gaļu vajag žāvēt pie tādas temp, izmēģināts tika savā žāvētavā- bija garšīgi, tikai gaļa nevis izkūpinājās, bet pārkūpinājās/pārcepās... principā pat nezinu nevienu, kurš kūpināšanu veic pēc termometra, visi to dara pēc pieredzes un izjūtām! Man ir pilnīgi vienalga vai kūpināts pie 60*C vai pie 80*C, galvenais ,ka garšīgi.


  • 2

#20 OFFLINE   akmens

akmens

    Lietotājs

  • Biedrs+
  • 45 ieraksti
  • Atrašanās vietaRīga,Vecmīlgrāvis

Izveidots 12 jūlijs 2016 - 21:38

Vidējam aritmētiskajam. :)


  • 0

#21 OFFLINE   Ivo

Ivo

    Ivo

  • Administrators
  • 2 217 ieraksti
  • Atrašanās vietaSalaspils lauki

Izveidots 12 jūlijs 2016 - 19:54

Un kuram tagad lai tic?

 

Pievienotais fails  termometri kūpināšanai.png   1,5MB   19 reizes lejupielādēts


  • 0

#22 OFFLINE   Bums

Bums

    Aivars

  • Super Moderators
  • 3 219 ieraksti
  • Atrašanās vietaJūrmala Usma

Labs cilvēks

Izveidots 07 jūnijs 2016 - 17:57

Var mūrēt var metināt Pat tas ir izdevīgāk ,jo var uzlikt biezāku metāla plāksni


  • 1

#23 OFFLINE   KovbojsEdijs

KovbojsEdijs

    Jauniņais

  • Biedrs
  • 1 ieraksti
  • Atrašanās vietaRīga

Izveidots 07 jūnijs 2016 - 16:38

Vai kāds nav mēģinājis būvēt Buma mucu no ķieģeļiem, kurtuvi no augšējās daļas atdalot ar metāla plāksni?
  • 0

#24 OFFLINE   Vairis30

Vairis30

    Jelgavnieks

  • Tēmas admins
  • 994 ieraksti
  • Atrašanās vietaJelgava

Labs cilvēks

Izveidots 13 maijs 2016 - 21:48

Šodien atradu sava tēva vēl krievu laika portatīvo kūpinātavu, būs svētdien jālaiž uz upi pēc ašukiem.

Pievienotais fails  20160513_172317.jpg   198,96K   7 reizes lejupielādēts

 


  • 4

#25 OFFLINE   kormoraans

kormoraans

    Intars

  • Biedrs+
  • 131 ieraksti
  • Atrašanās vietaGulbene

Izveidots 30 marts 2016 - 11:47

Man ir ABAS portatīvā kūpinātava, baigajā sajūsmā neesmu... ļoti grūti temperatūru vienmārīgu uzturēt, bieži sanāk vairāk cepts nekā žāvēts, biezāku (lielāku) zivi arī nevar, jo nepietiek ogļu, tad jāņem nost un jāpapildina.. diezgan jāpiešaujas.. vislabāk sanāk vimbiņas, tur 4 lien iekšā... bet nepamēģināsi neuzzināsi...varbūt man tikai nekas nesanāk.. :victory:


  • 5

#26 OFFLINE   Bums

Bums

    Aivars

  • Super Moderators
  • 3 219 ieraksti
  • Atrašanās vietaJūrmala Usma

Labs cilvēks

Izveidots 30 marts 2016 - 10:36

ja uz ātro tad nav nekāda vaina ,bet tikai pērc no nerūsējošā tērauda

Pievienotais fails  2nwhkn27lp2ar0gnwbcs.jpg   57,75K   7 reizes lejupielādētsPievienotais fails  rsr342pzq5e4srhw6xg.jpg   58,56K   0 reizes lejupielādēts


  • 1

#27 OFFLINE   artig

artig

    Jauniņais

  • Biedrs
  • 1 ieraksti
  • Atrašanās vietaRīga

Izveidots 30 marts 2016 - 09:29

Varbūt kādam ir bijusi darīšana ar portatīvajām kūpinātavām,kādas atsauksmes,ko par to lietu var teikt?skatījos raidījumus,it kā jau viss baigi glīti,gribētu,lai kāds,kuram ir bijusi darīšana ar to lietu,padalās pieredzē!Paldies!


  • 1

#28 OFFLINE   benders

benders

    Jauniņais

  • Biedrs
  • 4 ieraksti
  • Atrašanās vietaUk . Ipswich

Izveidots 24 marts 2016 - 20:44

uzmeistaroju vienu mucu 

Pievienotais fails  post-1775-0-32812300-1458845355.jpg   271,44K   4 reizes lejupielādētsPievienotais fails  post-1775-0-65831000-1458845384.jpg   271,04K   0 reizes lejupielādēts

 

tagad tik pie lunkaniem jātiek :)


  • 2

#29 OFFLINE   Gvards

Gvards

    Jauniņais

  • Biedrs
  • 22 ieraksti
  • Atrašanās vietaLatvija, Rīga.

Izveidots 08 jūlijs 2015 - 17:28

Pieejams šāds saliekams mangālis Tonar. 27,93Eiro.

Pievienotais fails  Mangālis.jpg   36,31K   1 reizes lejupielādēts


  • 0

#30 OFFLINE   root

root

    Valts

  • Biedrs+
  • 82 ieraksti
  • Atrašanās vietaRīga

Labs cilvēks

Izveidots 06 jūlijs 2015 - 00:13

 

Sveiki, tauta!

Kādi ir viedokļi par kārklu, vītolu, pūpolu malkas izmantošanu kūpināšanai, var vai nevar?

 

attachicon.gifmalka kūpināšanai.jpg

Varēt var visu,bet vai vajag...! :) Un vispār...man ir stāstīts,ka citur ir žāvēts ar egļu malku un nekādi tur alkšņi...ka tik pašam un saviešiem garšo!

 

Visi ir atzinuši alksni, bet mazās porcijās ar zinātniskās bakstīšanās metodi visu ko var izmēģināt. Nesen ar kolēģi grillējām karpas alksnis un apse neko sliktu nevaru pateikt. Apēdās ļoti ātri. Ivo jautājums vispār velk jau uz zinātnisku izpētīšanu, Koki dažādi, ja tiem pašiem kokiem mitrums dažāds efekts varētu būt arī stipri atšķirīgs. Pats pārsvarā tikai ar alksni un dažiem augļu kokiem ko kūpinājis. Uz zivs atšķirību IMHO nejutu, varbūt tikai dūmā sēžot blakus bedrei.


  • 1





Vairāk ierakstu ar atslēgvārdiem: kūpinātavas, kūpinātavu konstrukcijas, kūpinātavu veidi, viss par kūpinātavām, mangāli, mangālu konstrukcijas, viss dārzam

Brīva vieta reklāmai (pozīcija Nr.8)