Jump to content


Bilde
- - - - -

Karpa


  • Lai atbildētu ienāc saitā
7 atbildes šajā tēmā

#1 OFFLINE   Vairis30

Vairis30

    Jelgavnieks

  • Tēmas admins
  • 1 022 ieraksti
  • Atrašanās vietaJelgava

Labs cilvēks

Izveidots 30 aprīlis 2014 - 09:16


  • 0

#2 OFFLINE   Bums

Bums

    Aivars

  • Super Moderators
  • 3 505 ieraksti
  • Atrašanās vietaJūrmala Usma

Labs cilvēks

Izveidots 15 februāris 2014 - 21:05


  • 0

#3 OFFLINE   siluro

siluro

    Lietotājs

  • Biedrs
  • 42 ieraksti

Labs cilvēks

Izveidots 01 janvāris 2014 - 15:02

Es ar karpām un līņiem daros tā;

vajadzīgs

Karpa vai līnis

sīpoli

Majonēze

skābais krējums

garšvielas

(satāvdaļu un garšvielu daudzums pēc paša izjūtām)

Uz pannas atsevišķi sacep sīpolus. Karpu sadala porciju gabalos un cep gandrīz gatavu. Sajauc majonēzi ar krējumu. Apceptos zivs gabalus kārto katliņā, pārklājot ar sīpoliem un majonēzes krējuma maisījumu, tad atkal liek zivi, sīpolus un majonēzes krējuma maisījumu. Pielej bik ūdeni un sutina uz plīts apm 20 min. Var ēst gan siltu gan aukstu. Man labāk patīk gatavot iepriekšējā dienā un pasniegt aukstu. Labu apetīti.


  • 1

#4 OFFLINE   Bums

Bums

    Aivars

  • Super Moderators
  • 3 505 ieraksti
  • Atrašanās vietaJūrmala Usma

Labs cilvēks

Izveidots 31 decembris 2013 - 17:01

Karpa Jaungada

vajadzīgs 

1.karpa ap 2 kg

2.ķiploki  10 daiviņas

3 garšvielas pēc vajadzības

4 pētersiļi bunte

5 šampinjoni 400 gr

6 saldais krējums 200 ml

gatavošana 

Notīram karpu /zvīņas pataupot/ griežam pa muguru /atstājam vēderu neskartu.Galvu nost žaunas ārā Galvu griežam uz pusi gareniski 

Izfilēto zivi nemazgā ,bet nosusina ar salvetēm  Visu liekam tajā trumulī kurš redzams bildēs Kā sauc h-viņ zin ,bet labs Noklājam ar ķiploku ripām ,pētersiļiem ,var kādu dilli 

Atsevišķi uz pannas cepam šampinjonus un pievienojot saldo krējumu ar garšvielām . Sanāk kaut kas līdzīgs žuljēnam 

Tad zivi noklājam ar folliju un slēdzam iekšā to kibernētiku Temp 150*C pēc 40 min folliju ņemam nost un dragājam tālāk veidojam brūnu 

tā pārgrieztā galva liekas blakus lai gatavojas kopistiski 

Pēc 1,5 stundām liekam uz galda Un izdalam žuljenu katram pa porcijai 

Pievienots(ie) fails(i)


  • 0

#5 OFFLINE   Bums

Bums

    Aivars

  • Super Moderators
  • 3 505 ieraksti
  • Atrašanās vietaJūrmala Usma

Labs cilvēks

Izveidots 26 decembris 2013 - 14:56

Sadaļa viena Apakšdaļaš var likt katru zivi lai nebūtu jārokās pie līdakām par salakām :D


  • 0

#6 OFFLINE   Bums

Bums

    Aivars

  • Super Moderators
  • 3 505 ieraksti
  • Atrašanās vietaJūrmala Usma

Labs cilvēks

Izveidots 26 decembris 2013 - 14:54

Persoņīgi es daru tā karpu lidz 1,5-2.0 kg notīru Nogriežu galvu un griežu ripās kā desu /vēderu nepārgriežot / šķeļu biezums 1,5-2 cm Kad tas ir izdarīts izņemu ķidas un gabaliņus nomazgāju Pēc tam apsālu piparoju izvārtu rīvmaizē un cepu uz karstas pannas līdz tumši brūnai krāsai 


  • 0

#7 OFFLINE   Lāčuks

Lāčuks

    "Ēsma"

  • Biedrs+
  • 233 ieraksti
  • Atrašanās vietaAlderi

Labs cilvēks

Izveidots 26 decembris 2013 - 14:53

domā katrai zivij atsevišķu tēmu? 


  • 0

#8 OFFLINE   Bums

Bums

    Aivars

  • Super Moderators
  • 3 505 ieraksti
  • Atrašanās vietaJūrmala Usma

Labs cilvēks

Izveidots 26 decembris 2013 - 14:51

Visas receptes par ēdieniem no karpas


  • 0






Brīva vieta reklāmai (pozīcija Nr.8)